LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2024 15:33 | Ανανέωση: 14 Ιανουαρίου 2024 15:53

Κασσελάκης για Πολάκη: Αν δεν τον γνώριζα, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκαν με την έγκριση δύο κειμένων οι συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής. Το μήνυμα Κασσελάκη στο δρόμο προς το Συνέδριο και τις ευρωεκλογές.

Κασσελάκης - Φάμελλος - Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Με την έγκριση των δύο κειμένων της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και του Σχεδίου Θέσεων για το Συνέδριο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το κείμενο της απόφασης εγκρίθηκε ομόφωνα ενώ το Σχέδιο Θέσεων εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών με δύο λευκά.

Στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε η διαδικασία της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου. Σύμφωνα με αυτή στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν βιογραφικά στον i-syriza. Θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από την Πολιτική Γραμματεία και η τελική λίστα θα τεθεί προς έγκριση πάλι μέσω του i-syriza στο σύνολο των μελών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «η προκριματική διαδικασία του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόταση τομής, θα βοηθήσει κόσμο να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μας γνωρίσει». Ειρήσθω εν παρόδω ανέφερε ότι «και εγώ αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρθηκε στο θέμα της ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους ευρωσοσιαλιστές μετά από κομματικό δημοψήφισμα όπως έχουν προτείνει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης και έχουν ήδη επιχειρηματολογήσει στελέχη όπως ο Γιάννης Ματζουράνης και η Μαρία Ρεπούση. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι η πρόταση δεν είναι πυροτέχνημα, έχει βάση και θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος. Ωστόσο σημείωσε ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ένα διαχειριστικό κόμμα. Υπενθύμισε βέβαια ότι ο ίδιος έχει εκφράσει την άποψή του ότι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η ηγετική δύναμη στην ευρωπαική Αριστερά αλλά πέραν αυτού δέχεται και άλλες απόψεις που θα συζητηθούν στο Συνέδριο.

Κασσελάκης - Φάμελλος - Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης είπε ότι στο προσεχές διάστημα θα εκτυλιχθεί η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει την παλαιότερη πρόταση του 2018 για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας καθώς και πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει τις θέσεις του για τα επίκαιρα ζητήματα όπως η ακρίβεια. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι και η πρόταση για την ακρίβεια όπως και οι άλλες προτάσεις θα είναι πλήρως κοστολογημένες και αιτιολογημένες. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πρόταση για το κόστος και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα διαμορφώνει συνολική πρόταση για τη ανασυγκρότηση του κράτους. Θα είναι σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη ένα μεγάλο ρηξικέλευθο πρόγραμμα για το πως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτος, θα είναι ένα «μεγάλο κράτος που θα λύνει τα προβλήματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει πώς θα γίνει».


Ειδήσεις σήμερα:

Ομόφυλα ζευγάρια - Μητσοτάκης: Δεν θέλω να διχάσω, αλλά...

Πέλλα: Διέρρηξε τρία διαμερίσματα σε ένα βράδυ

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις της εβδομάδας και οι αλλαγές (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Άστατος με τοπικές βροχές τη Μεγάλη ΠέμπτηΧθες 16:50 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα φαινόμενα. Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Μεγάλη Πέμπτη.

Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν στις 30 ΑπριλίουΤρίτη 30 Απριλίου 2024 20:50 | Ειδήσεις

Παράταση πήραν όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις Απριλίου των πολιτών, που κανονικά είχαν προθεσμία μέχρι σήμερα.

Βασιλιάς Κάρολος: Σε κλινική για τον καρκίνο η πρώτη επίσκεψή του (εικόνες)Τρίτη 30 Απριλίου 2024 14:34 | Ειδήσεις

Με τη βασίλισσα Καμίλα στο πλευρό του, ο Κάρολος, επισκέφτηκε ασθενείς που μάχονται με τον καρκίνο.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Τρίτη 30 Απριλίου 2024 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο