LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2024 14:09 | Ανανέωση: 30 Μαρτίου 2024 15:04

Κατώτατος μισθός - Χατζηδάκης: Πέντε πράγματα για τη νέα αύξηση και όποιος θέλει ας τα αμφισβητήσει!

«Ορισμένοι στην Ελλάδα έχουν το προνόμιο να λαϊκίζουν και να μηδενίζουν τα πάντα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε βίντεο του στο TikTok

Κωστής Χατζηδάκης

Με «πέντε σημεία» σχολιάζει την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνει ότι «ο κατώτατος μισθός όταν ανέλαβε η ΝΔ ήταν 650 ευρώ και έχει φτάσει στα 830 ευρώ» και πως με τη νέα αύξηση «οι μικτές αποδοχές σε 12μηνη βάση είναι 968 ευρώ»

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού είναι πολύ υψηλότερο από την αύξηση που σημειώνεται στον πληθωρισμό και πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση της Ε.Ε. σε σχέση με τις χώρες που εφαρμόζουν τον κατώτατο μισθό.

«Ορισμένοι στην Ελλάδα έχουν το προνόμιο να λαϊκίζουν και να μηδενίζουν τα πάντα. Εμείς προσπαθούμε να κινούμαστε με σοβαρότητα. Και να ισορροπούμε ανάμεσα στις μεγάλες και υπαρκτές ανάγκες των εργαζομένων από τη μια και στις αντοχές των επιχειρήσεων από την άλλη. Νομίζω ότι η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι τα καταφέρνουμε! Και συνεχίζουμε!», καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

@kostis_hatzidakis 5 πράγματα για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και όποιος θέλει ας τα αμφισβητήσει! #tiktokgreece #fypgreece #neadimokratia ? πρωτότυπος ήχος - Kostis Hatzidakis


Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη:

«5 πράγματα για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και όποιος θέλει ας τα αμφισβητήσει!

  •  O κατώτατος μισθός ήταν 650€ όταν η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές το 2019 και τώρα ανέβηκε στα 830€.
  •  Σε 12μηνη βάση, οι μικτές αποδοχές είναι 968€ τον μήνα και οι καθαρές 823€.
  • Σε σχέση με τις 22 χώρες της ΕΕ που έχουν καθεστώς κατώτατου μισθού, η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση όσον αφορά την ονομαστική αξία του μισθού. Κι όσον αφορά την αγοραστική δύναμη στην 13η θέση. Δεν τα σημειώνω για να πανηγυρίσω, αλλά για να υπογραμμίσω ότι δεν είμαστε «τελευταίοι των τελευταίων», όπως υποστηρίζουν ορισμένοι.
  •  Ενώ η αύξηση του πληθωρισμού από το 2019 ίσαμε το 2024 είναι σωρευτικά 16,5%, η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι 28%. Αρκετά παραπάνω, δηλαδή, από την αύξηση του πληθωρισμού.
  •  Ο μέσος μισθός, διότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι «μπορεί να ανέβηκε ο κατώτατος, αλλά δεν ανεβαίνει ο μέσος μισθός», ήταν, με βάση τα στοιχεία του Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, 1.046€ το 2019 και ανέβηκε στα 1.258€ στο τέλος του 2023. Αρκετά παραπάνω, επίσης, από τον πληθωρισμό.

«Ορισμένοι στην Ελλάδα έχουν το προνόμιο να λαϊκίζουν και να μηδενίζουν τα πάντα. Εμείς προσπαθούμε να κινούμαστε με σοβαρότητα. Και να ισορροπούμε ανάμεσα στις μεγάλες και υπαρκτές ανάγκες των εργαζομένων από τη μια και στις αντοχές των επιχειρήσεων από την άλλη. Νομίζω ότι η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι τα καταφέρνουμε! Και συνεχίζουμε!»

Ειδήσεις σήμερα:

Λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών - Βάρκιζα: Συνελήφθη καταζητούμενος της Interpol

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση παιδί που υπέστη ανακοπή καρδιάς

Εορτολόγιο - 30 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο