LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Μαΐου 2024 22:34

Πελόζι: Κάθειρξη 30 ετών στον άντρα που εισέβαλε σπίτι της και τραυμάτισε τον άντρα της

Η Πελόζι ήταν πρόεδρος της Βουλής τότε και η επίθεση χαρακτηρίστηκε πολιτικά υποκινούμενη, από ακροδεξιές θεωρίες συνομωσίας.

Πολ Πελόζι - επίθεση με σφυρί

Ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι το 2022 και επιτέθηκε με βαριοπούλα στον σύζυγό της καταδικάστηκε σήμερα από ομοσπονδιακό δικαστήριο σε κάθειρξη 30 ετών.

Σε μια πολιτικά υποκινούμενη επίθεση, ο Ντέιβιντ Ντιπέιπ μπήκε δια της βίας στο σπίτι της Δημοκρατικής Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 2022, μία εβδομάδα πριν από τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. Η Πελόζι, που τότε ήταν ακόμη πρόεδρος της Βουλής, βρισκόταν στην Ουάσιγκτον.

Ο Ντιπέιπ, που σύμφωνα με τους εισαγγελείς υποκινήθηκε από ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, παραδέχτηκε στην κατάθεσή του ότι σκοπός του ήταν να πάρει την Πελόζι όμηρο. Ο 44χρονος βρέθηκε ωστόσο αντιμέτωπος με τον σύζυγό της, τον Πολ, και τον χτύπησε στο κεφάλι με μια βαριοπούλα. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Οι ένορκοι τον είχαν κρίνει ένοχο τον περασμένο Νοέμβριο για απόπειρα απαγωγής ομοσπονδιακού αξιωματούχου και επίθεση σε μέλος της οικογένειάς του.

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα και άλλα τραύματα που τον επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, όπως περιέγραψε σε επιστολή του προς το δικαστήριο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της απόφασης. Έχει μόνιμα μια μεταλλική πλάκα στο κεφάλι, υποφέρει από ζαλάδες, μόνιμη νευρική βλάβη στο αριστερό χέρι του και δυσκολεύεται να κρατήσει την ισορροπία του.

Σε ξεχωριστή επιστολή της η Νάνσι Πελόζι, η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής, προέτρεψε τον δικαστή να επιβάλει μια «πολύ μακρά» ποινή. Σημείωσε ότι ο Ντιπέιπ, μπαίνοντας στο σπίτι, φέρεται να φώναξε «Πού είναι η Νάνσι;» - μια φράση που φώναζαν κάποιοι από τους εισβολείς στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησαν να ανατρέψουν την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Να σημειωθεί ότι ο Ντιπέιπ είναι Καναδός πολίτης, που ζούσε παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα δικαστεί ξεχωριστά και από πολιτειακό δικαστήριο για τη διάρρηξη στο σπίτι και την απόπειρα δολοφονίας του Πολ Πελόζι, κατηγορίες που επιφέρουν ποινή από 13 χρόνια μέχρι ισόβια κάθειρξη. Σε αυτές τις κατηγορίες έχει δηλώσει αθώος.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Ο δράστης έμεινε για ώρες στον τόπο του εγκλήματος, “δίπλα” στους αστυνομικούς

Σουηδία: Πυροβολισμοί μπροστά στην Ισραηλινή Πρεσβεία (εικόνες)

Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28Αττική: Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών19:12Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο αυτοκίνητο της18:55Σαμαράς για τον θάνατο του Βεσυρόπουλου: Συναισθάνομαι τον πόνο των δικών του18:38Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα18:25Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο18:10ΚΚΕ: Πρωτιά – ντροπή για την Ελλάδα τα στοιχεία για τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες του λαού17:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:41Βρυξέλλες – ΑΕΚ: Επεισόδια, χημικά και δεκάδες προσαγωγές οπαδών της “Ένωσης” (βίντεο)17:27Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 17:12Europa League: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και άλλες 22 ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase16:58Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κατακτήσει τη Γάζα ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς αποδεχτεί τη συμφωνία για τους ομήρους16:45Φωτιά στην Θεσπρωτία16:31Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο