Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο
Γενικά αίθριος καιρός το Σάββατο σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ι8α πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλία ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 με 35 βαθμούς και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στην Μακεδονία και στην Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο κατά τόπους 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Κυριακή
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα στα ορεινά της Μακεδονίας να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6, στην ανατολική Αττική, τη νότια Εύβοια και τα ανατολικά πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς, στο Ιόνιο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την νότια Κρήτη τους 32 με 34 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.