LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2024 06:35

ΗΠΑ: Η εταιρία του Τραμπ κατέγραψε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων

Η τιμή της μετοχής της κατέρρευσε, έπεσε κατά 70% και πλέον μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, προτού ανακάμψει από τα μέσα Απριλίου. Η πτώση της μείωσε κατά δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει στα χέρια του το 57,3% των μετοχών της TMTG.

ντοναλντ Τραμπ

Η εταιρεία Trump Media and Technology Group (TMTG), η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ στα τέλη Μαρτίου, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα που κατέγραψε ζημία 300 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η εταιρεία του πρώην προέδρου (2017-2021) υπέστη ζημία 327,6 εκατ. δολαρίων από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο, ενώ η ζημία της είχε φθάσει τα 210,3 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, διευκρινίζει δελτίο Τύπου.

Αυτούς τους τρεις μήνες ο τζίρος της TMTG, κυριότερος πόρος της οποίας είναι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, είχε τζίρο μόλις 770.500 δολαρίων.

Για να εισαχθεί ευκολότερα στη Γουόλ Στριτ, η TMTG συγχωνεύθηκε με την Digital World Acquisition Corp (DWAC).

Η συγχώνευση κόστισε πάνω από 6 εκατ. δολάρια στην εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ, τετραπλασιάζοντας τη λειτουργική ζημία σε σύγκριση σε το 1ο τρίμηνο του 2023 στα 12,1 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας, οι μετοχές της TMTG διακρατούνται «από 621.000 και πλέον μετόχους, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είναι ιδιώτες επενδυτές», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της.

Η τιμή της μετοχής της κατέρρευσε, έπεσε κατά 70% και πλέον μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, προτού ανακάμψει από τα μέσα Απριλίου. Η πτώση της μείωσε κατά δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει στα χέρια του το 57,3% των μετοχών της TMTG.

Ο γενικός διευθυντής της Ντέβιν Νούνες, πρώην κοινοβουλευτικός των Ρεπουμπλικάνων, κατηγόρησε κερδοσκόπους ότι χειραγώγησαν την αγορά για να πέσει η τιμή της μετοχής με παράνομο μηχανισμό. Μολαταύτα, χθες διαβεβαίωσε πως η εταιρεία είναι «επαρκώς κεφαλαιοποιημένη» και θα επιδιώξει να αναπτύξει την πλατφόρμα Truth Social μεταξύ άλλων με «συγχωνεύσεις και εξαγορές», εκφράζοντας ιδιαίτερο «ενθουσιασμό» για τις δραστηριότητες streaming τηλεοπτικού περιεχομένου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: “Ο δράστης δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό του με το θύμα”

ΗΠΑ: Η εταιρία του Τραμπ κατέγραψε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων

Ιταλία: Σεισμός στην Νάπολη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... ΜπάγερνΣήμερα 21:06 | Ειδήσεις

Περιμένει να μάθει την αντίπαλό της, που θα προκύψει από το νικητή του αγώνα, που θ’ ακολουθήσει ανάμεσα στην Φλαμένγκο και στην Μπάγερν Μονάχου.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο