LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 09 Μαΐου 2024 11:09

Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με την συμμετοχή της Ελλάδας

Σε ποια θέση θα διαγωνισθεί η Ελλάδα. Στη σκηνή του Malmö Arena θα εμφανιστεί και η Έλενα Παπαρίζου. 

Μαρίνα Σάττι -  Eurovision - πρόβα

Απόψε είναι η στιγμή της Ελλάδας και της Μαρίνας Σάττι με το «ZARI», καθώς στις 22:00 ώρα Ελλάδας θα μεταδοθεί ο Β' ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, από τη σκηνή του Malmo Arena της Σουηδίας.

Η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στην 3η θέση διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου. Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β' ημιτελικό είναι: Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία.

Στον Β' ημιτελικό, από τις «Big Five» εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό.

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI», που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, συνέθεσαν οι: Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι: VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Στον Β' ημιτελικό σε μία σπέσιαλ εμφάνιση θεατές και τηλεθεατές θα απολαύσουν την Έλενα Παπαρίζου και το «Number One» που χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη θέση. Στη σκηνή θα εμφανιστούν επίσης η Σερτάμπ Ερενέρ και η Σαρλότε Περέλι.

Τον Β' ημιτελικό και τον τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν οι: Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Ο Β' ημιτελικός (9 Μαΐου) και ο τελικός (11 Μαΐου) τηλεοπτικά θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ

AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση

Σπηλιωτόπουλος: ‘Έχω αποστασιοποιηθεί από την ΝΔ πολιτικά και ψυχικά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιραν - Ραϊσί: Επίσημα νεκρός ο πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών07:44Εκλογές - ΤΕΕ: Στασινός και ΔΚΜ νίκησαν με 41%07:30Κέρκυρα: Άγριος ξυλοδαρμός ανήλικου από 15χρονο07:17Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 156 σημεία07:03Εορτολόγιο - 20 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα06:50ΠΑΟΚ – Τούμπα: Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στην απονομή (εικόνες)06:36Ιράν - Ραϊσί: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο, δεν υπάρχει ίχνος ζωής06:23Καιρός: Αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές την Δευτέρα06:09Πετράλωνα - Καταγγελία: Την φώναξε να καθαρίσει και προσπάθησε να τη βιάσει 23:59Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή και ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού23:48Γονιμότητα μετά την ηλικία των 40 ετών: Τι πρέπει να γνωρίζετε23:35Ερντογάν για Ραΐσι: Η Τουρκία στέλνει ειδική ομάδα διάσωσης23:22Super League: Η τελική βαθμολογία και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια23:08Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα (βίντεο)22:55Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σίγουρα στην Ευρώπη οι Πειραιώτες, στο... περίμενε οι “πράσινοι”22:41ΑΕΚ - Λαμία: Νίκη με πικρό φινάλε για την Ένωση στο πρωτάθλημα22:28Super League: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ 22:15Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη για τον βιασμό της εν διαστάσει συζύγου του21:47Ιράν: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ραΐσι, σύμφωνα με ιρανικά μέσα - Διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος21:34Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμό στην Πολίχνη 21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο