LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2024 13:46

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην Κυβέρνηση για Τέμπη και υποκλοπές

Τι αναφέρει στην ανακοινωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την Κυβέρνηση. 

Τέμπη - Σιδηροδρομικό δυστύχημα - σύγκρουση τρένων

Για τέσσερα «εγκλήματα» σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, που ζητούν άμεση απάντηση, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως σημειώνει, «όσα αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών στο ρεπορτάζ του Mega το βράδυ της Τετάρτης, εγείρουν νέα, σοβαρότατα ερωτήματα που ζητούν άμεση απάντηση από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Έγκλημα πρώτο: Όλοι γνώριζαν για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα. Η άρνηση της Hellenic Train να υπογράψει, όπως είχε υποχρέωση, τις ετήσιες συμβάσεις για τη χρήση του δικτύου, αποδεικνύει πως όλοι -με πρώτο το αρμόδιο υπουργείο- γνώριζαν τα προβλήματα. Το υπουργείο και ο τότε υπουργός -ο Κ. Καραμανλής, που ωρυόταν εντός Βουλής όταν κλήθηκε να απαντήσει για ζητήματα ασφαλείας- είχαν ενημερωθεί για όλη την κατάσταση, τόσο για την άρνηση της Hellenic Train να υπογράψει τη σύμβαση όσο και για τα εξώδικα και τις καταγγελίες των εργαζομένων. Και δεν έκαναν τίποτα, δεν είπαν τίποτα, δεν προέβησαν σε καμιά ουσιαστική κίνηση, για ένα θέμα που αφορούσε την ασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων, καθημερινά. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου…

Έγκλημα δεύτερο: Όπως αποκάλυψε και το ρεπορτάζ, είναι πλέον σαφές πως η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε, παράνομα, εύφλεκτα υλικά. Εύφλεκτα υλικά που σχημάτισαν τη μπάλα φωτιάς μετά τη σύγκρουση, που στοίχισε τη ζωή σε άγνωστο αριθμό από τα 57 συνολικά θύματα».

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τα εξής:

«α) Ποιος ήταν ο τελικός παραλήπτης των υλικών που προορίζονται για νοθεία καυσίμων (ξυλόλιο, τουλόλιο, βενζόλιο), τα οποία μετέφερε παράνομα η αμαξοστοιχία;

β) Η καταστροφή των κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων (βιντεοληπτικό υλικό, καταγραφείσες συνομιλίες μεταξύ των οδηγών και του σταθμάρχη, αλλά και μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων και των πυροσβεστών που επιχειρούσαν), καθώς και το άμεσο μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, μήπως έγιναν για την "εξαφάνιση" της συγκεκριμένης μεταφοράς;

γ) Ποιος είναι ο επιχειρηματίας στον οποίο προορίζονταν τα υλικά που μεταφέρονταν παράνομα με τη μοιραία αμαξοστοιχία; Γιατί και ποιος τον καλύπτει;».

Τρίτο «έγκλημα», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας «ποιος και γιατί αποφάσισε -και μάλιστα εν κρυπτώ- το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος; Γιατί κρατήθηκε μυστική η περίφημη σύσκεψη; Για πόσο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης θα καλύπτει τους εμπλεκόμενους με δικαιολογίες που δεν πείθουν κανένα;».

«Έγκλημα τέταρτο: Η περίφημη μονταζιέρα. Όλο το πανελλήνιο γνωρίζει πλέον τόσο το αίσχος των χαλκευμένων, μονταρισμένων συνομιλιών που αποσκοπούσαν στο να υποδείξουν ως μοναδικό ένοχο τον σταθμάρχη Λάρισας, στηρίζοντας τη θεωρία του "ανθρώπινου λάθους", στην οποία, ακούραστα συνεχίζει να επενδύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Νέα Δημοκρατία. Γνωρίζουμε επίσης για τα 11 λεπτά παύσης, ένοχης σιωπής, που κάνουν τους δικηγόρους των οικογενειών των θυμάτων να θεωρούν βάσιμα πως κάποιοι έσπευσαν να εξαφανίσουν ηχητικά ντοκουμέντα. Ούτε γι' αυτά θα απαντήσει κανείς;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «δεν θα σταματήσει, ούτε τώρα ούτε ποτέ να θέτει τεκμηριωμένα ερωτήματα για το έγκλημα των Τεμπών» και πως «θα στέκεται πάντα στο πλευρό των συγγενών, που ζητούν δικαίωση και απαντήσεις στα "γιατί" της τραγωδίας». Όπως προσθέτει, «η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην και οι νυν υπουργοί του, οφείλουν να λογοδοτήσουν, και θα αναγκαστούν, στο τέλος, να το πράξουν».

Υποκλοπές: Ο πρωθυπουργός δεν διστάζει να υπονομεύσει την ανεξαρτησία των Ανεξάρτητων Αρχών

Υποκλοπές - Παρακολουθήσεις

Και στο σκάνδαλο των υποκλοπών αναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «διαρκή προσπάθεια συγκάλυψης» του σκανδάλου των υποκλοπών και για «κατάλυση του κράτους δικαίου», με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση της ΑΔΑΕ και την απόφασή που, όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, φέρεται να ελήφθη κατά πλειοψηφία να μην κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ «για να εξηγήσει την άρνηση της υπηρεσίας του να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών που είχε θέσει μέσω της ΕΥΠ και του Predator υπό παρακολούθηση το μισό του υπουργικό συμβούλιο, τους πολιτικούς του αντιπάλους, δημοσιογράφους αλλά και την ηγεσία του στρατεύματος, συνεχίζει τις ίδιες πρακτικές προκειμένου να συγκαλύψει το σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δεν επιτρέπει στην ΕΥΠ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιβάλλει πλέον την αναλυτική ενημέρωση των θυμάτων των υποκλοπών για τους λόγους της παρακολούθησής τους.

Αν και σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ η ενημέρωση αυτή θα πρέπει να δοθεί από την ΕΥΠ πρώτα στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ώστε με τη σειρά της να ενημερώσει όσους παρακολουθήθηκαν, τα μέλη της ΑΔΑΕ που ορίστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία με τη βοήθεια της Ελληνικής Λύσης -κατά την τελευταία αλλαγή στη σύνθεση της Αρχής-, αρνούνται να το πράξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ με ψήφους 4-3 αποφασίσθηκε να μην κληθεί σε ακρόαση ο Διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, για να εξηγήσει την άρνηση της υπηρεσίας του να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, παραπέμποντας τα θύματα των υποκλοπών στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ για να ζητήσουν εκ νέου την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης. Ουσιαστικά προσπαθεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο.

Η διαρκής προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών είναι η πλέον ξεκάθαρη απόδειξη της ενοχής του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του. Και στην προσπάθεια αυτή έχει δείξει πως δεν διστάζει να υπονομεύσει την ανεξαρτησία των Ανεξάρτητων Αρχών και να κάνει κουρελόχαρτο το ίδιο το Σύνταγμα. Πρόκειται ξεκάθαρα για κατάλυση του κράτους δικαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν θα αφήσει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Μητσοτάκης: Οι “κρυφές” προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές και το “απαγορευμένο” βίντεο στο TikTok

Πόθεν Έσχες - Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα και ανασύνθεση του χώρου

Copernicus - Μάιος 2024: Ο θερμότερος Μάιος όλων των εποχών


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά - Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι κάτω από το πύρινο μέτωπο! (βίντεο)Σήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Απίστευτες εικόνες από τη φλεγόμενη Ζάκυνθο, όπου το πανηγύρι που είχε στηθεί δεν σταμάτησε ούτε λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Πάτρα - Πατέρας 15χρονου στο “Πρωινό”: Δεν τον χτύπησα εγώ, έχει κακοποιηθεί στο σπίτι της μητέρας του (βίντεο)Σήμερα 10:13 | Ειδήσεις

Αίσθηση και αντιδράσεις προκαλούν όσα είπαν στον ΑΝΤ1 ο πατέρας και η “μητριά” του 15χρονου, μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό του έφηβου, λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων του.

ΠΑΣΟΚ: Η Μιλένα Αποστολάκη θα είναι υποψήφια Πρόεδρος του κόμματοςΣήμερα 10:57 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση της η Μιλένα Αποστολάκη, μπαίνοντας επισήμως στην κούρσα για την ανάδειξη της επόμενης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Εκλογές - Γαλλία: Το “Βατερλώ” του Μακρόν και οι συμμαχίες στον β' γύροΣήμερα 08:57 | Ειδήσεις

Τα σενάρια για την κατανομή των εδρών και για συμμαχίες που θα αποτρέψουν την αυτοδυναμία Λεπέν. Η καθαρή νίκη της ακροδεξιάς και η παταγώδης αποτυχία του Μακρόν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρέβεζα: Ο αγνοούμενος ψαράς εντοπίστηκε νεκρός12:01Πάτρα - Πατέρας 15χρονου στο “Πρωινό”: Δεν τον χτύπησα εγώ, έχει κακοποιηθεί στο σπίτι της μητέρας του (βίντεο)11:47Χίος: Φωτιά στη Σιδηρούντα - Μήνυμα του 112 για εκκένωση11:34Μοσχάτο - Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό χάος λόγω καραμπόλας 6 οχημάτων 11:21Ισμαήλ Κανταρέ: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας11:07ΠΑΣΟΚ: Η Μιλένα Αποστολάκη θα είναι υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος10:54Αλέκος Φλαμπουράρης: με έφραγμα στο νοσοκομείο10:40Κακοκαιρία - Ελβετία: Κύπριοι μαθητές εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο10:27Άγιοι Ανάργυροι - Κοσμάς και Δαμιανός: Ο βίος και το τέλος των δύο αδελφών10:13Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων10:00ΦΠΑ - Καφές: οι ανατιμήσεις και η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις διευκρινίσεις09:46Λαμία: Στο νοσοκομείο ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ09:33Εκλογές - Γαλλία: Το “Βατερλώ” του Μακρόν και οι συμμαχίες στον β' γύρο09:19Χαλκιδική: Μπουρίνι ξηλώνει τις ομπρέλες beach bar (βίντεο)09:06Εορτολόγιο - 1 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:52Φωτιά - Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι κάτω από το πύρινο μέτωπο! (βίντεο)08:39Ακρίβεια - Τροπολογία: Παράταση στα μέτρα για τις τιμές, αύξηση στα πρόστιμα για παραβάτες08:26ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 5 Ιουλίου08:12IRIS - Επιχειρήσεις: Παράταση για την σύνδεση με το σύστημα άμεσων πληρωμών07:59Φωτιές - Δευτέρα: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 1 Περιφέρεια (χάρτης)07:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο