LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2025 19:36

Τραμπ για Ζελένσκι: Είναι μέτριος κωμικός και δικτάτορας χωρίς εκλογές

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την επίθεση σου κατά του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα χωρίς εκλογές» και προειδοποιώντας ότι αν δεν κινηθεί γρήγορα για ειρήνη, κινδυνεύει να χάσει τη χώρα του.


Νέα σκληρή επίθεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον μάλιστα «δικτάτορα χωρίς εκλογές».

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη Τύπου στην οποία τον κάλεσε να διενεργήσει εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Truth Social αναφέρεται εκ νέου τόσο στην βοήθεια που έχουν δώσει οι ΗΠΑ στο Κίεβο όσο και στην στάση του Ζελένσκι απέναντι στις ΗΠΑ και το πού έχουν καταλήξει τα χρήματα των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ μάλιστα εξαπολύει και προσωπική επίθεση στον Ουκρανό πρόεδρο χαρακτηρίζοντας τον «μέτριο κωμικό».

Σε ανάρτησή του, ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο Ζελένσκι «έπεισε» την Ουάσινγκτον να δαπανήσει 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν «πόλεμο που δεν μπορούσε να κερδηθεί» και κατηγόρησε τον Μπάιντεν για αποτυχία στην εξισορρόπηση της οικονομικής συνεισφοράς των συμμάχων. Παράλληλα, επανέλαβε τις αμφιβολίες του για τη διαχείριση των κονδυλίων από το Κίεβο, ισχυριζόμενος ότι ο Ζελένσκι «παραδέχθηκε πως τα μισά από τα χρήματα που έλαβε έχουν εξαφανιστεί».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τραμπ:

Σκληρή επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: Είναι μέτριος κωμικός και δικτάτορας χωρίς εκλογές

«Σκεφτείτε το: ένας μέτρια επιτυχημένος κωμικός, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπεισε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να ξοδέψουν 350 δισεκατομμύρια δολάρια για έναν πόλεμο που δεν μπορούσε να κερδηθεί, που δεν χρειαζόταν ποτέ να ξεκινήσει, αλλά έναν πόλεμο που, χωρίς τις ΗΠΑ και τον "Τραμπ", δεν θα μπορέσει ποτέ να διευθετήσει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει 200 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από την Ευρώπη, ενώ τα χρήματα της Ευρώπης είναι εγγυημένα, την ώρα που οι ΗΠΑ δεν θα πάρουν τίποτα πίσω. Γιατί ο "Υπναράς" Τζο Μπάιντεν δεν απαίτησε εξίσωση, δεδομένου ότι αυτός ο πόλεμος είναι πολύ πιο σημαντικός για την Ευρώπη απ’ ό,τι για εμάς — έχουμε έναν μεγάλο, όμορφο ωκεανό ως διαχωριστικό;

Πέρα από αυτό, ο Ζελένσκι παραδέχεται ότι τα μισά από τα χρήματα που του στείλαμε "ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ". Αρνείται να προχωρήσει σε εκλογές, είναι πολύ χαμηλά στις ουκρανικές δημοσκοπήσεις, και το μόνο στο οποίο ήταν καλός ήταν να "παίζει" τον Μπάιντεν "σαν βιολί". Ένας δικτάτορας χωρίς εκλογές, ο Ζελένσκι πρέπει να κινηθεί γρήγορα, αλλιώς δεν θα του έχει μείνει χώρα.

Εν τω μεταξύ, εμείς διαπραγματευόμαστε με επιτυχία τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, κάτι που όλοι παραδέχονται ότι μόνο ο "Τραμπ" και η κυβέρνηση Τραμπ μπορούν να κάνουν. Ο Μπάιντεν δεν προσπάθησε ποτέ, η Ευρώπη απέτυχε να φέρει ειρήνη, και ο Ζελένσκι πιθανότατα θέλει να διατηρήσει τη "χρυσοφόρα ροή" χρημάτων. Αγαπώ την Ουκρανία, αλλά ο Ζελένσκι έχει κάνει φρικτή δουλειά, η χώρα του είναι κατεστραμμένη και ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άνθρωποι έχουν πεθάνει άσκοπα — και όλα αυτά συνεχίζονται...»

Οι δηλώσεις του Τραμπ ήρθαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Κιθ Κέλογκ, με τον Ζελένσκι στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε άμεσα, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι είναι «παγιδευμένος σε μια ρωσική φούσκα παραπληροφόρησης».

«Έχουμε αποδείξεις ότι αυτά τα νούμερα (σ.σ. η χαμηλή δημοτικότητά του) συζητούνται μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας», δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι το ποσοστό αποδοχής του είναι μόλις 4%. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου, το 57% των Ουκρανών εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Τραμπ έχει ήδη ανατρέψει τη μέχρι πρότινος αμερικανική πολιτική, τερματίζοντας την προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας μέσω μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και διαβουλεύσεις μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τον Πούτιν εντός του μήνα, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι μια τέτοια συνάντηση μπορεί να απαιτήσει περισσότερο χρόνο για προετοιμασία. Την ίδια στιγμή, το ρωσικό κρατικό επενδυτικό ταμείο προανήγγειλε την επιστροφή αμερικανικών επιχειρήσεων στη ρωσική αγορά ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2025.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος πατέρας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του

Βασίλης Καλογήρου - Δημογλίδου στον ΑΝΤ1: Τι έδειξε το κινητό του τηλέφωνο και ποια τα σενάρια που εξετάζονται

Επίδομα ανεργίας: Ποιοι δικαιούνται μέχρι 1300 ευρώ τον μήνα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Αδελφός Αθηνάς Κατσάρα στο “Πρωινό”: Έχω ακούσει ηχητικά ντοκουμέντα που δεν είναι γνωστά στον κόσμο (βίντεο)Σήμερα 11:04 | Ειδήσεις

"Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, το γνωρίζουμε όλοι οι συγγενείς των θυμάτων", λέει στον ΑΝΤ1 ο αδελφός της Αθηνάς Κατσάρα, που άφησε πίσω της ένα μωρό που ήταν μαζί της στο μοιραίο τρένο.

Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αποφρακτικό φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο (εικόνες)Σήμερα 09:52 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη η νέα τραγωδία στην άσφαλτο, με θύμα τον άτυχο ηλικιωμένο άνδρα.

Βασίλης Καλογήρου – Γαλεντέρης: Η αφυδάτωση, η υποθερμία και το σπασμένο οστό στον λαιμό (βίντεο)Σήμερα 08:26 | Ειδήσεις

Τι επεσήμανε ο ιατροδικαστής στον ΑΝΤ1 για τις απαντήσεις που αναζητούν οι ειδικοί από τις εξετάσεις σε δείγματα από την σορό του 39χρονου.

Σεξουαλική κακοποίηση - Αστυνομικός Βουλής: Η κατηγορούμενη γυναίκα του γέννησε το 6ο παιδί τουςΣήμερα 11:13 | Ειδήσεις

Ο προφυλακισμένος αστυνομικός υποστηρίζει ότι η σύζυγός του έχει κριθεί ακατάλληλη για την επιμέλεια του παιδιού, οπότε ενδέχεται να προβεί σε νομικές κινήσεις εναντίον της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ίλον Μασκ: Εμφανίστηκε με αλυσοπρίονο για να “κόψει” την γραφειοκρατία (εικόνες) 11:4628 Φεβρουαρίου - Απεργία: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις11:32Σεξουαλική κακοποίηση - Αστυνομικός Βουλής: Η κατηγορούμενη γυναίκα του γέννησε το 6ο παιδί τους11:19Τέμπη - Αδελφός Αθηνάς Κατσάρα στο “Πρωινό”: Έχω ακούσει ηχητικά ντοκουμέντα που δεν είναι γνωστά στον κόσμο (βίντεο)11:05Μενίδι: Νεαροί δέχτηκαν επίθεση με καδρόνια από ομάδα 20 ατόμων10:52Τέμπη - Ελπίδα Χούπα: Συγκλονίζει η μητέρα της στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1 (βίντεο)10:38Ρέντης: Εξιχνίαση κλοπής σε σπίτι με λεία 120000 ευρώ (εικόνες)10:25“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις10:11Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αποφρακτικό φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο (εικόνες)09:57ΕΦΚΑ: Τα χρέη των 50 δις ευρώ και τα... χαμένα “φέσια”09:44Απάντηση του ΕΚΑΒ για την ασθενή με εγκεφαλικό που μεταφέρθηκε σε πλαστική καρέκλα με φορτηγάκι (βίντεο)09:30Ενδοοικογενειακή βία στην Κοζάνη - Σύλληψη ζευγαριού: Η γυναίκα κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας09:17ΕΚΠΑ: Επίθεση κουκουλοφόρων σε καθηγητή - “Θα σε σκοτώσουμε” (εικόνες)09:04Κάλας κατά Τραμπ για τον “δικτάτορα”: Μάλλον μπέρδεψε τον Ζελένσκι με τον Πούτιν08:50Τουρκία: Σκληρά μέτρα του Ερντογάν κατά του επικεφαλής του Συνδέσμου Βιομηχάνων08:37Βασίλης Καλογήρου - Γαλεντέρης: Η αφυδάτωση, η υποθερμία και το σπασμένο οστό στον λαιμό (βίντεο)08:24Συντάξεις Μαρτίου: Πότε πληρώνονται μισθωτοί και μη μισθωτοί08:10Europa League: Οι “16” και οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού07:56Ξάνθη: Ασθενής με εγκεφαλικό μεταφέρθηκε σε πλαστική καρέκλα με φορτηγάκι (βίντεο)07:43Conference League - Παναθηναϊκός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στην φάση των “16”07:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο