LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2023 15:32 | Ανανέωση: 15 Δεκεμβρίου 2023 15:31

Ερντογάν για F-16: O Μπάιντεν ειναι θετικός και σύντομα θα το δείτε

Τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, μετά από την προσευχή της Παρασκευής, για την επικοινωνία μιας ώρας που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

υπερπτήση - τουρκικά F16

Θετική είναι η προσέγγιση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο θέμα των F16 δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε για την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο: «Είχαμε μια λεπτομερή συνομιλία με τον κ. Μπάιντεν χθες το βράδυ. Τα κύρια θέματα αυτής της συζήτησης ήταν: Ο Μπάιντεν λέει ότι βλέπει από θετική σκοπιά τις εξελίξεις σχετικά με το F16 και ότι είναι έτοιμος να κάνει οποιαδήποτε πρόταση στο Κογκρέσο γι αυτό το θέμα». Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως οι Αμερικανοί «αποδίδουν μεγάλη σημασία σε ένα μόνο πράγμα, ειδικά στην προσέγγισή μας στη Σουηδία και στην απόφαση που θα λάβει το κοινοβούλιο μας σχετικά με τη Σουηδία. Τους είπαμε ότι το κοινοβούλιο μας έχει μια ειλικρινή προσέγγιση όσον αφορά τη Σουηδία, εφόσον η Σουηδία θέτει υπό έλεγχο την προσέγγισή της για την τρομοκρατία, και εκτός από αυτό, έχει περάσει από την κοινοβουλευτική μας επιτροπή».

Καλεί ΗΠΑ να παρέμβουν για Γάζα

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συζήτησαν λεπτομερώς το θέμα της Γάζας με τον Τζο Μπάιντεν. «Είπαμε ότι ο αφανισμός περισσότερων από 18 χιλιάδων ανθρώπων, παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων, σχολείων, τζαμιών, τζαμιών και εκκλησιών στις εξελίξεις στη Γάζα είναι μία ανθρωπιστική καταστροφή και σε αυτό το σημείο είπαμε ότι η Αμερική, ειδικά εσείς, πρέπει να παρέμβετε εδώ. Αν δεν παρέμβετε, συντελείται ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, συντελείται ένα έγκλημα συνείδησης. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε εδώ με τα χέρια μας σταυρωμένα. Είπαμε ότι συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτά όλα τα εξετάσαμε μαζί του», προσθέτοντας ότι «Το Ισραήλ οδεύει πλέον προς τη μοναξιά. Στην επόμενη διαδικασία, αυτή η μοναξιά θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο».«Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε καλή θέληση από το Ισραήλ σε αυτό το σημείο, αλλά αντί να περιμένουμε καλή θέληση από το Ισραήλ, βλέπουμε πώς ολόκληρος ο κόσμος βλέπει σωστά το Ισραήλ. τώρα.» πρέπει να δούμε. Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στάθηκε πρώτα εντελώς ενάντια στο Ισραήλ. Αυτοί οι 121 έδρασαν μαζί μας. Εκείνη την εποχή, 40 απείχαν, 10 τάχθηκαν με το Ισραήλ μαζί με την Αμερική. Τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει και αυτή η κατάσταση έχει αυξηθεί σημαντικά και κινήθηκε μαζί μας. Αυτό δείχνει ότι το Ισραήλ οδεύει τώρα προς τη μοναξιά και αυτή η μοναξιά του Ισραήλ θα αυξηθεί στο μέλλον».

Πρόβλημα με Eurofighters

Για το θέμα των Eurofighters, o Ερντογάν δήλωσε ότι «η άποψη του Ηνωμένου Βασιλείου για το Eurofighter είναι στην πραγματικότητα θετική. Δυστυχώς, υπάρχει ένα πρόβλημα στη Γερμανία. Αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο είχε μια θετική προσέγγιση για την εξάλειψη του προσκόμματος. Λένε ότι θα συζητήσουν το θέμα με τους Γερμανούς. Σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε συνομιλίες με τους ομολόγους του σχετικά με τα Eurofighter. Οι διαπραγματεύσεις αυτές συνεχίζονται. Ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα προχωρήσουν προς θετική κατεύθυνση».

Ειδήσεις σήμερα:

Αθηνών - Κορίνθου: Τραυματίας σε τροχαίο με φορτηγό, έκλεισε η παλαιά εθνική οδός

ΥΠΕΘΟ - GFL: Πρόωρη αποπληρωμή δανείων 5,29 δις ευρώ

Καβούρι: Ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο