LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 18:12

Κεφαλλονιά: Αθώος κηρύχτηκε εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει 6 εμπρησμούς

Τι ισχυρίστηκε ο άνδρας προκειμένου να ανακαλέσει την ομολογία του. Σε ποιες άλλες νομικές ενέργειες προχωρά. Ποιο το ιστορικό της υπόθεσης.

αναπτήρας

Η είδηση είχε προκαλέσει “σάλο” πανελλαδικά, αφού τον Αύγουστο 2023 στην Κεφαλονιά, εποχικός πυροσβέστης συνελήφθη για εμπρησμό, ομολόγησε συνολικά 6 εμπρησμούς στο νησί και τελικά τον Σεπτέμβριο με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών προφυλακίστηκε. Έμεινε στη φυλακή μέχρι και τις 19 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία δικάστηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, ισχυρίστηκε πως αθώος και πως του υφάρπαξαν την ομολογία με δόλιο τρόπο και αθωώθηκε. Μάλιστα κατέθεσε αγωγή στον αρχιπυροσβέστη ο οποίος κατέθεσε μάρτυρας κατηγορίας στο Δικαστήριο, του ζητά αποζημίωση 250.000 ευρώ και παράλληλα θα επιδιώξει να αποζημιωθεί για τον χρόνο κράτησής του στις φυλακές.

Όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Δυτικής Ελλάδας flamis.gr, η φωτιά είχε μπει σε δασική έκταση στην περιοχή Αγίας Ειρήνης Κεφαλληνίας. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο εποχικός πυροσβέστης ήταν σε ένα όχημα της Πυροσβεστικής μαζί με συνάδελφό του και 10 λεπτά μετά από απομόνωσή του σε συγκεκριμένο σημείο στο δάσος “για λόγους σωματικής ανάγκης”, όπως ισχυριζόταν, ξέσπασε φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο. Κάτι το οποίο με βάση όσα κατέθεσαν πυροσβέστες, είχε συμβεί και το 2021, και πάλι με το ίδιο «κόλπο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την σύλληψή του, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, εξέδωσε ανακοίνωση: «Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή εποχικού πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Πράξη απαράδεκτη που δε συνάδει με τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Όπως είναι φυσικό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές και εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία με την αυστηρότερη των ποινών προς αποφυγήν επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων όπου αμαυρώνουν τον θεσμό που υπηρετούμε. Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες Πυροσβέστες, όπου τις περισσότερες φορές των περιπτώσεων, υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος εκθέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τις ιδιωτικές και τις δημόσιες περιουσίες».

Στην απολογία του ο 43χρονος δήλωσε αθώος και όσον αφορά στην ομολογία του στο Ανακριτικό της Πυροσβεστικής (είχε κατέβει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού από την Αθήνα) ισχυρίστηκε πως τον πίεσαν λέγοντάς του «υπόγραψε την ομολογία αν θες να είσαι ελεύθερος να πας να δεις τα παιδιά σου». Ο συνήγορός του εγείρε τον ισχυρισμό πως ο 43χρονος είναι σχεδόν αγράμματος, καθώς επίσης πως άλλο κείμενο του διάβασαν και άλλο του έδωσαν να υπογράψει. Πάντως κατά τους Πυροσβέστες, η ομολογία εκ μέρους του είχε υπάρξει αναλυτική και λεπτομερής.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκόνταψε σε διάδρομο γυμναστηρίου και έπεσε... από τον τρίτο όροφο, χάνοντας την ζωή της (βίντεο)

Δούκας - Χριστοδουλάκης για ΠΑΣΟΚ: Πάμε, να το κάνουμε ξανά ψυχή της δημοκρατικής παράταξης 

Βόλος: 68χρονη κατήγγειλε τον σύντροφο της για βιασμό… που ονειρεύτηκε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τουςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο