LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 16:59

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «άνοιγμα» στην Τζόρτζια Μελόνι, που εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τη συμφωνία για τα αξιώματα της ΕΕ

Μητσοτάκης - Βρυξελλες

«Μετανάστευση, άμυνα, ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα θα τεθούν στη στρατηγική μας ατζέντα για την επόμενη πενταετία» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας πως η σύνοδος δεν έχει να κάνει μόνο με τα πρόσωπα των ανώτατων οργάνων που θα επιλεγούν στην ΕΕ.

«Τρεις ‘’πολιτικές οικογένειες’’ (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι) έχουν συζητήσει, και έχουν προκύψει κάποιες προτάσεις (για την προεδρία της ΕΕ, την κ. Φον ντερ Λάιεν, για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον κ. Αντόνιο Κόστα και για τη θέση του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικών και Άμυνας, την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας)» σημείωσε.

«Ευελπιστώ ότι αυτές οι επιλογές θα γίνουν αποδεκτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει στη συνέχεια η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επικύρωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της κας Φον ντερ Λάιεν. Και είναι νομίζω πολύ σημαντικό όλες αυτές οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν εντός του μήνα Ιουλίου, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης - Βρυξελλες

«Φυσικά αυτή δεν είναι μια διαδικασία που αποκλείει οποιονδήποτε, δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, είτε να προσβάλει κάποιον. Προσωπικά έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση στην Τζόρτζια Μελόνι την πρωθυπουργό της Ιταλίας. Η Ιταλία είναι μια πολύ σημαντική χώρα για την ΕΕ. Είμαι βέβαιος όλα αυτά τα ζητήματα και τυχόν ανησυχίες θα εκφραστούν και θα συζητηθούν κατά τη συζήτησή μας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας «άνοιγμα» στην Ιταλίδα πρωθυπουργό, που εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τη συμφωνία για τα αξιώματα της ΕΕ.

«Το επόμενο σημαντικό θέμα που θα μας απασχολήσει είναι η στρατηγική ατζέντα για την επόμενη πενταετία. Για τα σημαντικά ζητήματα πολιτικής τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν την ΕΕ. Και εκεί χαίρομαι γιατί όλες οι σημαντικές ελληνικές προτεραιότητες αποτυπώνονται στο κείμενο αυτό».

Μητσοτάκης - Βρυξελλες

«Μεγάλη έμφαση δίνεται στα ζητήματα μετανάστευσης και προστασίας των εξωτερικών συνόρων, στην ανάγκη για περισσότερη αμυντική συνεργασία με εξεύρεση ενδεχομένως δυνατοτήτων χρηματοδότησης από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανταγωνιστικότητα αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, στη στήριξη των αγροτών μας, των κτηνοτρόφων μας και των αλιέων μας. Ένα κείμενο το οποίο θα αποτελέσει και τον οδηγό για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επόμενη πενταετία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά και τα θέματα της κοινής αμυντικής συνεργασίας, όπου θα έχω την ευκαιρία να επαναφέρω την κοινή πρόταση που έχω διατυπώσει με τον Πολωνό Πρωθυπουργό για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας ως ενός έργου φάρου θα έλεγα το οποίο θα μπορεί να σηματοδοτήσει ένα ακόμα βήμα στην ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασίας, σε μια εποχή όπου όλοι αναγνωρίζουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να θωρακίσει την κοινή της άμυνα» πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Σκόνταψε σε διάδρομο γυμναστηρίου και έπεσε... από τον τρίτο όροφο, χάνοντας την ζωή της (βίντεο)

Δούκας - Χριστοδουλάκης για ΠΑΣΟΚ: Πάμε, να το κάνουμε ξανά ψυχή της δημοκρατικής παράταξης 

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ και το νέο εργασιακό νομοσχέδιοΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης που είναι από 100 έως 800 ευρώ» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Γεραπετρίτης για δηλώσεις Φιντάν: Θέματα εθνικού συμφέροντος δεν μπαίνουν σε συζήτησηΣήμερα 09:53 | Ειδήσεις

«Η Ελλάδα επιδιώκει εμπράκτως την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας, εντούτοις σε θέματα εθνικού συμφέροντος, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι ΑρχέςΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Σήμερα, Κυριακή αναμένονται οι απολογίες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι κρατούνται σε ξεχωριστά κελιά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Σε ισχύ από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 08:15 | Ειδήσεις

Επανέρχεται από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος - Έως και τις 24 Ιουλίου 2026 είναι σε ισχύ τα μέτρα - Σε ποιους δρόμους εφαρμόζεται

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο10:32Συμφωνία Πακιστάν - Αφγανιστάν για άμεση κατάπαυση του πυρός10:18Γεραπετρίτης για δηλώσεις Φιντάν: Θέματα εθνικού συμφέροντος δεν μπαίνουν σε συζήτηση10:04Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές09:51Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ ανήλικος, μετά από σοβαρό τροχαίο με την μητέρα του09:37Σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του e-ΕΦΚΑ: Επιταχύνεται η απονομή συντάξεων και η διεκπεραίωση αιτημάτων09:23Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 09:09Σε ισχύ από τις 20 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας08:54Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν αφοπλιστεί η Χαμάς08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Οκτωβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διακινητή που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες23:59Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Ένας τραυματίας23:50Αγρότες σε αδιέξοδο: "Άφαντες" οι επιδοτήσεις 23:36Πάτρα: Δεν κατέβαιναν οι μπάρες του τρένου γιατί…είχε παρκάρει αυτοκίνητο23:22Η Χαμάς παρέδωσε επιστολές στις οικογένειες των ομήρων που έχουν πλέον απελευθερωθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού23:07Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται αύριο στη χώρα22:52Euroleague: Οι Ισραηλινές ομάδες ζήτησαν την διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων στην χώρα τους22:38Με επιφυλακτικότητα παρακολουθεί η Άγκυρα την πρόταση Μητσοτάκη για διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου22:24Γερμανός ΥΠΕΞ: Για να ενταχθεί στο SAFE, η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή22:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο