LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Ιουλίου 2024 17:57 | Ανανέωση: 10 Ιουλίου 2024 20:35

Άρειος Πάγος – υποκλοπές: 4 ύποπτοι έχουν κληθεί και έδωσαν εξηγήσεις

Οι τέσσερις που ήδη έχουν καταθέσει, είναι ιδιώτες επιχειρηματίες. Ποιοι έχουν κληθεί και έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος ερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, μέχρι στιγμής έχουν δώσεις εξηγήσεις ως ύποπτοι 4 άτομα, ενώ παράλληλα έχουν καταθέσει και άλλα πρόσωπα ως μάρτυρες.

Τα 4 αυτά άτομα έδωσαν εξηγήσεις στον κ. Ζήση ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με παραβιάσεις τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα. Και οι τέσσερις παρέδωσαν σχετικά υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος μελετά τα υπομνήματα, αλλά και τα ευρήματα που συνέλεξε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε πρόσφατα στα γραφεία της ΕΥΠ.

Οι τέσσερις που ήδη έχουν καταθέσει, είναι ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Παράλληλα, στον κ. Ζήση, πέραν του δικηγόρου Γρηγόρη Δημητριάδη που εκλήθη ως μάρτυρας, έχουν κληθεί και έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες ακόμη η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, η οποία διετέλεσε υπεύθυνη εισαγγελέας για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών περί παρακολουθήσεων προσώπων. Επίσης, ως μάρτυρας κλήθηκε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ήταν επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Το πόρισμα του κ. Ζήση αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος που ξεκινά από 16 Σεπτεμβρίου 2024. Το πόρισμα και όλη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία με πρωτοβουλία της αναβάθμισε την έρευνα που είχε ξεκινήσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την ανάθεσε στον κ. Ζήση.

Πάντως, η κυρία Αδειλίνη θα έχει την τελική απόφαση για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ειδήσεις σήμερα:

Copa America: Ο ημιτελικός Ουρουγουάη - Κολομβία live σε ΑΝΤ1 και ANT1+ 

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)

Δίχρονο παιδί τουριστών σώθηκε από γιατρούς στην Αθήνα, χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον ΈβροΧθες 23:27 | Ειδήσεις

«Η πολιτική της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό άλλαξε και ήρθε πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός από τος Βρυξέλες.

Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρωνΧθες 22:47 | Ειδήσεις

Πώς αντέδρασαν οι χώρες της Δύσης στην είδηση θανάτου του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης. Αναπτερώνονται οι ελπίδες για συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωση των ομήρων.

Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμαΧθες 20:56 | Ειδήσεις

Αύξηση του μέγιστου ύψους του επιδόματος κατά 200 ευρώ θα προβλέπει η ΚΥΑ. Πόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσό για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα, έναντι όσων χρησιμοποιούν πετρέλαιο.

Συρμός του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό: Σε διαθεσιμότητα το προσωπικόΧθες 10:36 | Ειδήσεις

Η αντίδραση της Hellenic Train μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν στην Αττική.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φόρτωσαν 50 κιλά χασίς στο αμάξι και... βγήκαν στην Εθνική Οδό23:59Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Η Βασίλισσα… μάδησε το τριφύλλι23:47Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον Έβρο23:35Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων23:22ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα νέας διάσπασης το κόμμα23:08Αμβέρσα – Τσιτσιπάς: Δύσκολη νίκη και πρόκριση στους “8”22:55Διασύνδεση POS: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή και τα πρόσθετα έσοδα22:41Μεσσηνία: Θανάσιμος τραυματισμός άντρα που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του22:28Αττικη: Εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα δείχνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι22:14Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον 40χρονο για το “ακέφαλο πτώμα”22:01Τροχαίο - Νέα Κίος: Εξαϋλώθηκε το αυτοκίνητο 38χρονης μητέρας 21:47Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τον καρκίνο του προστάτη21:34Βία ανηλίκων - Κρήτη: 16χρονος γρονθοκόπησε άγρια ανήλικο μέσα στο σχολείο21:21Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμα21:07Κακλαμάνης κατά Σκυλακάκη για το Χρηματιστήριο Ενέργειας20:54Θεσσαλονίκη: Αποθήκη είχε χιλιάδες “μαϊμού” ρούχα (εικόνες)20:40Σινουάρ: O IDF επιβεβαίωσε τον θάνατό του20:27ΕΛΣΤΑΤ για ΑΕΠ: Αυξημένα κατά 5 δις ευρώ το 202320:13Κωνσταντινούπολη: Γυναίκα γέννησε μέσα σε αστικό λεωφορείο (βίντεο)19:59ΣΥΡΙΖΑ - Πολιτική Γραμματεία: Δεν αναβάλλεται το Συνέδριο19:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο