LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2024 22:59

Λύτρας: το “VIP” κελί, τα μηνύματα και τα χρέη (βίντεο)

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον ποινικολόγο που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Λύτρας - Περιπολικό

Της Κέλλης Χεινοπώρου

Έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού είναι από το μεσημέρι, ο Απόστολος Λύτρας.

Το πρωί εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τις Δικαστικές αρχές, επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.

Αποφασιστηκε να οδηγηθεί στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού που αποτελεί την πτέρυγα Αυξημένης Προστασίας, γνωστή και ως VIP.

Από τη συγκεκριμένη πτέρυγα των φυλακών έχουν περάσει πρωταγωνιστές πολύκροτων υποθέσεων, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος αλλά και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Προκειται για μια πτέρυγα που δεν γίνονται σχεδόν ποτέ φασαρίες και φιλοξενούνται πρόσωπα που έχουν εκτεθεί στα φώτα της δημοσιότητας ή κινδυνεύει η ζωή τους. Ο Απόστολος Λύτρας θα βρίσκεται μαζί με άλλους δυο κρατούμενους, έναν για ναρκωτικά κι έναν για απάτη και οι δυο επιχειρηματιες

Ο ποινικολόγος, εμφανίστηκε χθες αργά το απόγευμα αυτοβούλως στο Αστυνομικό τμήμα Παλλήνης, όπου οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι, το περιπολικό το οποίο μετέφερε τον Απόστολο Λύτρα έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού. Πέντε ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και ενώ αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος, τελικά ο γνωστός ποινικολόγος, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Το απόγευμα της Πέμπτη η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας ότι παραβίασε τον περιοριστικό όρο της μη προσέγγισης και επικοινωνίας με την 37χρονη σύζυγό του, εξαιτίας μηνυμάτων που της έστειλε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Επιπλέον ο ποινικολόγος θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, επειδή δεν εμφανίστηκε στις αρχές, παρότι τον αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από μήνυση της συζύγου του. Όταν παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης το ένταλμα σύλληψης ήδη είχε εκδοθεί και η προφυλάκιση ήταν πια μονόδρομος.

Απόστολος Λύτρας - Σοφία Πολυζωγοπούλου

Όπως είπε ο Απόστολος Λύτρας, «Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα. Έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου. Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Είναι δεδομένο ότι φταίω. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί κάποιο αντίστοιχο περιστατικό».

Αργά τη νύχτα ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας, προκειμένου να διανυκτερεύσει εκεί πριν οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Λίγο πριν από τις εννέα αναχώρησε ο Απόστολος Λύτρας με ένα περιπολικό από το ΑΤ Φιλαδέλφειας και μάλιστα για να αποφύγει τις κάμερες βγήκε από το υπόγειο γκαράζ του ΑΤ.

Στις 11 το πρωί ο ποινικολόγος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών. Το ένταλμα σύλληψης εκτελέστηκε και πήρε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ποινικολόγος πριν παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με το επεισόδιο στο σπίτι της συζύγου του το βράδυ της Τρίτης, όταν η πρώην σύζυγός του και ο στενός του συνεργάτης πήγαν για να πάρουν χρήματα και προσωπικά του αντικείμενα. Αφού οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, μήνυσε τη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.

Ο ποινικολόγος, είπε σε δήλωσή του: "Είμαι χωρίς τα προσωπικά μου είδη, χωρίς χρήματα. Της έστειλαν μήνυμα ότι θα περάσει να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησε και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησαν ότι θα γίνει τίποτα"

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα στη μήνυσή της είχε καταγγείλει ότι παρά τον περιοριστικό όρο της μη επικοινωνίας, ο συνεργάτης του ποινικολόγου την προσέθεσε σε ομαδική συνομιλία όπου μετείχαν και οι τρεις.

Η 37χρονη σύζυγος, είπε “Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό έχει γίνει κατόπιν εντολής που έλαβε από το σύζυγό μου καθώς ήδη ο δικηγόρος με έχει καλέσει πάρα πολλές φορές θέλοντας να μου μεταφέρει μηνύματα από τον σύζυγό μου, παρόλο που του έχω πει ότι δεν θέλω την παραμικρή επαφή”.

Ένα από τα μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος προτίθεται να στραφεί δικαστικά εναντίον της συζύγου του Απόστολου Λύτρα.

ΣΥΖΥΓΟΣ ΛΥΤΡΑ
Προσπαθώ... Μάζεψέτον που μιλάει με Κούγια και λένε π...ριες.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΛΥΤΡΑ
Αυτός νομίζει ότι μιλάτε εσείς. Έχουν πέσει όλοι πάνω να εκμεταλλευτούν τη φάση.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Το συγκεκριμένο μήνυμα θίγει την τιμή και την υπόληψη του κου
Αλεξίου Κούγια τόσο ως ανθρώπου, όσο και ως Δικηγόρου και το
περιεχόμενο του είναι παντελώς ψευδές και συκοφαντικό.

Ο Αλέξης Κούγιας ετοιμάζει μήνυση και αγωγή σε βάρος της 37χρονης.

Τα χρέη

Ο γνωστός ποινικολόγος παρά τα ακριβά ταξίδια και την άνετη ζωή, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και όπως ο ιδιος κατέθεσε στις αρχές είχε μεγάλα χρέη στις τράπεζες με διαταγές πληρωμών σε βάρος του και με κατασχέσεις των ακινήτων που βρίσκονται στο όνομά του.

Σε βάρος του δικηγόρου εκκρεμούν δύο πλειστηριασμοί για τις 26 Ιουνίου οι οποίοι έχουν οριστεί για να πληρωθούν μεγάλα ποσά που φέρεται να χρωστά ο γνωστός ποινικολόγος. [ΦΩΤΟ ΣΠΙΤΙ] Αφορούν μια 3 όροφη μεζονέτα και μια θέση πάρκινγκ στο Χαλάνδρι, Μάλιστα, εξαιτίας των χρεών, το σπίτι του ζευγαριού αλλά και οι λογαριασμοί τους είχαν περάσει στο όνομα της 37χρονης, υπό το φόβο της κατάσχεσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι να έχει περιέλθει μετά την αποκάλυψη του ξυλοδαρμού και της σύλληψης του δικήγρόρου, σε δεινή οικονομική κατάσταση

"Μάλιστα, χθες αργά το βράδυ, μετά την μεταφορά του Απόστολου Λύτρα στο κρατητήριο, οι συνεργάτες του έκαναν σύσκεψη στο γραφείο του στο Κολωνάκι. Οι 11 δικηγόροι και ασκούμενοι της εταιρίας του είναι σύμφωνα με πληροφορίες απλήρωτοι, δυο μήνες απλήρωτο είναι και το ενοίκιο, ενώ από την Δευτέρα εως και σήμερα τα έξοδα του γραφείου δηλαδή παράβολα, φωτοτυπίες, αναβολές, πληρώνονται από την τσέπη των συνεργατών του. Μάλιστα, στο περιβόητο κοινό ΓΚΡΟΥΠ στο viber, συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου έστελναν μηνύματα απελπισίας , εκλιπαρώντας για χρήματα...

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΥΤΡΑ

  • απλήρωτοι 11 συνεργάτες
  • απλήρωτα ενοίκια 2 μηνών
  • έξοδα γραφειου «από την τσέπη» τους

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνδυνος πυρκαγιών - Κικίλιας: Η Αττική σε “κόκκινο συναγερμό” την Παρασκευή

ΝΑΤΟ: Ο Μαρκ Ρούτε θα είναι ο επόμενος γενικός γραμματέας

Αντετοκούνμπο: Θέλω να νιώσω το συναίσθημα των Ολυμπιακών Aγώνων με την Εθνική μπάσκετ (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της ΧεζμπολάχΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε πλήγμα στην Βηρυτό. 

Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μουΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους "Weekenders", ο Δημήτρης Σακελλάρης τόνισε πως δεν έχει κάποιο προσωπικό θέμα με το παιδί. Που επέρριψε τις ευθύνες για την παραβατικότητα των ανηλίκων. 

Κέρκυρα: Νεκρός από μαχαιριές 68χρονοςΣήμερα 09:20 | Ειδήσεις

Τον άνδρα βρήκε νεκρό η σύζυγος του και ειδοποίησε με την κόρη της την Αστυνομία.

Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέταςΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη το περιστατικό επί της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου. Υπό ποιες συνθήκες το δίκυκλο προσέκρουσε με το Ι.Χ. με με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του νεαρού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεσολόγγι - Revenge porn: Ανήλικοι αλλοίωσαν φωτογραφία μαθήτριας για να φαίνεται γυμνή11:16Χασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ11:02Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μου10:49Κάμαλα Χάρις: “Επιτέθηκε” στον Τραμπ για το μεταναστευτικό10:35Νέα Ζηλανδία: Καρχαρίας - “φάντασμα” εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό10:22Ερμιόνη - Δικηγόρος οικογένειας: Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για παραμέληση ανηλίκου10:08Κρήτη: Αγνοείται άνδρας που έκανε πεζοπορία09:55Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας09:41Κέρκυρα: Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος09:28Βία ανηλίκων - Ζέττα Μακρή: Μας προβληματίζει η συχνότητα των φαινομένων09:14Tουρκία: 865 χρόνια κάθειρξη στον εργολάβο της πολυκατοικίας που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους09:01Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο08:47Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)08:35Εορτολόγιο - 28 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:21Καιρός: Ζέστη και ήλιος το Σάββατο08:08O Τζόνι Κας γίνεται ο πρώτος μουσικός με άγαλμα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ (εικόνες)23:59Απελάσεις: Η Γερμανία επιστρέφει Τούρκους μετανάστες στην πατρίδα τους23:49Ζελένσκι για συνάντηση με Τραμπ: Του παρουσίασα το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας23:39“Safe.YOUth”: Η νέα εφαρογή ειδοποίησης για τη βία κατά ανηλίκων23:28Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Δέλλας προς μαθητές: Αφήστε τα κινητά και τρέξτε στους δρόμους (βίντεο)23:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο