LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2024 19:44

Σεισμός στη Γαύδο - Ταρακουνήθηκε η Κρήτη

Ποσο ισχυρή ήταν η σεισμική δόνηση. Ποιο ήταν το επίκεντρο.

Σεισμογράφος

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή της Γαύδου.

Πιο συγκεκριμένα, η σεισμική δόνηση 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ, συνέβη  71 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και 15 χλμ βορειοανατολικά της Γαύδου και ταρακούνησε τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

Το εστειακό βάθος ήταν 11, 6 χιλιόμετρα.

Η ένταση του σεισμού ήταν ισχυρή, αναστάτωσε τους κατοίκους και επικρατεί σχετική ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός και στο Ηράκλειο.

σεισμός - Γαύδος

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη όπως είπε στο ΑΠΕ "κουνηθήκαμε αρκετά κάποιοι φοβήθηκαν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μόνο για οικιακά σκεύη και ποτήρια που έπεσαν σε κουζίνες και καταστήματα.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε στο ΑΠΕ ότι "δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά".

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, "ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά". Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

Ειδήσεις σήμερα

Ληστείες στο Νέο Κόσμο: Τους χτύπησαν και έγιναν “καπνός”

Ευλογιά των Πιθήκων: Το νέο στέλεχος της Mpox αλλάζει γρήγορα

“Κλοπή του αιώνα”: Εντάλματα σύλληψης για επιχειρηματία και κυβερνητικό αξιωματούχο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροαστιακός: Εισαγγελική παρέμβαση για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένωνΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Η σύγκρουση αποφεύχθηκε από τύχη και χάρη στα αντανακλαστικά του μηχανοδηγού της 1210 που έτυχε να ακούσει από τον ασύρματο VHF την συνομιλία του σταθμάρχη στο ΣΚΑ και την εντολή προς τον μηχανοδηγό της 1307.

Παράσυρση στη Θεσσαλονίκη - ΕΛΑΣ: Και παλαιότερες παραβάσεις του οδηγού για αλκοόλΧθες 19:18 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το τροχαίο με αποτέλεσμα την παράσυρση του ζευγαριού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Νέα Σμύρνη - Μαχαίρωμα: Τι δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή Χθες 16:20 | Ειδήσεις

Το 46χρονο θύμα ζούσε με την αδερφή του, η οποία πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα και είναι Παραολυμπιονίκης.

Υδροστρόβιλος στον Πατραϊκό Κόλπο (βίντεο)Χθες 23:07 | Ειδήσεις

Η η βαριά συννεφιά που επικρατούσε πάνω από την Αχαϊκή πρωτεύουσα δημιούργησε για λίγα δευτερόλεπτα αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο στον Πατραϊκό Κόλπο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Al Jazeera: Το Ισραήλ ανακαλεί τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων 23:59Φωτιές: 16 εστίες το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα23:45Ανατολική Αττική: 20 νέα λεωφορεία από τον ΟΑΣΑ (εικόνες)23:31Υδροστρόβιλος στον Πατραϊκό Κόλπο (βίντεο)23:17Κουτσούμπας στη ΔΕΘ: Το ΚΚΕ στρατηγικός αντίπαλος της κυβέρνησης23:10H σύγχρονη Καρδιολογία στην Ψηφιακή Εποχή23:02Ενδοοικογενειακή βία - Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός μητέρας μπροστά στο παιδί της22:48Missing alert για την εξαφάνιση 12χρονης22:34myPyrasfaleiaLive: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την πυρασφάλεια κτηρίων και εγκαταστάσεων22:20Μετωπική σύγκρουση τρένων - Hellenic Train: Οι μηχανοδηγοί έκαναν το καθήκον τους22:05Ζελένσκι: Θα παρουσιάσω στον Μπάιντεν το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας21:51THE FLAME Festival: Το πιο hot Festival γεύσης ξεκίνησε και είναι εδώ!21:38Χαρδαλιάς: Εντείνουμε τις δράσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής21:24Χίος: Συνελήφθη Τούρκος με όπλο και φυσίγγια21:10ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Ανάκληση της απόφασης της Κ.Ε ζητούν οργανώσεις Μελών στη Θεσσαλονίκη20:56Βρετανία: Οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ στο στόχαστρο των “bookies”20:41Κακοποίηση ζώων - Καλαμάτα: Εγκατέλειψαν άρρωστο γαϊδουράκι 30 ετών! (εικόνες)20:27Παππάς: Σύμπτηξη μετώπου για την διάσωση του ΕΣΥ 20:12Γκάλοπ - Μπαρνιέ: Πόσοι πολίτες τον θέλουν για Πρωθυπουργό στην Γαλλία19:59Ολυμπιακός: Συνάντηση Μητσοτάκη - Αγγελόπουλων στο Μαξίμου για το ΣΕΦ19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο