LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 11:33

Συνάντηση Γκιλφόιλ - Μητσοτάκη: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σε ιστορικά υψηλό σημείο

«Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας μπορούν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο».

Μητσοτάκης - Γκιλφόιλ

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που σας υποδεχόμαστε και έρχεστε σε μία εποχή που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σε ιστορικά υψηλό σημείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις βελτιώσουμε περισσότερο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκιλφόιλ.

Στη σύντομη συζήτηση μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει μια ευρεία ατζέντα θεμάτων προς συζήτηση για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας κι έναν παραδοσιακό σύμμαχο των ΗΠΑ και φυσικά μια χώρα ζωτικής σημασίας σε ζητήματα περιφερειακής συνεργασίας που διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας σε όλες τις περιφερειακές συγκρούσεις συμπεριλαμβανομένης και εκείνων της Μέσης Ανατολής.

«Μία χώρα η οποία μιλά ισότιμα με τις ΗΠΑ σε σχέση με την ενέργεια και ιδιαιτέρως για το υγροποιημένο φυσικό αέριο στην περιοχή, θα έχουμε άλλωστε και μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που συμπίπτει με τη δική σας άφιξη», είπε επίσης ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο συνέδριο που θα λάβει χώρα αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα με σημαντική αμερικανική παρουσία.

«Η Ελλάδα αποτελεί το σημείο εισόδου για το υγροποιημένο φυσικό αέριο σε ολόκληρη την περιοχή. Ο κάθετος διάδρομος επίσης είναι ένα πρότζεκτ στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ και αδημονούμε να το αναπτύξουμε περαιτέρω», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης - Γκιλφόιλ

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πέραν αυτών υπάρχει και μία πλειάδα θεμάτων για τα οποία θα υπάρξει συνεργασία έτσι ώστε να έρθουν περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις προς την Ελλάδα ειδικά μέσω των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών κι έκανε αναφορά στα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας που θα γιορτάσουν του χρόνου οι ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τη νέα πρέσβη υπογραμμίζοντας πως περιμένει μια εποικοδομητική συνεργασία.

Από την πλευρά της η πρέσβης Κίμπερλι Γκιλφόιλ ανέφερε ότι είναι τιμή και προνόμιο για εκείνη να βρίσκεται στο λίκνο της Δημοκρατίας, στην Αθήνα καθώς και ότι θα είναι εδώ στους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Αναφέρθηκε στις σημαντικές παρουσίες για τη σύνοδο που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα και αποτελεί ορόσημο αλλά και για την πρωτοβουλία 3+1.

Είπε επίσης ότι ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες. Υπογράμμισε την παρουσία πολλών υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και άλλων αξιωματούχων που δείχνει ακριβώς τη σημασία που δίνεται σε αυτό το πολιτικό και οικονομικό ορόσημο για την προώθηση του εμπορίου αλλά και της ενέργειας ως πυλώνα ασφάλειας και τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις εδράζονται σε πολύ γερά θεμέλια και μπορούν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη για εγκληματική οργάνωση

Έκρηξη έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Μπουρνάζι

Προσωπικός αριθμός - Λήγει σήμερα η προθεσμία για την έκδοσή του από τους πολίτες


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θήβα: Κάλεσαν... "για πλάκα" ασθενοφόρο και το έσπασαν (βίντεο)13:29Γαλλία: Όχημα έπεσε σε πλήθος σε νησί ανοιχτά της Βρετάνης13:14Στην Αθήνα ο Ζελένσκι - Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη13:00Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη, στην Αθήνα12:46Βόλος: Αυτοκίνητο κατέληξε σε χαντάκι - Στο νοσοκομείο ένα βρέφος12:32Θεσσαλονίκη: ΙΧ έπεσε πάνω...σε κατσίκι12:18Παίκτης του μήνα ο Κωνσταντέλιας12:04Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αυγενάκης: Όταν το φως πέφτει παντού, η αλήθεια δεν χρειάζεται υπερασπιστές, μόνο ανθρώπους που τολμούν να την πουν 11:50Συνάντηση Γκιλφόιλ - Μητσοτάκη: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σε ιστορικά υψηλό σημείο11:36Η Βάσια Αναστασίου στο "Πρωινό" για τη viral ατάκα: Σε καμία περίπτωση δεν εύχομαι το θάνατο του Μ. Χριστοδουλάκη, ήταν dark χιούμορ11:22Χατζηδάκης για ΕΛΤΑ: Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ καμία στοχοποίηση και δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν11:08Τετάρτη 5 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:54Ληστεία στο Διδυμότειχο - Μαχαίρωσε τον ιδιοκτήτη και έφυγε με τις εισπράξεις10:40Η λεβεντογέννα Κρήτη δεν είναι βεντέτα, είναι μαντινάδα και παράδοση10:26Εκτάκτως στο νοσοκομείο η Ρούλα Πισπιρίγκου - Το αυτοάνοσο που πάσχει έχει αρχίσει να επηρεάζει ζωτικά όργανα10:12Θεσσαλονίκη: Έκλεβε επί 6 χρόνια ρεύμα09:58Ηράκλειο: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων09:44Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Ξάνθη09:30Φονικό πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι από τις Φιλιππίνες09:16Φοιτητές “πιάστηκαν” να χρησιμοποιούν ΑΙ και απολογήθηκαν με ΑΙ09:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο