LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2025 17:31 | Ανανέωση: 19 Φεβρουαρίου 2025 17:57

Κακοκαιρία “Coral”: Ξεκίνησε η επέλασή της - Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ (εικόνες)

Σε ποια σημεία έχει κάνει ήδη της εμφάνισή της η κακοκαιρία “Coral”. Μέχρι πότε θα ισχύουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Καιρός - Χιόνι - Χιόνια - Αττική

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Coral, που αναμένεται ότι θα διαρκέσει στη χώρα μας έως την ερχόμενη Δευτέρα, όπως αναφέρει και το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Χιόνια πέφτουν ήδη στα ορεινά της Αττικής.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω του χιονιού.

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Coral και στην Εύβοια αρκετά χωριά ήδη έχουν «ντυθεί» στα λευκά, ενώ σε κάποιους δήμους τα σχολεία θα είναι κλειστά τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το evima.gr, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά χωριά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και συγκεκριμένα στο χωριό Μετόχι προς την Κύμη.

Μηχανήματα μισθωμένα από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για τους ισχυρούς ανέμους

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. /ΕΜΚ 19-02-2025 /13:00 ια αύριο Πέμπτη θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη στα ορεινά και βαθμιαία ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς τις πρωινές ώρες στανότια τοπικά 8 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.


Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Παγωνιά, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες μέχρι την Δευτέρα

"Πορτοκαλί προειδοποίηση" εξέδωσε η ΕΜΥ μαζί με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

'Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης - ανατολικής Μεσογείου, με έντονο κύμα ψύχους και την ονομασία Coral. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι βαθμιαία, συνολικά της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου στη βόρεια και την ανατολική Ελλάδα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται το Σαββατοκύριακο. Θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν δύο διαταραχές που θα επηρεάσουν με χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, κυρίως τα βόρεια, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Α. Παρακάτω αναλύεται η πρώτη διαταραχή ως προς τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ:

Σήμερα Τετάρτη (19-02-25)

  1. Στη Μακεδονία και τη Θράκη έως 06 με 07 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 08 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στη κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως 10 με 11 και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (20-02-25)

  1. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από -06 (μείον 6) έως 06 με 08 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στην κεντρική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από -02 (μείον 2) έως 08 με 09 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (21-02-25)

  1. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από -07 (μείον 7) έως 05 με 07 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από -02 (μείον 2) έως 07 με 09 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός - Χιόνι - Χιόνια - Αττική

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:

Σήμερα Τετάρτη (19-02-25)

  1. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα βορειότερα νησιά του Αιγαίου στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
  2. Στη κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο στα ορεινά και ημιορεινά.
  3. Στα ορεινά της Κρήτης από τις βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη (20-02-25)

  1. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
  2. Στην Κρήτη, στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή (21-02-25)

  1. Στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και του κεντρικού Αιγαίου, στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
  2. Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

B. Η δεύτερη διαταραχή, η οποία με τα σημερινά δεδομένα διέρχεται από τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη Δευτέρα, θα αναλυθεί τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο από σήμερα μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), από τη Γενική Πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα".

Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία - Βασίλης Καλογήρου: Θρήνος για τον 39χρονο στην Λάρισα (εικόνες)

Επίδομα ανεργίας: Ποιοι δικαιούνται μέχρι 1300 ευρώ τον μήνα

Έγκλημα στο Δαφνί: Είχε σκοτώσει κι άλλη γυναίκα ο 47χρονος (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00Νίνα Σιμόν: Η ζωή, οι αγώνες και η κληρονομιά μιας καλλιτέχνιδας που δεν δίστασε να μιλήσει09:46Ο Τραμπ προειδοποίησε για κύμα απολύσεων και περικοπών εάν συνεχιστεί το shutdown09:32ΗΠΑ: Γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για απόπειρα πνιγμού 3χρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής09:17Κρήτη: Εργατικό ατύχημα σε απόκομιδή απορριμάτων - Ερευνώνται οι συνθήκες09:03Πάνος Ρούτσι: Διακομίζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις08:49Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο