LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2025 17:55 | Ανανέωση: 19 Φεβρουαρίου 2025 19:48

Πάπας Φραγκίσκος: Νέα ανακοίνωση από το Βατικανό για την κατάσταση της υγείας του

Πιστοί συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο αφήνοντας σημειώματα και ευχές



Ο Πάπας Φραγκίσκος πέρασε μία ήσυχη νύχτα στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης, όπου νοσηλεύεται για πέμπτη ημέρα με πνευμονία. Η αρχική διάγνωση της βρογχίτιδας εξελίχθηκε σε σοβαρότερη λοίμωξη του αναπνευστικού, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένου ότι ο 88χρονος Ποντίφικας έχει ιστορικό αναπνευστικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το Βατικανό, ο Πάπας ξεκουράστηκε και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Πιστοί συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο αφήνοντας σημειώματα και ευχές, ενώ παιδιά από την παιδιατρική ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου έχουν στείλει ζωγραφιές και ευχετήριες κάρτες.

Παράλληλα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μετέβη στο νοσοκομείο Gemelli όπου επισκέφτηκε τον Ποντίφικα. Η Μελόνι εξέφρασε τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση, εκ μέρους της κυβέρνησης και ολόκληρου του Έθνους: «Είμαι χαρούμενη που τον βρήκα σε εγρήγορση και ανταποκρίνεται. Αστειευτήκαμε όπως πάντα. Δεν έχει χάσει την παροιμιώδη αίσθηση του χιούμορ του» τόνισε η ίδια.

Ο Πάπας εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, έπειτα από εμφανή δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια δημοσίων εμφανίσεών του. Η διάγνωση της πνευμονίας επιβεβαιώθηκε την Τρίτη, ύστερα από αξονική τομογραφία θώρακα και το Βατικανό ανακοίνωσε πως απαιτείται πρόσθετη φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί τον έχουν θέσει σε αυστηρό πρόγραμμα ανάπαυσης, οδηγώντας στην ακύρωση της προγραμματισμένης ακρόασης του Σαββάτου, καθώς και της λειτουργίας της Κυριακής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Η τρέχουσα νοσηλεία του είναι η τέταρτη από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 2013. Ο Πάπας έχει υποβληθεί σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις, μεταξύ των οποίων κοιλιακή εγχείρηση το 2021 και διόρθωση κήλης το 2023. Πέρυσι, ο Πάπας είχε αποφύγει να παραστεί στην Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στο Κολοσσαίο της Ρώμης για λόγους υγείας, αλλά κατάφερε να ηγηθεί των εορτασμών του Πάσχα ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πακιστάν: Ζευγάρι κατηγορείται για δολοφονία 13χρονης οικιακής βοηθού για μια... σοκολάτα! (εικόνες)

Κηδεία Βασίλη Καλογήρου - Καρυστιανού: Έχουν περάσει διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου (βίντεο)

Θεσσαλονίκη - Μητσοτάκης: Το Flyover είναι μόνο μία από τις σημαντικές παρεμβάσεις στην πόλη (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΖαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια – Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνεςΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Το υπουργείο, όπως διευκρίνισε, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας θα παρακολουθεί την υλοποίηση των μέτρων.

Ο Τραμπ μειώνει στο 80% τους δασμούς στην ΚίναΣήμερα 16:26 | Ειδήσεις

Μετά την επιστροφή του Τραμπ τον Ιανουάριο στο Λευκό Οίκο, η κυβέρνησή του επέβαλε νέους τελωνειακούς δασμούς συνολικού ύψους 145% στα εμπορεύματα που προέρχονται από την Κίνα, στους οποίους προστίθενται μέτρα κατά τομείς.

Πάπας Λέων: Σήμερα η πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα ΣιστίναΣήμερα 10:00 | Ειδήσεις

Στην πανηγυρική λειτουργία, θα λάβει μέρος το σύνολο των καρδιναλίων που πήραν μέρος στο Κονκλάβιο.

Αττική: Βρήκε 20000 ευρώ σε κάδο ανακύκλωσης και τα παρέδωσε στην αστυνομίαΣήμερα 15:32 | Ειδήσεις

Αττική: Βρήκε 20000 ευρώ σε κάδο ανακύκλωσης και τα παρέδωσε στην αστυνομία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ - Μακρόν: Έτοιμοι να δράσουμε αν η Ρωσία δεν συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός 30 ημερών στην Ουκρανία19:08Πολυτεχνειούπολη: Ζητά εξέταση από ιατροδικαστή ο 34χρονος φοιτητής 18:52Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια – Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες18:38Στυλίδα: Έπεσαν στο γκρεμό προσπαθώντας να αλλάξουν λάστιχο σε μηχάνημα18:23"Καμπανάκι" Μασκ για μεγάλη εισβολή στη Γη το 2040 - "Θα είναι περισσότεροι από τους ανθρώπους" 18:09Λάρισα: Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ τάισαν πεινασμένη αλεπού που τους επισκέφθηκε17:55Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου17:40Ανομία στα Πανεπιστήμια: Η σιωπή που «εκτρέφει» τη βία17:25Φωτιά τώρα στη Θεσσαλονίκη: Καίγεται εγκαταλελειμμένο κατάστημα (βίντεο) 17:11Νίκος Ρωμανός: Παρατείνεται η προσωρινή κράτησή του16:56Οι ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:42Ο Τραμπ μειώνει στο 80% τους δασμούς στην Κίνα 16:26Αττική: Βρήκε 20000 ευρώ σε κάδο ανακύκλωσης και τα παρέδωσε στην αστυνομία16:10Βατικανό: Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'15:53Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Χωρίς δρομολόγια την Κυριακή - Η επίσημη ανακοίνωση 15:39Διπλή Ανάπλαση-Βοτανικός: Έγκριση διάθεσης 94,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού15:22Ρόδος: Ποινή φυλάκισης σε ναυαγοσώστρια για πνιγμό παιδιού15:05Πειραιάς: Σύλληψη 30χρονου για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης - Κατασχέθηκαν 53,7 κιλά14:51Αττική: Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας δραστηριοποιούμενης στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου14:34Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες14:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο