LATEST NEWS
 
Καιρός /Πρόγνωση καιρούΔημοσίευση: 27 Μαΐου 2018 07:00

Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Κυριακή

Σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες της ημέρας θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Τι καιρό θα κάνει ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, τοπικά 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά πρόσκαιρα η ένταση τους θα φθάσει τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει από 15 ως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βοριάδες εντάσεως 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και με ένταση 4 - 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 18 και 26 βαθμών Κελσίου. 

Ο καιρός την Δευτέρα
Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά αναμένεται την Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Για την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. 

Θα πνέουν βοριάδες, με ένταση 3-4 μποφόρ στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο