LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Απριλίου 2024 16:40

Τουρκία: νεκρός και τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Ερντογάν

Ένας νεκρός αλλά και τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός  σε επεισόδια μετεκλογικής βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τουρκία - επεισόδια

Ο αδελφός υποψηφίου της αντιπολίτευσης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του νεοεκλεγέντος δημάρχου του κυβερνώντος κόμματος σε μια κυρίως κουρδική πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Υποστηρικτές του κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν AK (AKP) συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος DEVA στον τομέα Περβάρι της Σιίρτ χθες, Τρίτη, το βράδυ, μετά τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής στις οποίες η αντιπολίτευση είχε καλές επιδόσεις σε όλη την Τουρκία.

Στην Περβάρι, ο υποψήφιος δήμαρχος του AKP κέρδισε με ποσοστό 52% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος του DEVA ήρθε δεύτερος με ποσοστό 40%.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε πως πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του DEVA Μεχμέτ Εμίν Εκμέν ανακοίνωσε ότι ο άνθρωπος που πέθανε ήταν αδελφός του υποψηφίου του κόμματος.

Το DEVA ήταν ένα από τα έξι κόμματα στη συμμαχία που σχημάτισε η αντιπολίτευση πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023, όταν ο Ερντογάν εξασφάλισε νέα πενταετή θητεία και η κυβερνητική συμμαχία, κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και έξι άνθρωποι έχουν συλληφθεί, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Σιίρτ, προσθέτοντας πως έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Περβάρι μέχρι το πρωί της Πέμπτης για λόγους ασφαλείας.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης αλλού σε επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας χθες, Τρίτη, το βράδυ, αφού οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο από το φιλοκουρδικό κόμμα DEM να αναλάβει τα καθήκοντά του στην πόλη Βαν και ανακοίνωσαν επανάληψη των εκλογών στην πόλη Χιλβάν της επαρχίας Σανιλούρφα όπου το AKP έχασε.

Πλάνα έδειξαν διαδηλωτές στην επαρχία Μπάτμαν να πετάνε κροτίδες εναντίον αστυνομικών, που εκτόξευσαν εναντίον τους κανόνια νερού, ενώ δεκάδες μέλη του προσωπικού ασφαλείας αναπτύχθηκαν γύρω από την πόλη Χακάρι, όπου επίσης πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ - Κατέσχεσαν τους σκληρούς δίσκους με τα ηχητικά

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους - Δημογλίδου: Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολικό το θύμα

Πέλλα: Φορτηγό τραυμάτισε θανάσιμα πεζό


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο