LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Ιουνίου 2024 21:14

Φωτιά στην Αχαΐα: Επεκτάθηκε στην Ηλεία (εικόνες)

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αχαΐα η οποία θα συνεχιστεί για όλο το βράδυ.

φωτια αχαια

Μάχες με δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές δίνουν σε όλη τη χώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις τελευταίες ώρες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πιο δύσκολες φωτιές είναι αυτές σε Μαστραντώνη Αχαΐας, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας. Ειδικότερα η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας κινείται πλέον στα διοικητικά όρια με την περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 38 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη κι 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «26 μηνύματα έχουν αποσταλεί από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά από την Αχαΐα επεκτάθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν.

Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι η συνδρομή που παρέχουν Εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρεις Δυτικής Ελλάδας».

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας, Δουνέικα λόγω της πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή, Αλποχώρι.

Πάνω από 100 πυροσβέστες στην Αχαΐα
Η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας κινείται πλέον στα διοικητικά όρια με την περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 38 οχήματα κι από αέρος 3 αεροσκάφη κι 1 ελικόπτερο.

«Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μέτωπο. Εξακολουθεί να καίει με μεγάλη ένταση. Το μέτωπο είναι τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα», είπε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θοδωρής Μπαρής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί, ενώ έχουν καεί σπίτια, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στάβλοι.

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας

Σε επιφυλακή ανεξαρτήτως εφημεριών έχουν τεθεί τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας, κατόπιν εντολής της 6ης ΥΠΕ. 

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορυδαλλός - Λύτρας: Οι άλλοι δύο στο κελί, τα βιβλία και ο καβγάς με συγκρατούμενο

Γυναικοκτονία - Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία

Ενδοοικογενειακή βία: Ο ΑΝΤ1 σε στέγη φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και ΚάλαςΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «άνοιγμα» στην Τζόρτζια Μελόνι, που εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τη συμφωνία για τα αξιώματα της ΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και στελέχη ζητούν δημοψήφισμα και επικρίνουν απολύσεις και αναφορές σε “μαύρο χρήμα”Σήμερα 19:24 | Ειδήσεις

Βαθαίνει το ρήγμα της εσωκομματικής περιδίνισης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντοπλίτευσης. Ποιοι υπογράφουν την επιστολή και έτσι αμφισβητούν τους χειρισμούς Κασσελάκη.

Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπερβαση (βίντεο)Σήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αθήνας και νεός υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του, τον Νίκο Ανδρουλάκη και το Δήμο.

Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική ΟικονομίαΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Τι λένε για το επενδυτικό fund οι Θοδωρής Κυριακού και Mansoor Al-Mahmoud. Τι δηλώνουν για την συμφωνία οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Στουρνάρας, Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελοπουλος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέτσολα: Ελπίδες για απόφαση σήμερα σχετικά με τα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ20:45Στόλτενμπεργκ: Οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν τη θέση τους στο ΝΑΤΟ20:31Δούκας στον ΑΝΤ1: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση θα περάσει στην υπερβαση (βίντεο)20:17“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι20:02 Συμφωνία K Group - QIA: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Όμιλο Κυριακού και στην ελληνική Οικονομία 19:48ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τις επείγουσες αμβλώσεις στο Αϊνταχο19:48Λάνθιμος – “Bugonia”: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία19:34ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και στελέχη ζητούν δημοψήφισμα και επικρίνουν απολύσεις και αναφορές σε “μαύρο χρήμα”19:21Βουλή - Δένδιας: Έρχονται 20 νέα F-35 τελευταίας τεχνολογίας19:07Ηλεία – δολοφονία 11χρονης: Τέλος στην αναστολή της ποινής του 37χρονου για τον βιασμό ανήλικης18:53Debate Μπάιντεν – Τραμπ: Έφτασε η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης18:39Όρμπαν από Βρυξέλλες: Ντροπιαστική η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας18:25Κεφαλλονιά: Αθώος κηρύχτηκε εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει 6 εμπρησμούς18:11Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας17:57Φωτιά στην Ύδρα – Νέα δεδομένα: Κροτίδες εντοπίστηκαν στην παραλία17:42Κορονοϊός: Τέσσερις φορές πάνω οι θάνατοι ασθενών 17:28Διόδια Αφιδνών: Ποιες λωρίδες θα κλείσουν προσωρινά17:12Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)17:00Λάρισα: Προαιρετικά κλειστή η αγορά τα Σάββατα του καλοκαιριού16:46Φωτιά στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, απογειώθηκαν εναέρια μέσα16:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο