LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2025 08:32

ΗΠΑ: ο Τραμπ μειώνει κατά 40 δις δολάρια τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας

Ήδη, τον Μάρτιο, η κυβέρνηση Τραμπ άρχισε μεγάλης κλίμακας αναδιοργάνωση του υπουργείου Υγείας, καταργώντας σχεδόν το ένα τέταρτο των θέσεων εργασίας σ’ αυτό.

Τραμπ Ντόναλντ

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει μείωση κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια του προϋπολογισμού του υπουργείο Υγείας, στο οποίο έχει προχωρήσει σε βαθιές περικοπές, αποκάλυψε χθες Τετάρτη η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο για τον προϋπολογισμό.

Η πρόταση αυτή για περικοπές του προϋπολογισμού, η οποία δεν βρίσκεται ακόμη παρά σε προκαταρκτικό στάδιο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, εγγράφεται στο πλαίσιο πελώριων μειώσεων κρατικών δαπανών της ομοσπονδιακής δημόσιας διοίκησης με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, που ανέθεσε στον Ίλον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, να τη χειριστεί.

Οι περικοπές 40 δισεκ. δολαρίων αφορούν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας το οικονομικό έτος 2026, που είναι αρμόδιο για να εγκρίνει το Κογκρέσο. Το οικονομικό έτος 2024, ο προϋπολογισμός του ανήλθε σε 121 δισεκ. δολάρια. Κατά συνέπεια, σχεδιάζεται να μειωθεί κατά το ένα τρίτο.

Ο ευρύτερος προϋπολογισμός του υπουργείου υπολογίζεται πως φθάνει γύρω στο 1,8 τρισεκ. δολάρια, με το μεγαλύτερο ποσό να προορίζεται για υποχρεωτικές δαπάνες, συνδεόμενες κυρίως με τα δημόσια προγράμματα ασφάλισης, υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης Medicare και Medicaid.

Ήδη, τον Μάρτιο, η κυβέρνηση Τραμπ άρχισε μεγάλης κλίμακας αναδιοργάνωση του υπουργείου Υγείας, καταργώντας σχεδόν το ένα τέταρτο των θέσεων εργασίας σ’ αυτό.

Η κατάργηση θέσεων έπληξε διάφορες υπηρεσίες που επιβλέπει, ιδίως αυτές που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση επιδημιών ή την έγκριση νέων φαρμάκων.

Η πρόταση που περιήλθε σε γνώση της Washington Post προβλέπει να πάνε ακόμα πιο μακριά οι περικοπές του προϋπολογισμού και η αναδιοργάνωση «σε βάθος» των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, τονίζει η εφημερίδα.

Προβλέπονται μεταξύ άλλων στο πλαίσιό της συγχωνεύσεις διαφόρων τομέων της υπηρεσίας η οποία είναι αρμόδια για την ιατρική έρευνα (NIH), να μειωθεί ο προϋπολογισμός της κατά περίπου 47 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και η κατάργηση προγραμμάτων τα οποία έχουν σκοπό να βελτιωθεί η πρόσβαση στην περίθαλψη σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Παρασκευή - Επιτάφιος: Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η περιφορά σε όλη την Ελλάδα (εικόνες)Σήμερα 23:13 | Ειδήσεις

Η περιφορά του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε με κατάνυξη και ευλάβεια σε όλη την χώρα.

Η S&P αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεοΣήμερα 23:36 | Ειδήσεις

Πρόκειται για τον τρίτο οίκο ο οποίος αναβαθμίζει την Ελλάδα εντός της επενδυτικής βαθμίδας.

Τραγωδία στην Εγνατία: Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγούΣήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Ποιες κατηγορίες βαραίνουν τον 38χρονο οδηγό του φορτηγού που κατηγορείται για το τροχαίο δυστύχημα στην Κοζάνη.

Βεγγαλικά και κροτίδες το Πάσχα: Συμβουλές για να προστατέψετε τα κατοικίδιά σας (βίντεο)Σήμερα 20:48 | Ειδήσεις

Η εκπαιδεύτρια σκύλων και σύμβουλος συμπεριφοράς, Σοφία Παπαπάνου εξηγεί στο ant1news.gr το πώς πρέπει να αντιδρούν όσοι έχουν κατοικίδιο, το οποίο βιώνει στρες ή φόβο στο άκουσμα θορύβων από βεγγαλικά ή κροτίδες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ πρωταγωνιστής σε μια νέα ταινία Star Wars23:59Η S&P αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο23:46Μεγάλη Παρασκευή - Επιτάφιος: Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η περιφορά σε όλη την Ελλάδα (εικόνες)23:33Αρτέμιδα: “Βιαστικό” μωράκι γεννήθηκε σε ασθενοφόρο! (εικόνες)23:19Συρία: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος στη Δαμασκό, πρώτη επίσκεψη σε 16 χρόνια23:04Η αιμορροφιλία22:50Serie A: Στοπ στους βραδινούς αγώνες υψηλού κινδύνου22:36Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμά του για το Πάσχα22:21Εξωτερική Πολιτική: "Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά"22:07Tραμπ σε Ρωσία - Ουκρανία: Κανείς δεν με κοροϊδεύει, προσπαθώ να βοηθήσω21:53Smart Cities: Το μέλλον είναι εδώ για μια καλύτερη ζωή!21:39Βεγγαλικά και κροτίδες το Πάσχα: Συμβουλές για να προστατέψετε τα κατοικίδιά σας (βίντεο)21:25Missing Alert: 14χρονη στην Πάτρα βρέθηκε και λίγες ώρες αργότερα εξαφανίστηκε ξανα 21:11Μεγάλη Παρασκευή - Επιτάφιος: Στιγμές προσευχής και λύτρωσης (βίντεο)20:57Τουρνουά Βαρκελώνης: Ο Τσιτσιπάς εγκατέλειψε κι αποκλείστηκε20:44Μεγάλο Σάββατο: Αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές βροχές20:30ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής του προέδρου της FED20:15Μεγάλη Παρασκευή: Τα έθιμα ανά την Ελλάδα (βίντεο)20:00Ομαλοποιήθηκε η κίνηση - Πόσα οχήματα έφυγαν από την Αττική;19:45Κίνα: Ρομπότ τριγυρνάει στους δρόμους της πόλης και αλληλεπιδρά με τον κόσμο19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο