LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Μαΐου 2019 16:25

Σάλος για την.. επιδρομή σε “γαλάζια” εκδήλωση

Νέος γύρο πολιτικής κόντρας μετά την επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση υποψήφιων της ΝΔ. Οργή από την Πειραιώς. Το σχόλιο της Γεροβασίλη.

Επεισόδια - ζημιές - εκδήλωση - βουλευτές ΝΔ

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδότησε η επίθεση κουκουλοφόρων σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, το απόγευμα της Τετάρτης στη λεωφόρο Συγγρού. 

Δεκάδες κουκουλοφόροι εκτόξευσαν κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από κτίριο όπου γινόταν προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον Κώστα Μπακογιάννη Νίκου Μακρόπουλου.

Εκεί βρίσκονταν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βασίλης Κικίλιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νότης Μηταράκης. 

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο του κυρίου Μηταράκη, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ειδοποιήσει την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε ομιλία για τις εκλογές σε διπλανό κτίριο. 

Η καταδρομική επίθεση διήρκησε μερικά δευτερόλεπτα, οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα και αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν καταφύγιο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Και σε αυτή την επίθεση των κουκουλοφόρων η αστυνομία δεν κατάφερε να κάνει σύλληψη. 

ΝΔ - επίθεση - εκδήλωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου - Συγγρού

Μέχρι στιγμής καμία αναρχική ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ενώ δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τον Δημήτρη Κουφοντίνα που κάνει απεργία πείνας επειδή δεν του έχει χορηγηθεί άδεια. Λίγες ώρες πριν στο στόχαστρο μελών του Ρουβίκωνα είχε μπει η κατοικία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, όπου πέταξαν μπογιές και στην συνέχεια ανέλαβαν την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Είχε προηγηθεί μπαράζ επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπέρ του "Λουκά της 17Ν". 

Γεροβασίλη: απερίφραστα καταδικαστέες οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο αναφέρεται: «Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

ΕΠΙΘΕΣΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ - ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΝΔ: μετά την πολιτική αλλαγή που έρχεται, η ανομία θα παταχθεί

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ προσθέτοντας πως η επίθεση αυτή συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. «Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Οι πρωτοφανείς επιθέσεις κουκουλοφόρων σε γραφεία ή ακόμη και προεκλογικές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, είναι άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη των κινδύνων που εγκυμονεί για τη Δημοκρατία η ανοχή της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα στη βία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη. «Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και η Νέα Δημοκρατία εγγυάται το αυτονόητο: ότι μετά την πολιτική αλλαγή που έρχεται, η ανομία θα παταχθεί. Και οι πολίτες θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς», κατέληξε.

Α. Σαμαράς: αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα

Εξερχόμενος της εκδήλωσης στην οποία είχε παραστεί, και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Κ. Μπακογιάννης: «θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι» 

Με αφορμή την επιδρομή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Νίκος Μακρόπουλος, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση: «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι»

«Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι από το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε ότι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα...» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ενώ ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, που παρακολούθησε την ίδια εκδήλωση, ενημέρωσε μέσω twitter ότι αναρχικοί έσπασαν το αυτοκίνητό του. Την ανάρτησή του αυτή συνόδεψε με σχετική φωτογραφία.

Νάσος Ηλιόπουλος: απερίφραστη καταδίκη

«Νομίζω ότι όταν είμαστε στη σφαίρα του αυτονόητου, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες θρασύδειλες και τραμπούκικες ενέργειες», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5».

Μηταράκης στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχουν οδηγίες για συλλήψεις

Το περιστατικό σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, περιγράφοντας πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ειδοποιήθηκαν να βγουν έξω, «επειδή μας είχαν σπάσει τα αυτοκίνητα».

«‘Ήρθαν εντελώς ανενόχλητοι, τα έσπασαν και έφυγαν», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας πως «υπήρχαν λίγες αστυνομικές δυνάμεις» στο χώρο «και κάποιες λίγο πιο πέρα όπου είχε εκδήλωση η κ.Παπακώστα».

Ήταν μάλιστα ο ίδιος που ειδοποίησε την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για την επίθεση.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, σημείωσε ότι στο σημείο βρίσκονταν «τρεις αστυνομικοί και ένας διευθυντής», σχολιάζοντας πως «δεν υπάρχει δομή στην ΕΛ.ΑΣ. να κάνει συλλήψεις σε τέτοιου είδους καταδρομικές επιθέσεις».

Ο Ν.Μηταράκης, από την πλευρά του, εκτίμησε αφενός ότι «δεν αξιολογήθηκε ο κίνδυνος», αφετέρου αμφέβαλε για το «αν υπάρχουν οδηγίες για να γίνουν συλλήψεις».

Μαυρωτάς: δημιουργείται ένα πολύ νοσηρό κλίμα 

Τα τελευταία κρούσματα βίας εν όψει Ευρωεκλογών σχολίασε και ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σημειώντας πως «βλέπουμε να δημιουργείται ένα πολύ νοσηρό κλίμα με τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους, πρέσβεις, αστυνομικά τμήματα, ακόμα και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Η πολιτεία πρέπει να έχει τον ρόλο του να αποτρέπει τέτοια περιστατικά και όχι έχει τον ρόλο του παθητικού θεατή, ειδικά τώρα που είμαστε στην τελική ευθεία πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο