LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: Χθες 21:30

Διασύνδεση POS: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή και τα πρόσθετα έσοδα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία, για την φοροδιαφυγή. Μετά την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι παρουσίασαν ξαφνικά αύξηση εσόδων.

POS

Έναν κρυμμένο θησαυρό, μακριά από τα μάτια της εφορίας, αποκαλύπτει κάθε μέρα που περνά η διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αυξάνονται κατακόρυφα, γεμίζοντας τα ταμεία του δημοσίου με πρόσθετα έσοδα , τόσο μέσω του ΦΠΑ όσο και των φόρων εισοδήματος. Στο προσχέδιο προϋπολογισμού, εκτιμάται ότι τα φετινά έσοδα από ΦΠΑ θα είναι πολλαπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις με την υπέρβαση να φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα Άτυποι φοροελεγκτές έχουν γίνει πλέον οι πολίτες αφού… οι καταγγελίες τους για περιπτώσεις φοροδιαφυγής… πέφτουν βροχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση των καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις μέσω της εφαρμογής «Appodixi».

Συνολικά έχουν υποβληθεί 190.000 καταγγελίες, από τις οποίες οι 89.400 είναι επώνυμες.

Η διαδικασία άλλωστε είναι ιδιαιτέρως απλή αφού μέσα από την κάμερα του κινητού μπορεί κάποιος να διαπιστώσει αν η απόδειξη είναι «μαϊμού» ή αν δεν έχουν διαβιβαστεί όλα τα φορολογικά στοιχεία της στην ΑΑΔΕ λόγω… πειραγμένων ταμειακών.

Υπάρχει άλλωστε και το κίνητρο της αμοιβής. Εάν πράγματι η απόδειξη είναι…τελικά…απλώς ένα χαρτί, οι πολίτες δικαιούνται χρηματική επιβράβευση που ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της κάθε συναλλαγής με κατώτατο ποσό τα 100 ευρώ και ανώτατο τις 3.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά, και ενώ η εφαρμογή λειτουργεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022, το χρηματικό μπόνους δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί

«Φωτιά», όμως, έχει πάρει και η πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών» της ΑΑΔΕ για φαινόμενα φοροδιαφυγής, διαφθοράς, λαθρεμπορίου και άλλων αθέμιτων πρακτικών.

Στα συναλλαγές μέσω POS στα ταξί υπήρξε τζίρος 50 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντα αύξηση 177% στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Οικονομικό - Κάρτες

Αντίστοιχα μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται και στα κομμωτήρια όπου υπάρχει τζίρος 371 εκατομμυρίων ευρώ, μια αύξηση 14%.

Οικονομικό - Κάρτες

Αλλά και στην εστίαση αυξήθηκαν οι πληρωμές με POS κατά 13% και 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οικονομικό - Κάρτες

Το πρώτο 7μηνο του 2024, "μπήκαν" 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία από ηλεκτρονικά βιβλία, POS, ΦΠΑ και λαθρεμπόριο, ενώ εκτιμάται πως το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 3 επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ για το 2025-2026.

Οικονομικό - Κάρτες

Οικονομικό - Κάρτες

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμα

ΣΥΡΙΖΑ - Πολιτική Γραμματεία: Δεν αναβάλλεται το Συνέδριο

Σινουάρ: O IDF επιβεβαίωσε τον θάνατό του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑθήνα: Βιασμός 6χρονης από 45χρονοΣήμερα 06:23 | Ειδήσεις

Σοκαριστικά ήταν τα συμπεράσματα γιατρών, παιδοψυχολόγων και ιατροδικαστή αφού εξέτασαν την άτυχη μικρή και διαπίστωσαν τον καταναγκασμό στην οποία είχε υποβληθεί.

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 17:45 | Ειδήσεις

Που θα είναι θυελλώδεις οι άνεμοι. Πόσο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον ΈβροΧθες 23:27 | Ειδήσεις

«Η πολιτική της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό άλλαξε και ήρθε πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός από τος Βρυξέλες.

Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρωνΧθες 22:47 | Ειδήσεις

Πώς αντέδρασαν οι χώρες της Δύσης στην είδηση θανάτου του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης. Αναπτερώνονται οι ελπίδες για συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωση των ομήρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθήνα: Βιασμός 6χρονης από 45χρονο06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή06:09Φόρτωσαν 50 κιλά χασίς στο αμάξι και... βγήκαν στην Εθνική Οδό23:59Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Η Βασίλισσα… μάδησε το τριφύλλι23:47Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον Έβρο23:35Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων23:22ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα νέας διάσπασης το κόμμα23:08Αμβέρσα – Τσιτσιπάς: Δύσκολη νίκη και πρόκριση στους “8”22:55Διασύνδεση POS: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή και τα πρόσθετα έσοδα22:41Μεσσηνία: Θανάσιμος τραυματισμός άντρα που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του22:28Αττικη: Εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα δείχνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι22:14Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον 40χρονο για το “ακέφαλο πτώμα”22:01Τροχαίο - Νέα Κίος: Εξαϋλώθηκε το αυτοκίνητο 38χρονης μητέρας 21:47Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τον καρκίνο του προστάτη21:34Βία ανηλίκων - Κρήτη: 16χρονος γρονθοκόπησε άγρια ανήλικο μέσα στο σχολείο21:21Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμα21:07Κακλαμάνης κατά Σκυλακάκη για το Χρηματιστήριο Ενέργειας20:54Θεσσαλονίκη: Αποθήκη είχε χιλιάδες “μαϊμού” ρούχα (εικόνες)20:40Σινουάρ: O IDF επιβεβαίωσε τον θάνατό του20:27ΕΛΣΤΑΤ για ΑΕΠ: Αυξημένα κατά 5 δις ευρώ το 202320:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο