LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 12 Δεκεμβρίου 2018 16:25

Ο καιρός για τους αγρότες

Επιδείνωση παρουσιάζει ξανά ο καιρός από την Πέμπτη, με έντονα φαινόμενα κατά τόπους. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Μετά τις λιακάδες της Τετάρτης, από την Πέμπτη έρχονται πάλι βροχές, καταιγίδες και χιόνια, με τον Δεκέμβριο να παραμένει «άστατος».

Την Πέμπτη αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού, πρώτα στα δυτικά και μετά στις υπόλοιπες περιοχές, με βροχές, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας και με χιόνια σε ορεινές και ημι-ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας, με ισχυρότερα φαινόμενα στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο στα νότια και με παγετό στις βορειότερες περιοχές, θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 0 έως 15 βαθμούς και νοτιότερα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι στα βόρεια, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και νοτιάδες στις υπόλοιπες περιοχές, με ένταση 5-6 μποφόρ, στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για τους Αγρότες - κάρτα - 13/12/2018


Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης και όσον αφορά τον Εξώασκο στα πυρηνόκαρπα:

  • Συνιστάται η αφαίρεση και κάψιμο των προσβεβλημένων κλάδων με ξηρό καιρό.
  • Όπου διαπιστώθηκαν προσβολές, συνιστάται επέμβαση στο τέλος της πτώσης των φύλλων με βορδιγάλειο πολτό ή άλλο χαλκούχο σκεύασμα. Η χρήση των χαλκούχων να γίνεται αφού έχουν ψηθεί (ωριμάσει) τα μάτια, για να αποφευχθεί η ζημιά από φυτοτοξικότητα.
  • Η επέμβαση αυτή καταπολεμά αποτελεσματικά και το ΚΟΡΥΝΕΟ.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο