LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2024 17:58 | Ανανέωση: 29 Απριλίου 2024 20:27

Φιντάν - Μπλίνκεν: Συναντήθηκαν στην Σαουδική Αραβία

Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο Υπουργών μετά την αναβολή της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στην Ουάσινγκτον. Τι συζητήθηκε μεταξύ τους.

ΜΠΛΙΝΚΕΝ - ΦΙΝΤΑΝ

Την πρώτη τους συνάντηση έπειτα από την αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, δεν υπήρξε αναφορά από τις τουρκικές διπλωματικές πηγές για τη συνάντηση Φιντάν – Μπλίνκεν σχετικά με την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Οι διπλωματικές πηγές που μίλησαν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρει καν αν συζητήθηκε το θέμα.

Φιντάν και Μπλίνκεν στην πρώτη τους συνάντηση έπειτα από την αναβολή της επίσκεψης  Ερντογάν στην Ουάσινγκον συζήτησαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την τελευταία κατάσταση στη Γάζα και το στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ φέρεται να είπε ότι  η σφαγή στη Γάζα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό. Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και για να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Αξιολογήθηκε επίσης η τελευταία κατάσταση στην Ουκρανία και συζητήθηκαν επίσης οι διμερείς σχέσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης χωρών της Ομάδας Επαφής για τη Γάζα.

Σε ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα X αναφέρεται ότι «ο υπουργός Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στο Ριάντ». Για το περιεχόμενο της συνάντησης δεν δίνονται λεπτομέρειες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς και σε ποιους θα δίνεται

ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα

Ακρόπολη: Τουρίστες ντύθηκαν αρχαίοι Έλληνες και παρίσταναν τους ξεναγούς (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Ακαδημίας: Αδέρφια εντοπίστηκαν νεκράΣήμερα 06:06 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για άτομα τα οποία ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες καθώς μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν ακόμα και μπάζα.

Ιταλία: Σεισμός στην ΝάποληΣήμερα 06:59 | Ειδήσεις

Η σμηνοσειρά των σεισμικών δονήσεων προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους και κοιμήθηκαν σε αυτοκίνητα και εξωτερικούς χώρους.

ΗΠΑ: Η εταιρία του Τραμπ κατέγραψε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίωνΣήμερα 06:35 | Ειδήσεις

Η τιμή της μετοχής της κατέρρευσε, έπεσε κατά 70% και πλέον μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, προτού ανακάμψει από τα μέσα Απριλίου. Η πτώση της μείωσε κατά δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει στα χέρια του το 57,3% των μετοχών της TMTG.

Καιρός: Συννεφιά, σκόνη και ζέστη την ΤρίτηΧθες 17:55 | Ειδήσεις

Πόσο υψηλά θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Σεισμός στην Νάπολη07:03ΗΠΑ: Η εταιρία του Τραμπ κατέγραψε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων06:50Εορτολόγιο - 21 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα06:36Φωτιά στην Ακαδημίας: Αδέρφια εντοπίστηκαν νεκρά 06:23Καιρός: Συννεφιά, σκόνη και ζέστη την Τρίτη06:09Diddy: Ναι, χτύπησα τη σύντροφό μου - Είμαι αδικαιολόγητος23:59Βρετανία - Σούνακ για σκάνδαλο με μολυσμένο αίμα: Ημέρα ντροπής για το κράτος23:50Ρόδος: Νεαροί τουρίστες αποπειράθηκαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από Α.Τ23:40Άρης: Υπέταξε τον Προμηθέα στην παράταση 23:29Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Ο δρόμος προς την ΕΕ περνάει και από τη χώρα μας 23:15Παράνομη διακίνηση μεταναστών: Συνελήφθη ηγετικό μέλος του κυκλώματος23:01Ηλεία: Νεκρή εντοπίστηκε εργάτρια γης μέσα σε αρδευτικό κανάλι22:48Τουρκία - Ερντογάν: Θα επιδιώξουμε συμβιβασμό με την Ελλάδα22:34Ασπρόπυργος: Θύμα βιασμού έπεσε 27χρονη μέσα σε λεωφορείο εταιρείας 22:20Πόνος στη σπονδυλική στήλη και το γόνατο: Σύγχρονες επεμβάσεις - minimal χειρουργικές τεχνικές22:06Χανιά: Σεισμός στα Φαλάσαρνα 21:52Ιράν - Προεδρικές Εκλογές: Πότε αναμένεται να διεξαχθούν21:37Λαμία - ΕΟΔΥ: Τι εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που στάλθηκαν για ανάλυση21:23Ινστιτούτο Αστρονομίας - Αφρικανική σκόνη: Μεγαλύτερες οι συγκεντρώσεις τον Μάϊο 21:09Μητσοτάκης στο TikTok για το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ: Τρία στα τρία οι προβλέψεις μου!20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο