LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Χθες 17:33

Κακλαμάνης κατά Σκυλακάκη για το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Μετά την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, ο κ Κακλαμάνης  απηύθυνε ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον τρόπο λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Νικήτας Κακλαμάνης

Νέο «χτύπημα» κατά της κυβέρνησης επέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος είχε συνυπογράψει και την ερώτηση των «11» που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για κυβερνητικές πολιτικές.

Ο κ. Κακλαμάνης απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για τον τρόπο λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ζητώντας ταυτόχρονα τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει:

"Επειδή από τα προηγούμενα προκύπτει ότι οι στόχοι που τέθηκαν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, δεν έχουν επιτευχθεί στον επιθυμητό βαθμό, με αποτέλεσμα η λειτουργία του, αντί να συντελεί στη μείωση των τιμών πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας, να συμβάλει στην αύξησή τους με ταυτόχρονη δημιουργία καρτελοποίησης της αγοράς.

Επειδή τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα μέσα στο γενικότερο κλίμα της ακρίβειας που επικρατεί.

Επειδή οι υψηλές τιμές στην ενέργεια, εξαιτίας της σημερινής λειτουργίας του target model επιβαρύνουν την ελληνική βιομηχανία σύμφωνα με τον κ. Καρδοματεά και νοθεύουν την ανταγωνιστικότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Επειδή η ΔΕΗ δεν έχει αποβάλει τον δημόσιο και κοινωφελή της χαρακτήρα και οφείλει να συμβάλει στην αποκλιμάκωση των τιμών υπέρ του καταναλωτικού κοινού κι όχι να επωφελείται στον μέγιστο βαθμό από τις στρεβλώσεις της λειτουργίας του target model".

Ο κ. Κακλαμάνης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αναθεώρηση του target model και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ώστε να θεραπευτούν οι στρεβλώσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό και επιβαρύνουν τους καταναλωτές με υπέρογκες τιμές;

  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τον περιορισμό του ποσοστού διάθεσης της αγοράς ενέργειας από το Χρηματιστήριο Ενέργειας και την παροχή κινήτρων για την αύξηση του μεριδίου των προθεσμιακών συμβολαίων στην αγορά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κομισιόν για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας;

  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη ρεαλιστική αναθεώρηση του προγράμματος απολιγνιτοποίησης της χώρας και ταυτόχρονη μείωση της εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο;

  4. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΗ, που έχει ουσιαστικά απολεσθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια;".

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την ερώτηση του Κ. Κακλαμάνη με ανακοίνωση του αναφέροντας:

"Αν και όψιμα, η κοινοβουλευτική ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκη, επισημαίνει τις κύριες παθογένειες της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει αναδείξει με συστηματικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επαναφέρει στην ρητορική και των συμπολιτευόμενων βουλευτών τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Ξαναβάζει δηλαδή μετά από την ενεργειακή κρίση των τελευταίων ετών αυτό το οποίο η αντιπολίτευση επίμονα τονίζει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, Συμβάλλοντας τα μέγιστα στη συγκρότηση ενός πανίσχυρου καρτέλ στον χώρο της ενέργειας, κατάφερε να υπονομεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ κι έχει μετακυλήσει όλο το βάρος στους καταναλωτές.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά πως η μόνη λύση είναι να μπει επιτέλους πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, να φορολογηθούν τα συσσωρευμένα υπερκέρδη στο 90% και να σταματήσει η κυβέρνηση το χάιδεμα των ολιγοπωλίων που οδηγεί σε ακραία οικονομική αφαίμαξη την κοινωνία".

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΔΥ – κορονοϊός: Δεκάδες θάνατοι και εκατοντάδες εισαγωγές σε νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα

Βάσω Παπανδρέου: Ποια ήταν η “σιδηρά κυρία” του ΠΑΣΟΚ

Ελληνικό FBI: Ξεκινά και επίσημα η λειτουργία του


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑθήνα: Βιασμός 6χρονης από 45χρονοΣήμερα 06:23 | Ειδήσεις

Σοκαριστικά ήταν τα συμπεράσματα γιατρών, παιδοψυχολόγων και ιατροδικαστή αφού εξέτασαν την άτυχη μικρή και διαπίστωσαν τον καταναγκασμό στην οποία είχε υποβληθεί.

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 17:45 | Ειδήσεις

Που θα είναι θυελλώδεις οι άνεμοι. Πόσο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον ΈβροΧθες 23:27 | Ειδήσεις

«Η πολιτική της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό άλλαξε και ήρθε πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός από τος Βρυξέλες.

Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρωνΧθες 22:47 | Ειδήσεις

Πώς αντέδρασαν οι χώρες της Δύσης στην είδηση θανάτου του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης. Αναπτερώνονται οι ελπίδες για συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωση των ομήρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθήνα: Βιασμός 6χρονης από 45χρονο06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή06:09Φόρτωσαν 50 κιλά χασίς στο αμάξι και... βγήκαν στην Εθνική Οδό23:59Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Η Βασίλισσα… μάδησε το τριφύλλι23:47Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον Έβρο23:35Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων23:22ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα νέας διάσπασης το κόμμα23:08Αμβέρσα – Τσιτσιπάς: Δύσκολη νίκη και πρόκριση στους “8”22:55Διασύνδεση POS: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή και τα πρόσθετα έσοδα22:41Μεσσηνία: Θανάσιμος τραυματισμός άντρα που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του22:28Αττικη: Εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα δείχνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι22:14Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον 40χρονο για το “ακέφαλο πτώμα”22:01Τροχαίο - Νέα Κίος: Εξαϋλώθηκε το αυτοκίνητο 38χρονης μητέρας 21:47Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τον καρκίνο του προστάτη21:34Βία ανηλίκων - Κρήτη: 16χρονος γρονθοκόπησε άγρια ανήλικο μέσα στο σχολείο21:21Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμα21:07Κακλαμάνης κατά Σκυλακάκη για το Χρηματιστήριο Ενέργειας20:54Θεσσαλονίκη: Αποθήκη είχε χιλιάδες “μαϊμού” ρούχα (εικόνες)20:40Σινουάρ: O IDF επιβεβαίωσε τον θάνατό του20:27ΕΛΣΤΑΤ για ΑΕΠ: Αυξημένα κατά 5 δις ευρώ το 202320:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο