LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2024 12:18 | Ανανέωση: 04 Μαΐου 2024 12:20

Ιεροσόλυμα: Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός (βίντεο)

Στον Πανάγιο Τάφο είναι στραμμένα τα βλέμματα των Ορθοδόξων Χριστιανών, για την τέλεση της Αφής του Αγίου Φωτός.

Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος - Τελετή Αφής Αγίου Φωτός

Στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα είναι στραμμένα τα βλέμματα των απανταχού χριστιανών ορθοδόξων, για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στις 12:00 περίπου βγάζει τη στολή του και με το λευκό στιχάριο μπαίνει στον Πανάγιο Τάφο με σβηστούς πυρσούς στα χέρια του κα προσεύχεται για περίπου 15 λεπτά στο Ιερό Κουβούκλιο.

Βγαίνοντας οι πυρσοί είναι αναμμένοι και ο τάφος σφραγίζεται πάλι.

Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος - Τελετή Αφής Αγίου Φωτός

Στα Ιεροσόλυμα  βρίσκεται υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος - Τελετή Αφής Αγίου Φωτός

Το 'Αγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ', με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος - Τελετή Αφής Αγίου Φωτός

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Δείτε live την Αφή του Αγίου Φωτός:


Ειδήσεις σήμερα:

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Κέρκυρα - Κασσελάκης: Οι μπότηδες και η περιφορά του Αγίου Σπυρίδωνα (εικόνες)

Πώς η κλιματική αλλαγή “κλέβει” την ανάσα μας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία - Μενίδι: Μαρτυρίες για τον εφιάλτη της 40χρονης και των παιδιών τηςΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Ο δράστης της γυναικοκτονίας κακοποιούσε συστηματικά όχι μόνο τη γυναίκα του, αλλά και τα δύο παιδιά τους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στον ΑΝΤ1, συγγενείς, φίλοι, αλλά και γείτονες.

Μητσοτάκης – Συμφωνία των Πρεσπών: Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας ΜακεδονίαςΧθες 16:58 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το «κλίμα της πόλωσης, της τοξικότητας και των απίστευτων ψεμάτων που διακινούνται σήμερα στο πολιτικό διάλογο».

Εξάρχεια: επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤΣήμερα 07:14 | Ειδήσεις

Ακόμη μία επεισοδιακή βραδιά στην περιοχή των Εξαρχείων. 

Καιρός - Σάββατο: Σκόνη, λασποβροχές και άνοδος θερμοκρασίαςΧθες 15:14 | Ειδήσεις

Που αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κάννες - Λάνθιμος: Πρεμιέρα για την ταινία του Kinds of Kindness (εικόνες)08:26F1 - Grand Prix στην Ίμολα: Αποκλειστικά στο ANT1+ και στον ΑΝΤ108:12ΛΟΑΤΚΙ - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση προειδοποιεί για τρομοκρατικά χτυπήματα σε “Pride” 07:59Γυναικοκτονία - Μενίδι: Μαρτυρίες για τον εφιάλτη της 40χρονης και των παιδιών της (βίντεο)07:45“Αρένα” - Ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας: οι διαφορές και η κοινή μοίρα07:31Εξάρχεια: επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ07:18Ζελένσκι: Έλλειψη προσωπικού και “ηθικού” στο στράτευμα - “Όχι” σε Ολυμπιακή εκεχειρία07:05Ο Βασιλιάς Κάρολος στη Γαλλία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία06:51Εορτολόγιο - 18 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα06:37“I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: αποκλειστικές συνεντεύξεις και εκλεκτοί καλεσμένοι το Σαββατοκύριακο (βίντεο)06:23Καιρός - Σάββατο: Σκόνη, λασποβροχές και άνοδος θερμοκρασίας06:11Ιταλία: Πέθανε ο Φράνκο Ντι Μάρε από σπάνια μορφή καρκίνου23:59Κολύμβηση - Απόστολος Χρήστου: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο23:48Πελόζι: Κάθειρξη 30 ετών στον άντρα που εισέβαλε σπίτι της και τραυμάτισε τον άντρα της23:35Καναδάς: Νεκρό παιδί από ιλαρά, πρώτη φορά από το 201323:23Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Οι Ιταλοί διέθεσαν σχεδόν όλα τα εισιτήρια τους23:09Ρωσία: Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης (βίντεο)22:55Βασίλισσα Καμίλα: Δεν θα αγοράσει ποτέ ξανά φυσική γούνα22:40Δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Στο χημείο για ανάλυση τα γεύματα22:27Βατικανό σε πιστούς: Να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε υποτιθέμενα υπερφυσικά γεγονότα22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο