LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 19:24 | Ανανέωση: 16 Σεπτεμβρίου 2024 19:44

Τραμπ: Η απόπειρα δολοφονίας έγινε λόγω της ρητορικής Μπάιντεν και Χάρις

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχετικά με την Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εν ενεργεία και των πρώην πρόεδρων των ΗΠΑ.

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στο Fox News Digital το πρωί της Δευτέρας και κατηγόρησε τη «ρητορική» των αντιπάλων του, Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις για την τελευταία απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, λέγοντας ότι ο ύποπτος ένοπλος «ενήργησε» με «ιδιαίτερα εμπρηστική γλώσσα» των Δημοκρατικών.

«Πίστευε τη ρητορική του Μπάιντεν και της Χάρις και ενήργησε σύμφωνα με αυτήν», είπε ο Τραμπ για τον ύποπτο ένοπλο.

ΗΠΑ - Τραμπ - Απόπειρα δολοφονίας - Ύποπτος

«Η ρητορική τους προκαλεί πυροβολισμούς εναντίον μου, όταν είμαι αυτός που πρόκειται να σώσει τη χώρα, και αυτοί είναι που καταστρέφουν τη χώρα - τόσο από μέσα όσο και από έξω».

Ο Τραμπ είπε ότι τα προηγούμενα σχόλια του Μπάιντεν και της Χάρις θεωρούν τον ίδιο «απειλή για τη δημοκρατία».
«Αποκαλείται εχθρός από μέσα», είπε. «Αποτελούν την πραγματική απειλή».

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Χάρις δήλωσαν ότι είναι χαρούμενοι που ο Τραμπ είναι ασφαλής και καταδίκασαν τη βία στην πολιτική.

Μπάιντεν: Η Μυστική Υπηρεσία "χρειάζεται βοήθεια"

Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εν ενεργεία και των πρώην προέδρων των ΗΠΑ, «χρειάζεται περισσότερη βοήθεια», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα μετά τη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας, η δεύτερη κατά σειρά, του Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρώτη απόπειρα, τον Ιούλιο, οδήγησε στην παραίτηση της επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα «περισσότερη βοήθεια» για την υπηρεσία αυτή, η οποία, κατά την άποψή του, χρειάζεται «περισσότερο προσωπικό». Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους σήμερα στον Λευκό Οίκο, κάλεσε το Κογκρέσο να καλύψει αυτές τις πρόσθετες ανάγκες.

«Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να έχουμε τις απαντήσεις για να καταλάβουμε πώς ο πρόεδρος Τραμπ έγινε στόχος πολλών αποπειρών δολοφονίας», σχολίασε στην πλατφόρμα Χ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας «δεν είναι εν ενεργεία πρόεδρος. Εάν ήταν, θα είχαμε περικυκλώσει το γήπεδο γκολφ (σ.σ. όπου βρισκόταν την Κυριακή). Αλλά επειδή δεν είναι, ο μηχανισμός ασφαλείας περιορίζεται στα σημεία που επιλέγει η Μυστική Υπηρεσία» η οποία «κάνει ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να κάνει», σχολίασε την Κυριακή ο σερίφης της κομητείας του Παλμ Μπιτς, Ρις Μπράντσο.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο

Τουρκία - Siper: Ισχυρισμοί για επιτυχή εκτόξευση του αντιαεροπορικού πυραύλου

Κρουαζιέρα: Το τέλος για Μύκονο - Σαντορίνη και για τα άλλα λιμάνια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 19:11 | Ειδήσεις

Πώς συν΄ςβη η τραγωδία στι Φαράγγι της Σαμαριάς. Γιατρός που βρισκόταν μεταξύ των πεζοπόρων εκείνη την ώρα επιχείρησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Προφυλακιστέος ο Μαροκινός, ελεύθεροι 6 άλλοι κατηγορούμενοιΣήμερα 21:05 | Ειδήσεις

Τι υποστήριξε κατά την απολογία του ο βοηθός παθολόγου. Ποιες κατγορίες αντιμετωπίζει καθένας κατηγορούμενος. Υπό ποιους όρους αφέθηκαν ελεύθεροι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους.

“X”: Χακαρίστηκαν πολλοί λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης - Θύμα και η ελληνική ΠυροσβεστικήΣήμερα 22:26 | Ειδήσεις

Ποιοι άλλοι δημοφιλείς λογαριασμοί  δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση το βράδυ της Τετάρτης.

Λίβανος: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τη νέα έκρηξη βομβητών (εικόνες)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι ασύρματοι πομποδεκτές εξερράγησαν την ίδια ώρα στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς γινόταν η κηδεία τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν την προηγούμενη μέρα από την έκρηξη βομβητών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πανσέληνος: Απόψε το “φεγγάρι του θερισμού”23:59Κέιτ Μίντλετον: Επέστρεψε στα καθήκοντα της η πριγκίπισσα της Ουαλίας23:48Βόλος: Κρίσιμη επέμβαση για τον 69χρονο που δέχθηκε επίθεση με καμάκι από τον γιο του 23:38Νετανιάχου: Οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ θα γυρίσουν στα σπίτια τους (βίντεο)23:24Ξηρασία - Ζιμπάμπουε: Σκοτώνουν τους ελέφαντες γιατί λιμοκτονούν23:11Γαλλία - Νέα υπόθεση “Ζιζέλ Πελικό”: Ο σύζυγός της τη νάρκωνε για να ασελγεί επάνω της22:57Ουκρανία - Ζελένσκι: Έχω έτοιμο το “σχέδιο νίκης” που θα παρουσιάσω στον Μπάιντεν 22:44“X”: Χακαρίστηκαν πολλοί λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης - Θύμα και η ελληνική Πυροσβεστική22:30Έφτασε στην Ελλάδα ο Μαρσιάλ, αποθεώθηκε από χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ (εικόνες) 22:17Eurovision: Το κοινό θα επιλέξει την φετινή ελληνική συμμετοχή22:04Παύλος Φύσσας: Πορεία για τα 11 χρόνια από την δολοφονία του (εικόνες)21:50Κόκκινα δάνεια: “Θηλιά” στο λαιμό των πολιτών21:37Ακρίβεια - ΙΕΛΚΑ: Ποια προϊόντα ακριβαίνουν και ποια φθηναίνουν (βίντεο) 21:23Παράνομες συνταγογραφήσεις: Προφυλακιστέος ο Μαροκινός, ελεύθεροι 6 άλλοι κατηγορούμενοι21:09Ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών: “Έρχονται” άτοκα δάνεια για τα νοικοκυριά 20:56Νοτοπούλου για Κασσελάκη: Είναι θρασύδειλος και ξέρει ότι λέω την αλήθεια20:42Αποκλεισμό σε αθλητή επειδή έκανε τον σταυρό του επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο 20:29ΓΣΕΕ: Απεργία για ακρίβεια, στεγαστική κρίση και ΣΣΕ20:15Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη20:02Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίας 19:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο