LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2024 15:28

Μέση Ανατολή: Η πρώτη επαφή Τουρκίας - Ιράν

Τι είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας με τον Ιρανό ομόλογό του. Τι του διαβεβαίωσε ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών.

ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του Χουσεΐν Εμίρ Αμπντουλαγιάν είχε σήμερα (14 Απριλίου) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Διπλωματικές πηγές έδωσαν τις ακόλουθες πληροφορίες για τη συνάντηση:

«Ο Υπουργός Φιντάν είπε στον ομόλογό του ότι δεν επιθυμούμε περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή μετά τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ τη νύχτα της 13ης Απριλίου και ότι θέλουμε να τερματιστούν τα βήματα που θα αυξήσουν την ένταση.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλαχιάν δήλωσε ότι η επιχείρηση αντιποίνων κατά του Ισραήλ έχει τελειώσει και ότι το Ιράν δεν θα ξεκινήσει νέα επιχείρηση εάν δεν του επιτεθεί. Ο Αμπντουλαγιάν δήλωσε ότι εάν το Ιράν δεχθεί ξανά επίθεση, αυτή τη φορά θα δώσει μια πιο σθεναρή απάντηση».

Ισραήλ - drones - Επίθεση Ιράν

Πρώτη αντίδραση τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης: Ιράν και Ισραήλ να αποφύγουν την ένταση

«Καλούμε τα μέρη να αποφύγουν ενέργειες που θα αυξήσουν την ένταση», αναφέρει στην πρώτη του δήλωση μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ο ηγέτης τηςαξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκούρ Οζέλ αναφέροντας: «Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν που απειλούν την περιοχή μας».

Στην δήλωση του μέσω της πλατφόρμας Χ, ο Οζγκιέρ Οζγκιούρ αναφέρει: "Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν που απειλούν την περιοχή μας. Ενώ η ένταση στη Μέση Ανατολή είναι τόσο υψηλή, καλούμε τα μέρη να αποφύγουν ενέργειες που θα αυξήσουν την ένταση. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να θυμόμαστε και να ενστερνιστούμε τη βούληση του ιδρυτή μας για ‘Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο’».

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία πρέπει να είναι ο πρωτοπόρος σε κάθε προσπάθεια μείωσης της έντασης, ενώ το περιβάλλον της έχει μετατραπεί σε δακτύλιο πυρός, ο Οζέλ ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι δεν θα είναι δυνατό να σταματήσει η κλιμάκωση στην περιοχή και να μειωθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης χωρίς μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Σε αυτό το πλαίσιο η μόνη έγκυρη λύση για τη διασφάλιση της ειρήνης, της ηρεμίας και της σταθερότητας είναι η ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967».

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ - Μύκονος: Ο καλλιτέχνης… στη φοροδιαφυγή και οι συνεταίροι του

Πατήσια: Άγρια δολοφονία άνδρα μέσα στο σπίτι του

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Μητσοτάκης στην Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο (εικόνες)Σήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης του ναού αλλά και του βόρειοιυ περίβολου, έργο που υλοποιείται με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μαρινάκης για επίσκεψη Ράμα: Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημαΣήμερα 13:22 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα. Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη, τις δωρεάν μαστογραφίες και την επιστολική ψήφο. 

Ηλεία: Τροφική δηλητηρίαση έστειλε “ένα χωριό” στο νοσοκομείοΣήμερα 12:59 | Ειδήσεις

Κάτοικοι από 15 έως και 90 ετών κατέληξαν από το πανηγύρι στο νοσοκομείο...

Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)Σήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Συγγενείς και φίλοι, αποχαιρετούν σε κλίμα συγκίνησης την αγαπημένη ηθοποιό, Άννα Παναγιωτοπούλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς14:59Μαρινάκης για επίσκεψη Ράμα: Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα14:46Ηλεία: Τροφική δηλητηρίαση έστειλε “ένα χωριό” στο νοσοκομείο14:32“Ο Πρώτος από εμάς”: αγωνία και ανατροπές στο επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)14:19Ανασφάλιστα ΙΧ: Κλοιός ελέγχων μέσω ΚΤΕΟ14:05Ανδρουλάκης: Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου13:51“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: εξομολογήσεις και συγκρούσεις στο επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)13:37Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: το βλέμμα των ερυθρόλευκων στραμμένο στην πρόκριση13:24Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η συνάντηση Δία και Ουρανού και οι προβλέψεις της Πέμπτης (βίντεο)13:10Ο Μητσοτάκης στην Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο (εικόνες)12:56Λονδίνο - Gatwick: Εκκενώθηκε τμήμα στο αεροδρόμιο μετά από συναγερμό για φωτιά (εικόνες)12:43Γεραπετρίτης: Άκαιρη η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα12:29Eurovision: Αρρώστησε η Μαρίνα Σάττι12:16Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει12:02“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)11:49Θεσσαλονίκη: 61χρονος αυνανίστηκε μπροστά σε 18χρονη σε δημόσιο χώρο11:35Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με την συμμετοχή της Ελλάδας11:21Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)11:08Δωρεάν Μαστογραφία: SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων10:54Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Μονή της Χώρας: Οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν για αυτές τις εξελίξεις10:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο