LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Ιουνίου 2024 16:45

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για απαγωγή παιδιών και παράνομες υιοθεσίες

Από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, περίπου 20.000 παιδιά έχουν μεταφερθεί από τις κατεχόμενες περιοχές στη Ρωσία, ενώ πολλά εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ουκρανία - μωρό

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού "Der Spiegel" αναφέρεται στις κατηγορίες των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας για απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία, τα οποία διαθέτει προς υιοθεσία στο διαδίκτυο, κάνοντας λόγο για "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας". Δημοσιεύματα των "Financial Times" και των "New York Times" επιβεβαιώνουν ότι παιδιά με καταγωγή από την Ουκρανία, τα οποία απήχθησαν από κρατικά ιδρύματα καταχωρούνται σε ρωσικούς κυβερνητικούς ιστότοπους με αλλοιωμένες ταυτότητες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ. Θανάση Κ. Τσίτσα.

Οι προσπάθειες για την ανάκτηση αυτών των παιδιών είναι συνεχείς αλλά δύσκολες. Από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, περίπου 20.000 παιδιά έχουν μεταφερθεί από τις κατεχόμενες περιοχές στη Ρωσία, ενώ πολλά εξακολουθούν να αγνοούνται. 

Ακόμη, ένα φυσικό πρόσωπο με κυπριακή και ρωσική υπηκοότητα και δύο εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο βρίσκονται στο νέο κατάλογο κυρώσεων, που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη, με στόχο να αποκόψει την πρόσβαση της Ρωσίας σε προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, στον κατάλογο των κυρώσεων βρίσκεται ο Μπουλάτ Αχάτοβιτς Γιανμπορίσοφ, που έχει κυπριακή και ρωσική υπηκοότητα και έχει βραβευθεί από τη ρωσική μυστική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Στη λίστα με τις κυρώσεις βρίσκονται και οι εταιρίες Picotin Holdings και Sentimare Enterprises, που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και συνδέονται με τον Βλαντιμίρ Ολέγκοβιτς Ποτάνιν, πρώην αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσίας, που θεωρείται ο δεύτερος πλουσιότερος Ρώσος δισεκατομμυριούχος, με περιουσία που ξεπερνά, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν (εικόνες)

Παναθηναϊκος - Ναν: Το φραστικό επεισόδιο, η δικογραφία και η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

Σίκινος: Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει το θρίλερ της εξαφάνισης δύο γυναικών (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυρά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, φόβοι για γενικευμένη αναζωπύρωση (εικόνες)08:53Λάρισα: Πολυετής φυλάκιση για απόπειρα βιασμού ανήλικης08:39Διασύνδεση των POS με τις Ταμειακές Μηχανές - ΑΑΔΕ: 22 ερωτήσεις και απαντήσεις 08:25Εξηγήσεις για τον Βαρθολομαίο ζήτησε η Άγκυρα από Ελβετία και Ουκρανία08:12Γάζα: Η προβλήτα της ανθρωπιστικής βοήθειας ξαναλειτουργεί07:59Προσφυγικά: Επεισόδια και επίθεση σε αστυνομικούς07:45Europride – Θεσσαλονίκη: Ξεκινά σήμερα το πολυήμερο πανευρωπαϊκό Pride07:31Στέιτ Ντιπάρμεντ: “Ράπισμα” στην Χεζμπολάχ για τις απειλές στην Κύπρο07:17Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 174 σημεία07:03Copa America: Ο “Μέσι” χάρισε την πρώτη νίκη στην Αργεντινή (εικόνες)06:50Εορτολόγιο - 21 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:36Κρήτη: Φονική πρόσκρουση αυτοκινήτου σε δέντρο (εικόνες)06:22Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι την Παρασκευή06:09Euro 2024: Ισπανία σε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Ιταλία23:59Ενδοοικογενειακή βία - Χαλκίδα: Πήγε να πνίξει την γυναίκα του με καλώδιο23:44Στίβος: Ο Καραλής κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ23:30Λύτρας: το “VIP” κελί, τα μηνύματα και τα χρέη (βίντεο)23:16Κυψέλη: Συνελήφθησαν και απελάθηκαν 21 αλλοδαποί23:02Μητσοτάκης: 300 εκατ. από την εισφορά στα διυλιστήρια για στήριξη των συνταξιούχων (βίντεο)22:48Πέθανε ο Ντόναλντ Σάδερλαντ22:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο