LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Μαΐου 2024 10:27

Τέμπη - “Το Δένδρο των Ψυχών”: Το γλυπτό μνημείο για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες)

Το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το γλυπτό-μνημείο για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων και η Πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών.

Τέμπη - Το Δένδρο των Ψυχών

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μαζί με την Πρόεδρο Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού επισκέφτηκαν προσφάτως το πάρκο Ερμού και Πειραιώς, απέναντι από την Τεχνόπολη, το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το γλυπτό-μνημείο για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Το παρών έδωσαν η εικαστικός Μαρία Μανδάκη που σχεδίασε το μνημείο και ο σιδηρουργός Γιώργος Σαντεξής, ο οποίος θα το κατασκευάσει.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «"Το Δένδρο των Ψυχών" συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα, με 57 πουλιά, ένα για κάθε συνάνθρωπό μας που χάθηκε άδικα στα Τέμπη. Ο Δήμος Αθηναίων με σεβασμό απέναντι στους νεκρούς και στους οικείους τους, επιθυμεί να τιμήσει την μνήμη τους και να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο. Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία μας αυτή να αποτελέσει μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον προσωπικό και συλλογικό πόνο, που προκάλεσε το δυστύχημα».

Τέμπη - Το Δένδρο των Ψυχών

Η κ. Καρυστιανού υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αθηναίων για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει ένα μνημείο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών. Τον ευχαριστούμε που συναισθάνεται την ανάγκη μας πέρα από δικαίωση, αυτό που συνέβη να μην ξεχαστεί ποτέ, να μείνει στη μνήμη όλων, να μην επαναληφθεί ποτέ».

Η κ. Μανδάκη, ανέφερε: «Δεκαεννέα ρίζες θα είναι πλεγμένες ανά τριάδες, οι οποίες θα καταλήγουν σε 57 κλαδιά πάνω στα οποία θα βρίσκονται τα 57 πουλιά που συμβολίζουν τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν. Ένωσαν το πεπρωμένο τους σε μια κοινή πορεία, σε ένα κοινό ταξίδι που είχε αρχή αλλά δεν είχε τέλος».

Ο κ. Σαντεξής, δήλωσε: «Στο ετήσιο μνημόσυνο για το δυστύχημα των Τεμπών ήθελα να τιμήσω τα θύματα με 57 τριαντάφυλλα. Όμως αναγκάστηκα να τα αφήσω στα χαλίκια. Τότε σκέφτηκα ότι πρέπει να δημιουργήσω ένα μνημείο για αυτά τα παιδιά, το οποίο τελικά θα τοποθετηθεί στην Αθήνα».

Η δημιουργία μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών εγκρίθηκε ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, κατά την 10η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/3/2024.

Τέμπη - Το Δένδρο των Ψυχών

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης: Τα “Τρασονόμικς” του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσαν σε νέα μνημόνια

Ολυμπιακός: Αποθέωση στον Πειραιά και ερυθρόλευκοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Conference League (εικόνες)

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: “Καταπέλτης” ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της ΕΔΕ της ΕΛΑΣ (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά - Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι κάτω από το πύρινο μέτωπο! (βίντεο)Σήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Απίστευτες εικόνες από τη φλεγόμενη Ζάκυνθο, όπου το πανηγύρι που είχε στηθεί δεν σταμάτησε ούτε λόγω της μεγάλης φωτιάς.

ΠΑΣΟΚ: Η Μιλένα Αποστολάκη θα είναι υποψήφια Πρόεδρος του κόμματοςΣήμερα 10:57 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση της η Μιλένα Αποστολάκη, μπαίνοντας επισήμως στην κούρσα για την ανάδειξη της επόμενης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Αλέκος Φλαμπουράρης: με έφραγμα στο νοσοκομείοΣήμερα 10:40 | Ειδήσεις

Στο νοσοκομείο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η πορεία της κατάστασης της υγείας του.

Εκλογές - Γαλλία: Το “Βατερλώ” του Μακρόν και οι συμμαχίες στον β' γύροΣήμερα 08:57 | Ειδήσεις

Τα σενάρια για την κατανομή των εδρών και για συμμαχίες που θα αποτρέψουν την αυτοδυναμία Λεπέν. Η καθαρή νίκη της ακροδεξιάς και η παταγώδης αποτυχία του Μακρόν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα - Πατέρας 15χρονου στο “Πρωινό”: Δεν τον χτύπησα εγώ, έχει κακοποιηθεί στο σπίτι της μητέρας του (βίντεο)11:46Χίος: Φωτιά στη Σιδηρούντα - Μήνυμα του 112 για εκκένωση11:33Μοσχάτο - Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό χάος λόγω καραμπόλας 6 οχημάτων 11:21Ισμαήλ Κανταρέ: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας11:07ΠΑΣΟΚ: Η Μιλένα Αποστολάκη θα είναι υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος10:54Αλέκος Φλαμπουράρης: με έφραγμα στο νοσοκομείο10:40Κακοκαιρία - Ελβετία: Κύπριοι μαθητές εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο10:27Άγιοι Ανάργυροι - Κοσμάς και Δαμιανός: Ο βίος και το τέλος των δύο αδελφών10:13Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων10:00ΦΠΑ - Καφές: οι ανατιμήσεις και η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις διευκρινίσεις09:46Λαμία: Στο νοσοκομείο ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ09:33Εκλογές - Γαλλία: Το “Βατερλώ” του Μακρόν και οι συμμαχίες στον β' γύρο09:19Χαλκιδική: Μπουρίνι ξηλώνει τις ομπρέλες beach bar (βίντεο)09:06Εορτολόγιο - 1 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:52Φωτιά - Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι κάτω από το πύρινο μέτωπο! (βίντεο)08:39Ακρίβεια - Τροπολογία: Παράταση στα μέτρα για τις τιμές, αύξηση στα πρόστιμα για παραβάτες08:26ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 5 Ιουλίου08:12IRIS - Επιχειρήσεις: Παράταση για την σύνδεση με το σύστημα άμεσων πληρωμών07:59Φωτιές - Δευτέρα: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 1 Περιφέρεια (χάρτης)07:45Φωτιές σε Δίστομο - Ζάκυνθο: Εναέρια μέσα στην μάχη με τις φλόγες07:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο