LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2024 20:10

Μητσοτάκης: 300 εκατ. από την εισφορά στα διυλιστήρια για στήριξη των συνταξιούχων (βίντεο)

Νέο pass χαρακτήρισε την εξαγγελία Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δελτίο ΑΝΤ1 - Διυλιστήρια

Του Νίκου Ρογκάκου

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, σε ταξί και καφέ.

Λίγη ώρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Real FM, ανέφερε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να αντλήσει από τον φόρο στα διυλιστήρια περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, που θα δοθούν ως βοήθημα στους συνταξιούχους.

Νέο pass χαρακτήρισε την εξαγγελία Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στα διυλιστήρια επέβαλε σήμερα η Κυβέρνηση, για να χρηματοδοτήσει την κοινωνική πολιτική και ειδικότερα τους συνταξιούχους.

  • Εισφορά σε διυλιστήρια
  •  Έκτακτη εισφορά 33% στα υπερκέρδη του 2023
  • Τα κέρδη που υπερβαίνουν το 20% του μέσου όρου των αποτελεσμάτων των ετών 2018 έως 2021
  • Για χορήγηση επιδόματος σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά
  • Που δεν πήραν αύξηση στις συντάξεις τους

Δελτίο ΑΝΤ1 - Διυλιστήρια

Δελτίο ΑΝΤ1 - Διυλιστήρια

Με βάση το περυσινό μοντέλο:

  • Κλιμακωτό επίδομα 100€ έως 250€
  • Άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων έως 1.600€/μήνα

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας το πρωί στον RealFM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αποκάλυψε ότι η ενίσχυση θα δοθεί τα Χριστούγεννα.

Ένα ακόμη pass χαρακτήρισε την εισφορά ο Στέφανος Κασσελάκης. "Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους. Για ακόμη μια φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50"

Παράλληλα το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι μονιμοποιείται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13%:

Μειωμένος ΦΠΑ στο 13%

  •  Σε ταξί
  •  Στην παράδοση καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι ως αγαθού (take away & delivery)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι στη σκιά της εκλογικής ήττας κηρύσσει εκ νέου το "τέλος" της ακρίβειας.

"Σήμερα ο Πρωθυπουργός κήρυξε εκ νέου «το τέλος της ακρίβειας». Τη στιγμή που ακόμα και τον Μάιο που υποχώρησε ο ρυθμός αύξησης των τιμών στα τρόφιμα, ο πληθωρισμός τροφίμων ήταν για 11ο συνεχόμενο μήνα σταθερά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο"

Φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή (χάρτης)

Αγίου Πνεύματος: Πώς αμείβεται η αργία


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της ΧεζμπολάχΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε πλήγμα στην Βηρυτό. 

Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μουΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους "Weekenders", ο Δημήτρης Σακελλάρης τόνισε πως δεν έχει κάποιο προσωπικό θέμα με το παιδί. Που επέρριψε τις ευθύνες για την παραβατικότητα των ανηλίκων. 

Κέρκυρα: Νεκρός από μαχαιριές 68χρονοςΣήμερα 09:20 | Ειδήσεις

Τον άνδρα βρήκε νεκρό η σύζυγος του και ειδοποίησε με την κόρη της την Αστυνομία.

Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέταςΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη το περιστατικό επί της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου. Υπό ποιες συνθήκες το δίκυκλο προσέκρουσε με το Ι.Χ. με με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του νεαρού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεσολόγγι - Revenge porn: Ανήλικοι αλλοίωσαν φωτογραφία μαθήτριας για να φαίνεται γυμνή11:02Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μου10:49Κάμαλα Χάρις: “Επιτέθηκε” στον Τραμπ για το μεταναστευτικό10:35Νέα Ζηλανδία: Καρχαρίας - “φάντασμα” εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό10:22Ερμιόνη - Δικηγόρος οικογένειας: Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για παραμέληση ανηλίκου10:08Κρήτη: Αγνοείται άνδρας που έκανε πεζοπορία09:55Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας09:41Κέρκυρα: Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος09:28Βία ανηλίκων - Ζέττα Μακρή: Μας προβληματίζει η συχνότητα των φαινομένων09:14Tουρκία: 865 χρόνια κάθειρξη στον εργολάβο της πολυκατοικίας που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους09:01Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο08:47Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)08:35Εορτολόγιο - 28 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:21Καιρός: Ζέστη και ήλιος το Σάββατο08:08O Τζόνι Κας γίνεται ο πρώτος μουσικός με άγαλμα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ (εικόνες)23:59Απελάσεις: Η Γερμανία επιστρέφει Τούρκους μετανάστες στην πατρίδα τους23:49Ζελένσκι για συνάντηση με Τραμπ: Του παρουσίασα το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας23:39“Safe.YOUth”: Η νέα εφαρογή ειδοποίησης για τη βία κατά ανηλίκων23:28Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Δέλλας προς μαθητές: Αφήστε τα κινητά και τρέξτε στους δρόμους (βίντεο)23:15Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με λεωφορείο (εικόνες)23:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο