LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2024 23:35 | Ανανέωση: 20 Μαΐου 2024 23:15

Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Ο δρόμος προς την ΕΕ περνάει και από τη χώρα μας

Ξεκάθαρο μήνυμα στα Σκόπια απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της αποψινής ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ,

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΣΕΒΕ

"Τη διπλωματική αντίδραση της Ελλάδας, απέναντι στις τελευταίες προκλητικές παλινδρομήσεις των βόρειων γειτόνων μας, πρέπει να πλαισιώσει και μία εμπορική αντεπίθεση με αιχμή την αυθεντικότητα και ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της Μακεδονίας μας", επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), αναφερόμενος στην κατοχύρωση του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων.

"Είναι γνωστό ότι η ΝΔ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, να θυμίσω ότι καταθέσαμε μάλιστα και πρόταση μομφής κατά το ΣΥΡΙΖΑ, που την προώθησε. Προσέξτε, όχι γιατί δεν θέλαμε λύση στο ζήτημα, αλλά γιατί η συγκεκριμένη Συνθήκη παραχωρούσε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας", είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:"Ως νέα κυβέρνηση τιμήσαμε αυτή την ελληνική υπογραφή σε μια διεθνή Συμφωνία που ισχύει κατά νόμο. Βλέποντας, ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό την άνοδο του εθνικισμού στα Σκόπια μείναμε επιφυλακτικοί στην αποδοχή των Μνημονίων τα οποία συνόδευαν τη Συμφωνία. Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν αυτές μας τις επιφυλάξεις. Και η στάση της νέας προέδρου και των εκεί υποστηρικτών της, δυστυχώς και του εντολοδόχου πρωθυπουργού, είναι και παράνομη και προκλητική. Γι αυτό και η Ελλάδα την απορρίπτει και την επιστρέφει. Το γειτονικό κράτος θα πρέπει να αντιληφθεί, νομίζω ότι αυτό τελικά αντιλαμβάνονται και οι περισσότεροι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη και προς την πρόοδο περνάει και από τη χώρα μας και εκεί μπορεί να σταματήσει.

Όπως και κάποιοι αντιστόρητοι εντός των συνόρων θα πρέπει να καταλάβουν ότι πατρίδα δεν μπορεί να παραιτείται από τα όπλα της. Φτάσαμε στο σημείο εκείνοι που πρώτα μας φόρτωσαν τη Συμφωνία να ζητούν τώρα να κυρώσουμε τα Μνημόνια. Και πότε; Την ώρα που τα ίδια τα Σκόπια την παραβαίνουν ανέφερε αιχμηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Εμπορικό Σήμα, λοιπόν, της Μακεδονίας, σε αυτή τη συγκυρία, γίνεται ένα ισχυρό μέσο οικονομικής διπλωματίας. Στεναχωριέμαι πραγματικά όταν ακούω από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιού στη χώρα μας να μας λένε ότι υπάρχουν κρασιά τα οποία εμφανίζονται ως μακεδονικά και κάποιοι πελάτες στο εξωτερικό όταν μιλούν για μακεδονικά κρασιά να έχουν υπόψη τους τη Βόρεια Μακεδονία. Είναι στο χέρι μας αυτό να το αντιστρέψουμε, και θα έχετε την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης σε αυτή την προσπάθεια. Και όλες οι δυνάμεις του τόπου πρέπει να συστρατεύονται σε αυτή. Αλλά και δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους Ελληνες να ξεχωρίζουν τους αληθινούς πατριώτες του έργου και του αποτελέσματος από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού και πολύ περισσότερο από τους εμπόρους των εθνικών αισθημάτων".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία - ΕΟΔΥ: Τι εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που στάλθηκαν για ανάλυση

Ιταλία: Γυναίκα φέρεται να δολοφόνησε το νεογέννητο παιδί της

Θεσσαλονίκη: Η τυχαία συνάντηση Μητσοτάκη - Λουτσέσκου και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για το πρωτάθλημα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο