LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2024 15:52

Κατεχόμενα - Τουρκία: Θα διαχειριζόμαστε και την “Γαλάζια Πατρίδα” με το κέντρο παρακολούθησης πλοίων

Τι δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας για το σύστημα υπηρεσιών κυκλοφορίας πλοίων που κατασκευάζει η Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο. Οι δηλώσεις για τις εκρήξεις στον Λίβανο.

Κυπριακό - Κατεχόμενα - Κύπρος

«Όχι μόνο την κίνηση των πλοίων αλλά και τη "Γαλάζια Πατρίδα" θα διαχειριζόμαστε με το κέντρο παρακολούθησης πλοίων στην κατεχόμενη Κύπρο», δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Αμπτουλκαντίρ Ουράλογλου. Ανακοίνωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί σε λειτουργία προς το τέλος του επόμενου έτους.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του πστο πρακτορείο Αναντολού, ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών δήλωσε για το σύστημα υπηρεσιών κυκλοφορίας πλοίων που κατασκευάζει η Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο:

«Τώρα, φυσικά, εμείς πρέπει να διαχειριζόμαστε όλες τις μορφές κυκλοφορίας και των πλοίων και της εναέριας κυκλοφορίας, υπό αυτή την έννοια, το σύστημα αυτό δεν διαχειρίζεται μόνο την κυκλοφορία των πλοίων, αλλά και όλα τα εναέρια οχήματα.

Για παράδειγμα, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο του Ρεϊσι, του Προέδρου της Δημοκρατίας του Ιράν, επειδή εμείς είμαστε το κέντρο για την εναέρια κυκλοφορία σε αυτή την περιοχή, έχουμε την δυνατότητα να λαμβάνουμε τα σήματα όλων των ειδών της εναέριας κυκλοφορίας.

 Και μας είχαν ρωτήσει αμέσως αν ήρθε ένα τέτοιο σήμα σε εσάς αλλά δεν είχε έρθει.

Είτε αυτό το σύστημα ήταν απενεργοποιημένο για λόγους ασφαλείας είτε δεν υπήρχε ένα τέτοιο σύστημα στο αεροσκάφος, οπότε δεν μπορούσαμε να το εντοπίσουμε, αλλά για παράδειγμα, σε αυτή τη στενή γεωγραφία, μερικές φορές κάποιοι φίλοι μου στέλνουν ένα μήνυμα.

Ότι έγινε ένα τάδε γεγονός στο τάδε αεροσκάφος ή στο τάδε εναέριο όχημα και αμέσως πέφτει σήμα (φαίνεται) στο κέντρο.

Έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός κέντρου εκεί, ούτως ώστε να διαχειριζόμαστε όχι μόνο την κίνηση των πλοίων, αλλά και τη γαλάζια πατρίδα της χώρας μας και της Κύπρου.

Κατά πάσα πιθανότητα θα το θέσουμε σε λειτουργία προς το τέλος του επόμενου έτους.

Θα αυξήσουμε και τη δύναμή μας και θα είμαστε σε ένα καλύτερο σημείο στην Κύπρο από αυτή την άποψη.

Δηλαδή, εμείς στην Κύπρο έχουμε μια πολύ σοβαρή συμβολή, όχι μόνο όσον αφορά την κίνηση των πλοίων, αλλά και όσον αφορά τους αυτοκινητόδρομους, για παράδειγμα, όταν υπάρχει απεργία στις αερομεταφορές στην Κύπρο, εμείς παρέχουμε αυτή την υπηρεσία απευθείας από την Τουρκία.

 Δηλαδή, όταν δημιουργήσουμε το σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας των πλοίων που αναφέρατε, θα έχουμε αυξήσει τόσο τη δύναμή μας στις θάλασσες όσο και στον αέρα».


Ειδήσεις σήμερα:

Περιφέρεια Ηπείρου: Ο Καχριμάνης στον ΑΝΤ1 για τον υπάλληλο που…κλείνει τα παράθυρα (βίντεο)

Άλιμος: Νεκρός εντοπίστηκε ο 16χρονος αγνοούμενος

Χαλκιδική: Κάλεσαν την αστυνομία για να διώξουν 10χρονη μαθήτρια που δεν “χωρούσε” στην τάξη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝΔ - Μάριος Σαλμάς: Προς διαγραφή από την ΚΟ με εισήγηση ΜητσοτάκηΣήμερα 17:39 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τα “καρφιά”Σήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Στην Άρτα ο Κασσελάκης, στα...καρφιά η Γεροβασίλη. Πολεμικό κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ραντεβού στα..δικαστήρια για Ραγκούση - Τζάκρη.

Ηλεκτρική Διασύνδεση: Ελλάδα - Κύπρος υπέγραψαν το Πλαίσιο ΚατανόησηςΣήμερα 14:38 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με το πλαίσιο και τις σχετικές αποφάσεις των Ρυθμιστικών Αρχών των δύο χωρών, το έργο αναμένεται να επανεκκινήσει στις αμέσως επόμενες μέρες

Συρία: Το φωσφορικό άλας, τα λιπάσματα, η “τρίπλα” μέσω Λιβάνου και οι τεράστιες εισαγωγές στην ΕλλάδαΤρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 13:57 | Ειδήσεις

Ο Χάρης Καρανίκας γράφει για τις εισαγωγές ορυκτών από την Συρία, τις κυρώσεις  και το "παραθυράκι" του Λιβάνου, αλλά και την καθοριστική ρωσική “παρέμβαση” που εξασφαλίζει εισροές κεφαλαίων στο καθεστώς του Άσαντ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: τοπικές νεφώσεις και μπόρες την Κυριακή19:52ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τα “καρφιά”19:39Formula 1 – GP Σινγκαπούρης: Poleman ο Λάντο Νόρις19:27Super League: Ο ΠΑΟΚ “διέλυσε” με 4άρα τον Βόλο19:14Τουρκία: Σιαμαία ενωμένα στο κεφάλι χωρίστηκαν με επιτυχία (βίντεο)19:02Στέγη - ΕΣΑμεΑ: Τα άτομα με αναπηρία αόρατα για την Πολιτεία18:49Ιωάννινα – τροχαίο: Απεγκλωβισμός μάνας και ανηλίκου από γκρεμό (εικόνες)18:35Άγιος Παντελεήμονας: Κλέφτης εντοπίστηκε με 14 πασπαρτού κλειδιά σπιτιού... που είχε διαρρήξει λίγη ώρα πριν (εικόνες)18:22Ερντογάν - Μπάιντεν: "στον αέρα" το ραντεβού των δύο Προέδρων18:08ΝΔ - Μάριος Σαλμάς: Προς διαγραφή από την ΚΟ με εισήγηση Μητσοτάκη17:54Δήμος Αθηναίων για ποντίκια στο Σύνταγμα: Δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος17:41Panic button: Η ποινή στον άνδρα που “τρύπωσε” σε σπίτι και απειλούσε την μάνα των παιδιών του17:28Κατεχόμενα - Τουρκία: Θα διαχειριζόμαστε και την “Γαλάζια Πατρίδα” με το κέντρο παρακολούθησης πλοίων 17:14Γάζα: Ισραηλινός βομβαρδισμός σχολείου με εκτοπισμένους (βίντεο)17:00Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου16:47Χολαργός: Καταδίωξη “μαϊμού” λογιστών που εξαπάτησαν 95χρονη (εικόνες)16:33Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Παπαστεφανάκης16:22Συρία: Το φωσφορικό άλας, τα λιπάσματα, η “τρίπλα” μέσω Λιβάνου και οι τεράστιες εισαγωγές στην Ελλάδα16:08Σακελλαροπούλου: Ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους συνιστά επιτυχή μετάβαση στο νέο κόσμο της εργασίας15:55ΣΥΡΙΖΑ: Η προθεσμία για τις υποψηφιότητες 15:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο