LATEST NEWS
 
Κοινωνία /ΔικαιοσύνηΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2018 21:59

Εκτός φυλακής εν μέσω αντιδράσεων ο Δημήτρης Κουφοντίνας (βίντεο)

Εκτός φυλακής βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ποιοι τον υποδέχτηκαν. Θύελλα αντιδράσεων για την άδειά του.

Κουφοντίνας - άδεια - φυλακή - αποφυλάκιση

Βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στα πλαίσια της δεύτερης 48ώρης άδειας που λαμβάνει και εν μέσω αντιδράσεων. Τον "Λουκά" της 17 Νοέμβρη περίμεναν η σύζηγός  του, Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος του Έκτορας και πέντε ακόμα άτομα, μέλη του Ρουβίκωνα.

Μπήκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του, χωρίς να κάνει δηλώσεις. 

Ο καταδικασμένος εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια, θα παραμείνει στα όρια του Βαρνάβα, όπου βρίσκεται το σπίτι του μέχρι το πρωί της Κυριακής, οπότε και θα επιστρέψει στη φυλακή. Δύο φορές την ημέρα θα πρέπει να δίνει το παρών στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Βάσει του σωφρονιστικού κώδικα, δικαιούται άδεια με τη συμπλήρωση οκτώ ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί πειθαρχική υπόθεση εις βάρος του ή δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό αδίκημα.

Κουφοντίνας - άδεια - φυλακή - αποφυλάκιση

Η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, σε δηλώσεις της μετά την έξοδο του Δ.Κουφοντίνα από τις φυλακές, είπε: «είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας και κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του κανόνα. Τον κανόνα τον ορίζει ο νόμος. Εύχομαι, ελπίζω, ότι και στο μέλλον θα το αντιληφθείτε και εσείς ως μια κανονικότητα και δεν θα χρειάζεται να είστε εδώ και νομίζω και ότι και εσείς θα είστε καλύτερα. Να πω, επίσης, ότι δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας να τον δικάζουν και να τον ξαναδικάζουν τα κανάλια. Τον δίκασαν. Και δεν χρειάζεται να του αυξάνεται και την ποινή. Ακούω που αυξάνετε την ποινή του, ακούω 16 φορές ισόβια. Όσα ισόβια και να του βάλετε η ζωή του είναι μία».

Σε ερώτηση αν η επόμενη άδεια θα είναι μεγαλύτερη, η κ. Κούρτοβικ είπε ότι αυτό δεν το ξέρει καθώς είναι κάτι που θα το αποφασίσει το συμβούλιο των φυλακών και ο νόμος το προβλέπει.

Κουφοντίνας - άδεια - φυλακή - αποφυλάκιση

Για το πως νιώθει ο ίδιος, η συνήγορός του είπε ότι «νιώθει όπως κάθε κρατούμενος που βγαίνει από τη φυλακή. Και είναι σεβαστό, ο κάθε κρατούμενος, όταν ασκεί τα δικαιώματά του, να βγαίνει από τη φυλακή ό,τι και να είναι, ακόμα και να λογοδοτεί για κοινωνικά εγκλήματα, ακόμα και αν λογοδοτεί για εγκλήματα που προσβάλλουν αξίες κοινωνικές».

Κουφοντίνας - άδεια - φυλακή - αποφυλάκιση

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν, η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, τόνισε ότι «ο νόμος δεν προβλέπει ότι οι οικογένειες των θυμάτων μιας ενέργειας, μιας πράξης, έχουν λόγο για τη συνέχεια της κράτησης ενός κρατούμενου» και πρόσθεσε: «Αυτό το αποφασίζουν άλλοι θεσμοί, άλλοι φορείς. Είναι και αυτό σεβαστό, το λέει ο νόμος, είναι και αυτό κανονικότητα, να τη σεβαστούμε».

Για την άδεια του Κουφοντίνα, υπήρξε σωρεία αντιδράσεων, όπως είχε συμβεί και κατά την πρώτη άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκίνησε τη χθεσινή του ενημέρωση με το ζήτημα της άδειας Κουφοντίνα, επισημαίνοντας ότι οι καταδικασθέντες τρομοκράτες δεν δικαιούνται διακοπές από την φυλακή.

Κουφοντίνας - άδεια - φυλακή - αποφυλάκιση

Η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων - έπειτα από ερώτηση που υπέβαλλε o  ανταποκριτής του ANT1, Θανάσης Τσίτσας - ανάγνωσε στην αρχή σχετική ανακοίνωση και αφού αναφέρθηκε  στην δράση του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολιάζοντας την διήμερη άδεια που έλαβε είπε: “Καταδικάζουμε την απελευθέρωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη υπεύθυνου για τη δολοφονία 11 πολιτών. Πιστεύουμε  ακράδαντα ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή”

Η Χέδερ Νάουερτ, είχε σχολιάσει τον περασμένο Νοέμβριο στην πρώτη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ  πως όταν είχε δοθεί άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό, δεν είχε επιστρέψει στην φυλακή. Τη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα  έχει  αποδοκιμάσει  και  ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Aντίδραση υπήρξε και από την Πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Κέιτ Σμιθ έγραψε : «Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή.

Κουφοντίνας - άδεια - φυλακή - αποφυλάκιση

Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη όμως για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα».

Βρετανίδα πρέσβης - tweet - άδεια - Κουφοντίνας

Νέο κύμα αντιδράσεων

Αντιδράσεις για την άδεια στον Κουφοντίνα εκφράστηκαν και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

«Ο Κουφοντίνας μου είναι εξαιρετικά αντιπαθής. Από την άλλη μεριά, δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους.», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Ένας στυγερός δολοφόνος είναι ξανά στον δρόμο, χάρη στη ρύθμιση αυτής της Κυβέρνησης. Είναι ντροπή για το ελληνικό κράτος», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, συμπληρώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία θα τον αλλάξει αυτόν τον νόμο».

«Πιστεύω ότι η απόφαση για τη χορήγηση αδείας στον Κουφοντίνα δεν είναι σωστή», τόνισε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Ως ενεργός πολίτης ντρέπομαι, ως πολιτικός ντρέπομαι περισσότερο», δήλωσε εμφατικά ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος τόνισε πως διαφωνεί με την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την αντίθεσή του στην απόφαση να δοθεί δεύτερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε εκφράσει και ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο  "Καλημέρα Ελλάδα". "Είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε πράξη βίας. Εμένα προσωπικά ως άνθρωπο με ενοχλεί. Και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να λέμε την άποψή μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης., ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και για την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζοντας πως η κυβέρνηση μεθοδεύει την αποφυλάκισή του και ξεκαθαρίζοντας πως αυτό είναι κάτι που η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει.

Σε ανάρτηση της στο Twitter, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την δεύτερη άδεια που δόθηκε στον Δ.Κουφοντίνα, σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «οι οικογένειες των θυμάτων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι».

Tweet - Μπακογιάννη - Κουφοντίνας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε την νέα άδεια στον Κουφοντίνα, με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Fcebook, στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος σε μικρή ηλικία, η αδελφή του Αλεξία, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο αείμνηστος πατέρας του Παύλος Μπακογιάννης.

Την φωτογραφία συνοδεύει το σχόλιο, «εμείς κρατάμε αυτό που μας άφησε. Και ναι, έχουμε κερδίσει».

Κώστας Μπακογιάννης - οικογενειακή φωτογραφία - facebook - ανάρτηση

«Για δεύτερη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δόθηκε άδεια στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη  Κουφοντίνα. Η απόφαση  αυτή δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα  επικίνδυνο και αμετανόητο εγκληματία-τρομοκράτη. Η απόφαση αυτή πέρα από τις οικογένειες των θυμάτων, προκαλεί και όλη την Ελληνική Κοινωνία», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγόςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια ποινή του επιβλήθηκε. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για να αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!Σήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Η σφαίρα εντοπίστηκε από τον διευθυντή του σχολείου και παραδόθηκε στην Αστυνομία που διεξάγει έρευνες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο (live)18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35
00:02:36Θεσσαλονίκη: πήγαν να κλέψουν βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του22-03-2019 07:54 
00:02:12 
Νέες πληροφορίες για την έκρηξη στο Ρωσικό προξενείο22-03-2019 09:27
00:02:05 
Επέστρεψε στην Ελλάδα η Ειρήνη, μετά την αθώωση της για την μεταφορά ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ20-03-2019 20:46
00:05:21 
Συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο20-03-2019 20:05
00:04:59 
Κύμα αντιδράσεων από τις μαρτυρίες για την Αφή του Αγίου Φωτός20-03-2019 21:48
00:05:18 
Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 από θύμα του κυκλώματος που έσπρωχνε γυναίκες στην πορνεία20-03-2019 20:47
00:03:34 
Μάνδρα: ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την πολύνεκρη τραγωδία19-03-2019 19:55
00:02:09 
Αιχμές κατά των Ιεραρχών, αλλά και αυτοκριτική για τους χειρισμούς του, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος19-03-2019 20:46
00:02:30 
Ασύλληπτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο19-03-2019 19:57
00:01:33 
Η αντίδραση των κατοίκων της Μάνδρας μετά τις διώξεις που ανακοινώθηκαν19-03-2019 19:56
00:02:37 
Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος ανεβαίνει η Βαρβάρα Φύτρου19-03-2019 19:56
00:01:53 
Κύκλωμα αδειών παραμονής είχαν στήσει επιτήδειοι, παριστάνοντας τα ζευγάρια19-03-2019 20:44
00:00:50 
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της μητέρας και του παιδιού της στον Νέο Κόσμο19-03-2019 20:51
00:01:49 
Πυρά και από τους εισαγγελείς, δέχεται ο νέος Ποινικός Κώδικας19-03-2019 20:45
00:00:46 
Δεκάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε αυτοκίνητο19-03-2019 20:44
00:01:48 
Εξπέρ στην παραβίαση κλειδαριών ήταν τα μέλη της μαφίας των Γεωργιανών19-03-2019 20:44
00:02:03 
Έναν και μοναδικό μαθητή, έχει το νησάκι των Αρκιών19-03-2019 20:47
00:01:20 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα «μαϊμού»19-03-2019 20:15
00:01:08 
Σοκ με τον 8χρονο που βρέθηκε κλειδωμένος στην τουαλέτα του σπιτιού του19-03-2019 20:14
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο