LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Μαΐου 2019 12:51

“Απόβαση” Τούρκων σε Αιγαίο και Μεσόγειο με “Θαλασσόλυκο” και “Γιαβούζ”

Αυλαία για την τουρκική άσκηση με προκλητικές δηλώσεις από τον Ακάρ και «προειδοποιήσεις» για την κυπριακή ΑΟΖ. Τουρκικά F16 πέταξαν πάνω από το Αιγαίο.

άσκηση Θαλασσόλυκος - Τουρκία

Ξεκίνησε η στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, στην οποία συμμετέχουν μεγάλος αριθμός πολεμικών πλοίων και αεροναυτικών μέσων, υπό τον τίτλο «Θαλασσόλυκος (Sea Wolf 2019)», την ώρα που ο πρώην Υπουργός Ενέργειας, νυν Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν προειδοποιεί ότι η Άγκυρα θα βγάλει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Μεσόγειο, μετά τον «Πορθητή» που προκαλεί διπλωματική διαμάχη κινούμενο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ωστόσο, η Άγκυρα ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο με δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά.

Τουρκικά Μέσα μετέδωσαν, νωρίτερα, ότι η άσκηση που ξεκίνησε σήμερα θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου, με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό να έχει αναλάβει την οργάνωση και εκτέλεση των επιχειρησιακών σχεδίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού Ναυτικού, στην άσκηση που λαμβάνει μέρος στην Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμμετέχουν 131 πολεμικά πλοία, 57 αεροπλάνα και 33 ελικόπτερα.

Πληροφορίες αναφέρουν επιπλέον ότι, θα χρησιμοποιηθούν τουρκικά οπλικά συστήματα, όπως μη επανδρωμένα εναέρια, φρεγάτες, υποβρύχια, ναυτικά πυροβόλα και μονάδες έρευνας και διάσωσης, ενώ τα σενάρια των ασκήσεων προβλέπουν καταστάσεις κρίσεων και εντάσεων σε θαλάσσιες περιοχές και περιοχές πολέμου.

Την έναρξη της άσκησης σχολίασε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας πως «στόχος των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων είναι η διασφάλιση, διαφύλαξη και προστασία της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και των συμφερόντων της Τουρκίας στις θάλασσες».

άσκηση Θαλασσόλυκος - Τουρκία

 Όπως είπε ο Ακάρ «με αποφασιστικότητα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις ενάντια σε FETO, PKK / YPG, Daesh» και πρόσθεσε πως, «εκτός από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ είπε χαρακτηριστικά ότι, «οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις είναι πιο προηγμένες ποιοτικά και αριθμητικά υπέρτερες συγκριτικά με το παρελθόν» και τόνισε πως αν και «δίνουμε μεγάλη προσοχή στη φιλία και τις σχέσεις καλής γειτονίας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το δικαίωμα και το δίκαιο του έθνους μας στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο», τονίζοντας πως «η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή θα συνεχιστούν στην προσεχή περίοδο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο