LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2018 06:00

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και κρύο την Παρασκευή

Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Που θα πνέουν άνεμοι έως 8 μποφόρ. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, με νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο ιονιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική στερεά και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και νότιας χώρας από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τη νύχτα. Θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα φυσούν ανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 06 έως τους 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Ζάκυνθο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, αρχικά στην κεντρική και βαθμιαία στην δυτική Μακεδονία. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στο Ιόνιο, την δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα πέσουν  σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 6 έως 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στέρεας και της Πελοποννήσου από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια τοπικά, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: . στα βορειά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή

Το Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και από το βράδυ ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, στα δυτικά και νότια με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο