LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2024 19:18 | Ανανέωση: 13 Σεπτεμβρίου 2024 19:31

Παράσυρση στη Θεσσαλονίκη - ΕΛΑΣ: Και παλαιότερες παραβάσεις του οδηγού για αλκοόλ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το τροχαίο με αποτέλεσμα την παράσυρση του ζευγαριού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Θεσσαλονίκη - τροχαίο - παράσυρση
Σε ανακοίνωση για το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από την παράσυρση από μεθυσμένο οδηγό της 34χρονης εγκύου που τελικά «έχασε» το μωρό που κυοφορούσε και του 37χρονου συζύγου της, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κι αναφέρεται στο επιβαρυμένο ιστορικό του οδηγού.

«Διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία» επισημαίνεται ειδικότερα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με τροχαίο που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών.

Αφαιρέθηκε το μωρό από την έγκυο τραυματία - Παραμένει στη ΜΕΘ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής χειρουργική επέμβαση στην 34χρονη μητέρα που περπατούσε μαζί με τον 37χρονο σύζυγό της και το παιδί τους σε δρόμο που συνδέει την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου με την Περαία, όταν ο 46χρονος οδηγός, υπό την επήρεια αλκοόλ, τους παρέσυρε με ΙΧ του.

Η ίδια, που έχασε το μωρό που κυοφορούσε ενώ βρισκόταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, παραμένει διασωληνωμένη.

Κακουργηματική δίωξη εις βάρος του οδηγού - Απολογείται τη Δευτέρα

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη εις βάρος του 46χρονου οδηγού, ο οποίος διώκεται για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Ο οδηγός πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα και μέχρι τότε είναι προσωρινά κρατούμενος.


Ειδήσεις σήμερα:

Το νερό, η τιμή και το αδιέξοδο

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Φωνές και ένταση, εμπόδισαν υπάλληλο να μπει

Νέα Σμύρνη - Μαχαίρωμα: Τι δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες, κεραυνούς και δυνατούς ανέμουςΣήμερα 09:59 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές και ποιες ώρες θα επηρεαστούν από τα τοπικά ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται απο μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Γεωργιάδης: Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις που να δικαιολογούν την συνταγογράφησηΣήμερα 08:37 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Υγείας στον ΑΝΤ1 για τα κυκλώματα που λυμαίνονταν τον ΕΟΠΥΥ, το Ozempic, τις δικλείδες ασφαλείας με τις έρευνες σε βάρος ιατρών, τα απογευματινά χειρουργεία και το ΕΣΥ.

Χεζμπολάχ: Οι βομβητές που σκόρπισαν τον θάνατο κατασκευάστηκαν στην ΒουδαπέστηΣήμερα 09:46 | Ειδήσεις

Νέα διάσταση παίρνει το θρίλερ που εξελίσσεται μετά τις απανωτές εκρήξεις βομβητών που σημειώθηκαν χθες σε Λίβανο και Συρία. 

Σχολεία: Πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού μέσα στην τάξηΣήμερα 08:29 | Ειδήσεις

Έντονη διαμαρτυρία των γονιών του μαθητή για την εξάντληση της αυστηρότητας στην τήρηση των νέων κανόνων για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΣΟΚ - Γιαννακοπούλου: Αποτυχημένος ο Ανδρουλάκης10:44Χεζμπολάχ: Οι βομβητές που σκόρπισαν τον θάνατο κατασκευάστηκαν στην Βουδαπέστη10:30Σύλβια Μάρκο: Η “Νοσηλεύτρια της χρονιάς” στην Βρετανία μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)10:17Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες, κεραυνούς και δυνατούς ανέμους10:05Γεωργιάδης: Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις που να δικαιολογούν την συνταγογράφηση09:52Χαλάνδρι: Τον έδειραν και τον πυροβόλησαν στη μέση του δρόμου09:39Αιγάλεω: Τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και τους ληστέψαν09:26“Καλημέρα Ελλάδα” - Αγρότες: Τεράστια η απόκλιση της τιμής, από το ράφι έως το χωράφι (βίντεο)09:12Παύλος Φύσσας - Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν λόγω των εκδηλώσεων08:59Φωτιά στην Motor Oil: Αποκλειστική μαρτυρία τραυματία στον ΑΝΤ1 (βίντεο)08:45Σχολεία: Πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού μέσα στην τάξη08:33Hellenic Train: Διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Λάρισας και Ραψάνης08:20Μεσανατολικό: Επίσκεψη-αστραπή του Μπλίνκεν στην Αίγυπτο08:07Μεξικό: Δεκάδες νεκροί από κατολισθήσεις (εικόνες)07:54Motor Oil: Σε ύφεση η πυρκαγιά - Άνοιξε η Παλαιά Εθνική Οδός07:41ΟΔΔΗΧ: Έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο07:28ΗΠΑ - Σπρίνγκφιλντ: Δεκάδες απειλές για βόμβες μετά τo ρατσιστικό παραλήρημα Τραμπ07:16Λακωνία: Φυτεία “μαμούθ” με δενδρύλλια κάνναβης (εικόνες)07:03Νew York Times: Πως παγίδευσε το Ισραήλ τους βομβητές της Χεζμπολάχ (βίντεο)06:49Champions League: Πολυβόλο… η Μπάγερν με “καρέ” του Κέιν06:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο