LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2023 21:05

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Γενική Διευθύντρια της Google στην Νοτιοανατολική Ευρώπη μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

"Το 11% των καλύτερων επιστημονων τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη προέρχεται από την Ελλάδα", επεσήμανε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1 η Πέγκυ Αντωνάκου.

Πέγκυ Αντωνάκου - GOOGLE - ΑΝΤ1

Της Μαρίας Σαράφογλου

Δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, γιόρτασε η Google. Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, έδωσε το παρών και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η γενική διευθύντρια της Google, Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την Μαρία Σαράφογλου για τις καινοτόμες εφαρμογές και για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας στην χώρα μας.

"Μπορείς να δεις για παράδειγμα πως θα αυξηθεί η στάθμη του νερού στην περιοχή της Θεσσαλίας και να σου δείξει ποιό είναι το επίπεδο προειδοποίησης που αυτή τη στιγμή είναι μέτριο αλλά πριν από μια πλημμύρια θα ανέβει και πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου" περιέγραψε η Πέγκυ Αντωνάκου στον ΑΝΤ1, δείχνοντας την καινοτόμα εφαρμογή.

Το "floodhub" είναι μια από τις πιο καινοτόμες εφαρμογές της Google για την πρόβλεψη πλημμυρών που λειτουργεί ήδη στην Ελλάδα. Όπως μας εξηγεί η Πέγκυ Αντωνάκου είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των αρχών, αλλά και των απλών χρηστών του διαδικτύου.

Στην ερώτηση με ποιόν τρόπο μπορεί η Google να βοηθήσει την Ελλάδα να βαδίσει πιο άρτια στο μονοπάτι της τεχνητής νοημοσύνης, επενδύοντας για παράδειγμα στη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων, η κ. Αντωνάκου δήλωσε: "Πριν από μερικούς μήνες ανακοινώσαμε ότι θα επενδύσουμε στην δημιουργία ενός σημαντικού κέντρου δεδομένων και μαλιστα θα γίνει στην Αθήνα. Η οικονομική ανάλυση με την οποία συνοδεύτηκε αυτή η επένδυση δείχνει ότι θα έχει σημαντικό όφελος στην ελληνική οικονομία, θα προσθέσει 2 δις στο ελληνικό ΑΕΠ και 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας".

Ερωτηθείσα για το εάν η Ελλάδα εχει τη δυνατότητα να γίνει τεχνολογικό hub, απάντησε: "Τα μυαλά τα έχουμε...το 11% των καλύτερων επιστημονων τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη, προέρχεται από την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μπορούμε να παράγουμε και τη δική μας τεχνολογία".

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο Μηχανικής και Έρευνας της Google, Γιόσι Ματίας για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης απο “Αττικόν”: Ο ριζικός εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ είναι το μεγάλο στοίχημα (εικόνες)Σήμερα 14:26 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός από το νοσοκομείο "Αττικόν" που επισκέφτηκε για το ΕΣΥ.

Μαρινάκης για επίσκεψη Ράμα: Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημαΣήμερα 13:22 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα. Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη, τις δωρεάν μαστογραφίες και την επιστολική ψήφο. 

Αφρικανική σκόνη - ΕΟΔΥ: Οδηγίες προφύλαξης για το νέο κύμαΣήμερα 14:03 | Ειδήσεις

Τι συμβουεύει ο ΕΟΔΥ για την προφύλαξη από το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης.

Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)Σήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Συγγενείς και φίλοι, αποχαιρετούν σε κλίμα συγκίνησης την αγαπημένη ηθοποιό, Άννα Παναγιωτοπούλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Σφοδρή κακοκαιρία με δρόμους – ποτάμια και “χοντρό” χαλάζι17:59Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Αποχώρησε η Χαμάς17:44Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία17:31Σακίρα: Οι εισαγγελείς αποσύρουν τη δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή17:17Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό, νοσηλεύεται σε κλινική17:03Τροχαίο στον Βόλο: Σκοτώθηκε με το σκούτερ του16:49Σκρέκας: Ο πληθωρισμός στα σούπερ-μάρκετ “μηδένισε” σε σχέση με πέρυσι16:35Κασσελάκης από Βόρεια Ήπειρο: Είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού (εικόνες)16:21Βρετανία: Μωρό εκ γενετής κωφό, απέκτησε την ακοή του16:07Κρήτη – καταγγελία: Βιασμός ανήλικης τουρίστριας έξω από μπαρ15:53Ενδοοικογενειακή βία: Κρεμάστηκε από το μπλακόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της15:40Αφρικανική σκόνη - ΕΟΔΥ: Οδηγίες προφύλαξης για το νέο κύμα15:26Μητσοτάκης απο “Αττικόν”: Ο ριζικός εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ είναι το μεγάλο στοίχημα (εικόνες)15:13Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς14:59Μαρινάκης για επίσκεψη Ράμα: Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα14:46Ηλεία: Τροφική δηλητηρίαση έστειλε “ένα χωριό” στο νοσοκομείο14:32“Ο Πρώτος από εμάς”: αγωνία και ανατροπές στο επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)14:19Ανασφάλιστα ΙΧ: Κλοιός ελέγχων μέσω ΚΤΕΟ14:05Ανδρουλάκης: Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου13:51“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: εξομολογήσεις και συγκρούσεις στο επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)13:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο