LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Δεκεμβρίου 2023 17:03

Προϋπολογισμός - Κουτσούμπας: Είναι άδικος, ταξικός και αντιλαϊκός (εικόνες)

Ποια κριτική άσκησε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΒΟΥΛΗ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, με το Δημήτρη Κουτσούμπα να βρίσκεται στη βήμα εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος και να αναφέρει:

"Από όλες τις τοποθετήσεις αυτές τις μέρες, θεωρούμε ότι αναδεικνύονται καθαρά οι δύο πολιτικές γραμμές που υπάρχουν και συγκρούονται. Φυσικά ο πρωθυπουργός εκφράζει γνήσια τη γραμμή συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος αναγκών του λαού. Ο προϋπολογισμός τον οποίο εισηγείται είναι άδικος, ταξικός και αντιλαϊκός και τον καταψηφίζουμε.
Δύο γραμμές συγκρούονται σε κάθε πολιτικό ζήτημα. Το ίδιο και για το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζομένους στα μεγέθη του προϋπολογισμού: αυτό της ακρίβειας. Αυτή η σύγκρουση αφορά την αναζήτηση αιτιών και λύσεων που καταλήγει σε ερώτημα “Ποιος θα πληρώσει;”

Πάψτε να κοροϊδεύετε το λαό ότι με τα πολύχρωμα τιμολόγια στα χέρια έχει την επιλογή απαλλαγής από την ακρίβεια. Η μόνη επιλογή που έχει είναι αν θα στείλει το παιδί του σε ΙΕΚ, αν θα πάρει τα φάρμακά του ή αν θα χρωστάει.

Το έχουμε πει και θα το επαναλαμβάνουμε: Όσο παραμένουν άθικτες οι πραγματικές αιτίες, δηλαδή απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η δήθεν Πράσινη Μετάβαση, το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπιστεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΒΟΥΛΗ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το μόνο καινούργιο που θα φέρουν τα πολύχρωμα τιμολόγια, θα είναι η δυνατότητα να επιλέγει ο λαός το χρώμα της αφαίμαξης που θα υφίσταται από τους παρόχους. Έχουμε και τους μνηστήρες αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αισίως και Νέα Αριστερά. Ό,τι και να συζητάμε, από τα Τέμπη μέχρι και τη ακρίβεια, δίνουν μάχη για να πείσουν ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη όλα είναι ειδυλλιακά. Μα καλά τέτοιος ξεπεσμός; Έλεος! Μαζέψτε λίγο τα σάλια που σας τρέχουν για τη σάπια Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα τα πατήσετε και θα γλιστρήσετε.

Για πείτε μας κι εσείς κύριοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως το μόνο σας πρόβλημα είναι ότι τα υλοποιεί όλα αυτά η ΝΔ που κάθεται στις αντίστοιχες καρέκλες και όχι εσείς; Αλήθεια τι είχε πει ο κ. Κασσελάκης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ; Να πληρώνονται με μετοχές; Τέτοιες ανοησίες; Ή το τελευταίο του μαργαριτάρι ότι δεν θα χωρίσει τους Έλληνες ταξικά; Λες και περίμεναν οι Έλληνες τον Κασσελάκη για να χωριστούν ταξικά. Να τον αφήσουμε, λένε, να ανθίσει. Ε λοιπόν να τον χαίρεστε και να τον προτείνετε και για το Νόμπελ Οικονομίας!

Όσον αφορά δε, τη “Νέα Αριστερά”, το ΣΥΡΙΖΑ Νο. 2, να πούμε ότι τα ίδια λέγανε κι αυτοί τόσα χρόνια. Μιλούσαν για καπιταλιστική ανάπτυξη. Απλά ο Κασσελάκης είναι μαθημένος αλλιώς στην Goldman Sachs, και σας τα λέει αδιαμεσολάβητα!"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΒΟΥΛΗ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

“I LOVE Σου Κου” - Αρναούτογλου: το “ανθρωπάκι”, το “κρυφό” βίντεο για τον γιό του και η εκπομπή που αγαπά (βίντεο)

Προϋπολογισμός 2024: Οι 21 αλλαγές σε συντάξεις, μισθούς, φόρους

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο