LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2024 07:13

Εξηγήσεις για τον Βαρθολομαίο ζήτησε η Άγκυρα από Ελβετία και Ουκρανία

 Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη συμμετοχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σύνοδο για την Ουκρανία.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Εξηγήσεις για την υπογραφή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κοινή Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής για την Ουκρανία ζήτησε το τουρκικό ΥΠΕΞ ενώ σε ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι το Φανάρι συμμετείχε στη Σύνοδο με καθεστώς κράτους και ότι συναντήθηκε και με Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Οντζού Κετσελί αναφέρει ότι «η είδηση ότι το Ρωμαίικο Πατριαρχείο του Φαναριού συμμετείχε στην Ουκρανική Σύνοδο Ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία στις 15-16 Ιουνίου 2024 με καθεστώς κράτους και ότι ο Υπουργός μας είχε επίσημη διμερή συνάντηση με τον Ρωμιό Πατριάρχη του Φαναριού ??Βαρθολομαίο στο περιθώριο της Συνόδου δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ζητήθηκε εξήγηση από τους διοργανωτές της Συνόδου Κορυφής, Ελβετία και Ουκρανία, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι στη συνέχεια προστέθηκε το όνομα του Ρωμαίικου Πατριαρχείου του Φαναριού ??ως υπογράφοντα στην Κοινή Διακήρυξη, η οποία έγινε αποδεκτή στο τέλος της Συνόδου και κοινοποιήθηκε.

Από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεται καμιά εξήγηση για το ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην κρατική μας πολιτική όσον αφορά το καθεστώς του Ρωμαίικου Πατριαρχείου του Φαναρίου».

 Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτου σε δέντρο (εικόνες)

Europride – Θεσσαλονίκη: Ξεκινά σήμερα το πολυήμερο πανευρωπαϊκό Pride

Copa America: Ο “Μέσι” χάρισε την πρώτη νίκη στην Αργεντινή (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της ΧεζμπολάχΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι εξάλειψε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε πλήγμα στην Βηρυτό. 

Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μουΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους "Weekenders", ο Δημήτρης Σακελλάρης τόνισε πως δεν έχει κάποιο προσωπικό θέμα με το παιδί. Που επέρριψε τις ευθύνες για την παραβατικότητα των ανηλίκων. 

Κέρκυρα: Νεκρός από μαχαιριές 68χρονοςΣήμερα 09:20 | Ειδήσεις

Τον άνδρα βρήκε νεκρό η σύζυγος του και ειδοποίησε με την κόρη της την Αστυνομία.

Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέταςΣήμερα 09:32 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη το περιστατικό επί της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου. Υπό ποιες συνθήκες το δίκυκλο προσέκρουσε με το Ι.Χ. με με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του νεαρού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χασάν Νασράλα: Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ11:11Μεσολόγγι - Revenge porn: Ανήλικοι αλλοίωσαν φωτογραφία μαθήτριας για να φαίνεται γυμνή11:02Διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από μαθητή: Δεν θα κινηθώ νομικά, δεν είναι αρμοδιότητα μου10:49Κάμαλα Χάρις: “Επιτέθηκε” στον Τραμπ για το μεταναστευτικό10:35Νέα Ζηλανδία: Καρχαρίας - “φάντασμα” εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό10:22Ερμιόνη - Δικηγόρος οικογένειας: Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για παραμέληση ανηλίκου10:08Κρήτη: Αγνοείται άνδρας που έκανε πεζοπορία09:55Μπραχάμι - Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας09:41Κέρκυρα: Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος09:28Βία ανηλίκων - Ζέττα Μακρή: Μας προβληματίζει η συχνότητα των φαινομένων09:14Tουρκία: 865 χρόνια κάθειρξη στον εργολάβο της πολυκατοικίας που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους09:01Τιμολόγια ρεύματος: “Ανάσα” για τους καταναλωτές τον Οκτώβριο08:47Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό - Άγνωστη η τύχη του Νασράλα (εικόνες)08:35Εορτολόγιο - 28 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:21Καιρός: Ζέστη και ήλιος το Σάββατο08:08O Τζόνι Κας γίνεται ο πρώτος μουσικός με άγαλμα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ (εικόνες)23:59Απελάσεις: Η Γερμανία επιστρέφει Τούρκους μετανάστες στην πατρίδα τους23:49Ζελένσκι για συνάντηση με Τραμπ: Του παρουσίασα το σχέδιο νίκης της Ουκρανίας23:39“Safe.YOUth”: Η νέα εφαρογή ειδοποίησης για τη βία κατά ανηλίκων23:28Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Δέλλας προς μαθητές: Αφήστε τα κινητά και τρέξτε στους δρόμους (βίντεο)23:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο