LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2024 09:48

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων

Την ανακοίνωση έκανε η Νότια Κορέα, καταδικάζοντας τη δράση της Πιονγιανγκ. Παραμένει η ένταση στη χερσόνησο.

Βόρεια Κορέα - πύραυλος

Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Βόρεια Κορέα λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα, 11 το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδα), ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος, μικρού βεληνεκούς, εκτοξεύτηκε γύρω στις 05:05 (23:05 ώρα Ελλάδος) από την περιοχή Τσανγκγιόν με κατεύθυνση βορειοανατολικά και διένυσε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων, ενώ ο δεύτερος εκτοξεύτηκε δέκα λεπτά αργότερα από την ίδια περιοχή και διένυσε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, ως πρόκληση που απειλεί σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στη Σεούλ, επισημαίνοντας ότι κοινοποίησε σχετικές πληροφορίες στις αρχές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Χθες Κυριακή, η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξήγαγαν πρόσφατα δυνάμεις της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, προειδοποιώντας με «νέα επίδειξη αποτρεπτικής ισχύος».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή τεχνολογίας MIRV (Multiple Independently Targetable Reentry Vehicle Technology), η οποία αφορά στην ανάπτυξη πυραύλων που φέρουν πολλαπλές κεφαλές. Ωστόσο, η Σεούλ έκανε λόγο για παραπλανητικό ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι η εκτόξευση ήταν αποτυχημένη.

Ειδήσεις σήμερα:

ΦΠΑ - Καφές: οι ανατιμήσεις και η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις διευκρινίσεις

Φωτιά - Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι κάτω από το πύρινο μέτωπο! (βίντεο)

Εκλογές - Γαλλία: Το “Βατερλώ” του Μακρόν και οι συμμαχίες στον β' γύρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυγενάκης: Ζητώ δημόσια συγνώμη - Δεν χειροδίκησα, δεν απείλησα κανέναν (βίντεο)Σήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Ο βουλευτής της ΝΔ, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για το περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο.

Μαρινάκης: Ο Αυγενάκης οφείλει μια συγγνώμη - Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν γίνονται αποδεκτέςΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για το βίντεο με “πρωταγωνιστή” τον Λευτέρη Αυγενάκη, που έχει προκαλέσει σάλο.

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: “Ο Παναγιώτης Στάθης είχε μπλέξει με πράγματα που τα... φοβάσαι” (βίντεο)Σήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, για τις υψηλές αμοιβές του Παναγιώτη Στάθη, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, όπου ίσως κρύβεται η άκρη του νήματος στην εξιχνίαση της μαφιόζικης εκτέλεσης του.

ΠΑΣΟΚ: Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματοςΣήμερα 08:52 | Ειδήσεις

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής είναι η έκτη υποψήφια για την ηγεσία. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 3 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα09:25Αυγενάκης: Ζητώ δημόσια συγνώμη - Δεν χειροδίκησα, δεν απείλησα κανέναν (βίντεο)09:12ΠΑΣΟΚ: Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος09:00Αυγενάκης: Δεν χτύπησα κανέναν, υπήρξε μόνο λεκτική ένταση 08:47Γιώργος Σγουράκης: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος δημιουργός 08:34Μαρινάκης: Ο Αυγενάκης οφείλει μια συγγνώμη - Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν γίνονται αποδεκτές08:22Φωτιά - Θάσος: Δύο μέτωπα πυρκαγιάς από κεραυνούς08:09Κακοκαιρία – Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι07:57Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: “Ο Παναγιώτης Στάθης είχε μπλέξει με πράγματα που τα... φοβάσαι” (βίντεο)07:43ΟΣΥ – Μητσοτάκης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη τα ξημερώματα07:30Αυγενάκης: Η επίθεση σε υπάλληλο αεροδρομίου, οι απειλές σε αστυνομικούς και η καταγγελία (βίντεο)07:16Copa America: Η Κόστα Ρίκα νίκησε την Παραγουάη, αλλά... (βίντεο)07:03Ερντογάν για Καισάρεια: Προβοκάτορες όσοι άπλωσαν χέρι στους μετανάστες06:49Copa America 2024: Βραζιλία - Κολομβία έμειναν στο Χ (βίντεο)06:36Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις06:23Κακοκαιρία: Μπουρίνια και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη06:09Euro 2024: Η Τουρκία προκρίθηκε στα προημιτελικά με ήρωα τον Γκιουνόκ00:00Γερμανία: Αστυνομικός απολύθηκε επειδή... έκλεψε τυρί από φορτηγό σε τροχαίο23:49ΤΑΙΠΕΔ - Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής: 5 μνηστήρες στον διαγωνισμό23:38Τραμπ: Αναβλήθηκε η ανακοίνωση της ποινής για την δίκη χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς23:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο