LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 12 Φεβρουαρίου 2025 09:41 | Ανανέωση: 12 Φεβρουαρίου 2025 12:36

Μασκ: Viral οι γκριμάτσες του γιού του στο Οβάλ Γραφείο (βίντεο)

Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί πως η χώρα θα χρεωκοπήσει εάν δεν προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών

Τραμπ - Μασκ - γιος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες, Τρίτη, από τις αμερικανικές υπηρεσίες να συνεργαστούν στενά με τον σύμβουλό του Ίλον Μασκ προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, ενώ ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς τη «χρεοκοπία», αν δεν προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών.

 Με τον 4χρονο γιο του στο πλάι του ή στους ώμους του, ο Ίλον Μασκ στεκόταν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο ζητεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να συνεργαστούν στενά μαζί του.

Μασκ - γιος

 Στη συνέχεια ο Ίλον Μασκ, που φορούσε ένα καπελάκι με το σύνθημα του Νόναλντ Τραμπ “Make America Great Again”, δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και υπερασπίστηκε τον ρόλο του ως ενός μη εκλεγμένου αξιωματούχου στον οποίο έχει δοθεί πρωτοφανής εξουσία από τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Έχουμε έλλειμμα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και, αν δεν κάνουμε κάτι για αυτό το έλλειμμα, η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία», τόνισε ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX.

 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει διορίσει τον Ίλον Μασκ επικεφαλής μιας υπηρεσίας Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), με στόχο να μειώσει τις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ήδη η ομάδα του Ίλον Μασκ απέκτησε πρόσβαση στο ευαίσθητο σύστημα πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών, προτού δικαστής την μπλοκάρει το Σάββατο.

«Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται στην ομοσπονδιακή γραφειοκρατία», όμως αυτή δεν θα πρέπει να είναι «αυτόνομη», θα πρέπει «να λογοδοτεί στους πολίτες», εκτίμησε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

 Εξάλλου ο Ίλον Μασκ απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η ομάδα του ενεργούν με μυστικότητα. Το DOGE δεν έχει ανακοινώσει ποιοι εργάζονται εκεί, αλλά ούτε και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει στο εσωτερικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Ανακοινώνει μόνο αριθμούς για τις περικοπές στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, χωρίς να δίνει πολλές διευκρινίσεις.

«Αναμένω απολύτως ότι θα βρίσκομαι στο μικροσκόπιο (…) δεν είναι ότι θέλω να γλιτώσω από κάτι», απάντησε ο Ίλον Μασκ

 Εξάλλου οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν τις ενέργειες του Ίλον Μασκ, τις οποίες θεωρούν παράνομες διότι δεν έχει εκλεγεί και δεν του έχει ανατεθεί κάποια επίσημη κυβερνητική θέση, ενώ κάνουν λόγο για «επιθετική εξαγορά» της κυβέρνησης.

Μασκ - γιος

«Δεν θα μπορούσα να έχω ζητήσει μια πιο ξεκάθαρη εντολή από αυτή που πήρα (…) από τους πολίτες», τόνισε ο Ίλον Μασκ, αναφερόμενος στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. «Οι πολίτες ψήφισαν υπέρ μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην κυβέρνηση. Δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού».

 Ο Ίλον Μασκ υπογράμμισε επίσης ότι μιλάει σχεδόν καθημερινά με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Αφού ζήτησε το πάγωμα επιδοτήσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων, η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να ανασταλούν οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα και έδωσε τη δυνατότητα στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να παραιτηθούν λαμβάνοντας αποζημίωση.

Τραμπ - Μασκ - γιος

 Στο διάταγμα που υπέγραψε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα πρέπει να προσλαμβάνουν έναν άνθρωπο για κάθε τέσσερις που αποχωρούν-- με εξαίρεση τις υπηρεσίες που έχουν σχέση με τη διατήρηση της τάξης, τη δημόσια ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης-- προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ομοσπονδιακών υπαλλήλων.

 Παράλληλα με το διάταγμα αυτό δίνεται στο DOGE δικαίωμα βέτο στις νέες προσλήψεις, υπογραμμίζοντας ότι κάθε πρόσληψη θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με την υπηρεσία αυτή.

Πηγή κειμένου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Λεωφόρος Συγγρού: Ληστεία σε βενζινάδικο

Αθήνα: Σύλληψη φύλακα που ξέχασε να κατεβάσει τις μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση (βίντεο)

Σεισμοί στις Κυκλάδες – Τάσσος: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ηφαιστειακή έκρηξη (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα ότι είμαστε “δολοφόνοι”Σήμερα 20:26 | Ειδήσεις

"Αν θέλουν να έρθουν στη Βουλή ας έρθουν να δοκιμάσουν να μας ρίξουν", διαμήνυσε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2025.

Βασίλης Καλογήρου - Δημογλίδου στον ΑΝΤ1: Τι έδειξε το κινητό του τηλέφωνο και ποια τα σενάρια που εξετάζονταιΣήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, αναμένουν πλέον τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να απαντήσουν στο ερώτημα για τα αίτια του θανάτου του 39χρονου ψυχολόγου

Τραμπ για Ζελένσκι: Είναι μέτριος κωμικός και δικτάτορας χωρίς εκλογέςΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την επίθεση σου κατά του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα χωρίς εκλογές» και προειδοποιώντας ότι αν δεν κινηθεί γρήγορα για ειρήνη, κινδυνεύει να χάσει τη χώρα του.

Κακοκαιρία “Coral” - Αρνιακός: Οι περιοχές που θα “ντυθούν” στα λευκά (βίντεο)Σήμερα 18:35 | Ειδήσεις

Ποιες είναι οι δύο φάσεις της κακοκαιρίας και πόσο θα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χανιά - Τηλεφωνικές Απάτες: Συνελήφθη 47χρονη με ρόλο “εισπράκτορα” σε εγκληματική οργάνωση 22:20Βρογχεκτασίες22:06Γαλλία - Μπαϊρού: Το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης σε καθολικό σχολείο και η 6η πρόταση μομφής 21:53Ευρωμπάσκετ - Σπανούλης: Χρειαζόμαστε μία νίκη για να προκριθούμε21:39Τραμπ για Ζελένσκι: Είναι μέτριος κωμικός και δικτάτορας χωρίς εκλογές21:25Δίκη για το Μάτι: “Η Πυροσβεστική θα μπορούσε να είχε ενημερώσει και πόρτα-πόρτα”21:10Καιρός - Τσικνοπέμπτη: Κύμα ψύχους, τοπικές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις βοριάδες20:56Τέμπη - Μητσοτάκης: Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα ότι είμαστε “δολοφόνοι”20:43Κακοκαιρία “Coral” - Αρνιακός: Οι περιοχές που θα “ντυθούν” στα λευκά (βίντεο) 20:28Ηράκλειο: Αμάξι “σκαρφάλωσε” στο στηθαίο μετά από τροχαίο (εικόνες)20:15Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη 20:01Πάπας Φραγκίσκος: Νέα ανακοίνωση από το Βατικανό για την κατάσταση της υγείας του19:48Θεσσαλονίκη: Αύξηση διαρρήξεων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί - “Είμαστε απροστάτευτοι”19:34Βασίλης Καλογήρου - Δημογλίδου στον ΑΝΤ1: Τι έδειξε το κινητό του τηλέφωνο και ποια τα σενάρια που εξετάζονται19:20Ανδρουλάκης από Σάμο: Σέβεται τη δικαιοσύνη αυτός που κρίνει τις αποφάσεις της ή αυτός που δεν τις υλοποιεί; 19:05Μύκονος - Αυθαίρετα: Τα “λαβράκια” από τους νέους ελέγχους του ΥΠΕΝ18:51Έγκλημα στο Δαφνί: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας18:38Ζελένσκι σε Ερντογάν: Χωρίς την Ουκρανία δεν μπορούμε να μιλάμε για τερματισμό του πολέμου18:24Σεισμοί στην Σαντορίνη - Φάμελλος: Να υπάρξει στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις (εικόνες)18:10Κακοκαιρία “Coral”: Ξεκίνησε η επέλασή της - Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ (εικόνες) 17:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο