Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”
Αν και «ζορίστηκε» πολύ στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Βόλο στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League κι έβαλε «φρένο» στο αρνητικό σερί τριών ηττών που μετρούσε στους τελευταίους αγώνες του σε όλες τις διοργανώσεις. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 20’ με τον Ίνγκι Ίνγκασον και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 55’ με μακρινό σουτ του Τσέριν. Ο Βόλος ξαναμπήκε στο ματς στο 59’ με τον Χουάνπι, όμως το 2-1 έμεινε ως το φινάλε.
Υπό πολύ δυνατή βροχή -που ξεκίνησε με τη σέντρα- οι «πράσινοι» μπήκαν στο ματς με επιθετική διάθεση και στο 5’ είχαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία στον αγώνα, όταν από καλή συνεργασία των Μλαντένοβιτς, Τζούριτσιτς, η μπάλα έφτασε στον Τσέριν που πλάσαρε με τη μία λίγο άουτ.
Στο 16’ το σουτ του Τετέ εκτός περιοχής βρήκε σε ετοιμότητα τον Κόβατς που μπλόκαρε σταθερά στη γωνία του, ενώ στο 20’ Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Σε εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν ο Καλογερόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά, όμως ο Σφιντέρσκι πολύ έξυπνα έκανε ανάποδη γυριστή κεφαλιά ασίστ προς τον Ίνγκασον που με προβολή έκανε το 1-0 για τους «πράσινους», σημειώνοντας το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Στο 23’ από πολύ καλή συνεργασία των Τζούριτσιτς και Ουναΐ, ο Μλαντένοβιτς σούταρε με τη μία (με το δεξί), όμως ο Κόβατς έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά το φαλτσαριστό πλασέ του Τετέ πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει αναζητώντας δεύτερο γκολ και στο 35’ είχε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν από κλέψιμο του Σιώπη ψηλά, πάσα προς τον Κώτσιρα και σέντρα του τελευταίου, ο Τζούριτσιτς πήρε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Κόβατς έκανε σπουδαία επέμβαση στη γωνία του, διώχνοντας σε κόρνερ.
Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μία καλή στιγμή όταν σε πολύ καλή αντεπίθεση, ο Μλαντένοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής από τα αριστερά, όμως το τελείωμα του δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, με την μπάλα να περνάει άουτ.
Στο 55’ οι «πράσινοι» έφτασαν σε δεύτερο γκολ. Σε άλλη μια καλή συνδυαστική ενέργεια, ο Ουναΐ ελευθέρωσε την μπάλα για τον Τσέριν έξω απ’ την περιοχή, με τον Σλοβένο μέσο να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ που «αναπαύθηκε» στη δεξιά γωνία του Κόβατς για το 2-0 του Παναθηναϊκού.
Ο Βόλος έβγαλε άμεσα «αντίδραση» μετά το δεύτερο «πράσινο» γκολ και στο 59’ μείωσε σε 2-1. Από πολύ ωραίο ένα-δύο των Χουάνπι και Κόσζτα, ο Ισπανός μέσος υποδέχθηκε ξανά την μπάλα και βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι, τον οποίο «έσκαψε» μειώνοντας το σκορ για τη ομάδα της Μαγνησίας.
Στο 63’ από ατομική ενέργεια και «γέμισμα» του Τζούριτσιτς προς τον Σφιντέρσκι, ο Πολωνός φορ «τσίμπησε» την μπάλα, όμως αυτή πέρασε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά μετά (67’), ο Βόλος έπιασε στον «ύπνο» την άμυνα των «πράσινων» όταν από εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι, ο Γκιλ έφυγε μόνος του από πλάγια αριστερά και πλάσαρε, όμως ο Κώτσιρας έβαλε την κόντρα και γλίτωσε την ομάδα του από δεύτερη παραβίαση.
Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Κίτρινες: 27’ Ουναΐ, 39’ Κώτσιρας, 90’+2’ Γερεμέγεφ – 21’ Γκιλ, 39’ Κόσζτα, 48’ Φεράρρι
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Σιώπης, Τσέριν, Τετέ (89’ Νίκας), Ουναΐ (78’ Μαξίμοβιτς), Τζούριτσιτς (74’ Μαντσίνι), Σφιντέρσκι (74’ Γερεμέγεφ).
ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Χέρμανσον, Φεράρρι, Κόμπα (90’+2’ Κάτσικας), Προύντζος (83’ Κόντε), Χουάνπι, Λάμπρου (72’ Ασεχνούν), Γκιλ, Κόσζτα.
*Πριν από τον αγώνα ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτισε μέσω ενός μηνύματος τον μυθικό Τάκη Οικονομόπουλο, ο οποίος «έφυγε» στις 10 Φεβρουαρίου απ’ τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Παράλληλα στα μάτριξ του ΟΑΚΑ έπαιξε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο με μεγάλες στιγμές και δηλώσεις του κορυφαίου Έλληνα γκολκίπερ όλων των εποχών, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να προσφέρει το πιο θερμό του χειροκρότημα σ’ έναν απ’ τους σπουδαιότερους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα με το «τριφύλλι».
Στα VIP του Ολυμπιακού Σταδίου, στη θέση απ’ την οποία παρακολουθούσε πάντα τα παιχνίδια των «πράσινων» υπήρχε μία μεγάλη φωτογραφία του με ένα μπουκέτο λουλούδια, ενώ δίπλα καθόταν, η σύζυγός του, ο γιός του Τζόνυ κι άλλα μέλη της οικογένειάς του. Λίγο πριν την εκκίνηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του Τάκη Οικονομόπουλου, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια στο αριστερό μπράτσο σε ένδειξη πένθους.
Λαύριο - Εκρηκτικά: Η απομάκρυνση του πλοίου και η παρέμβαση εισαγγελέα
Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς
Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”