LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2023 09:26 | Ανανέωση: 30 Αυγούστου 2023 09:27

Νέες ταυτότητες – Κυρανάκης: Είναι μια πλαστικοποιημένη κάρτα, όπως αυτή που έχουμε στο πορτοφόλι μας

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Καλοκαίρι Μαζί

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης για την ψηφιοποιήση του Δημοσίου, τις ταυτότητες και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για την ψηφιακή εξυπηρέτηση στο Κτηματολόγιο της Αθήνας, η οποία φαίνεται πως μειώνει τις ουρές αναμονής, εξήγησε πως μετά την εργασία που έγινε στο υπουργείο τον Αύγουστο, στις 28 Αυγούστου μπήκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα που επιτρέπει στους πολίτες να λαμβάνουν αριθμό προτεραιότητας και να πηγαίνουν στο Κτηματολόγιο όταν έρθει η ώρα τους.

«Η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο ψηφιακά», είπε σχετικά, διευκρινίζοντας πως, μπορεί να τυπωθεί το χαρτί με το νούμερο.

«Η εντολή που έχουμε από τον Πρωθυπουργό είναι ψηφιακή εξυπηρέτηση σε όλο το Δημόσιο, όπου έχει ουρές», υπογράμμισε, ενώ είπε πως, στο Κτηματολόγιο υπάρχει μία σειρά υπηρεσιών που γίνεται μόνο ψηφιακά.

Για τις νέες ταυτότητες, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα τσιπάκι εντοπισμού. «Είναι μία πλαστικοποπιημενη κάρτα, όπως αυτή που έχουμε στο πορτοφόλι μας», σημείωσε εξηγώντας πως, θα περιέχει ό,τι έχει δηλωθεί στο gov.gr.

«Θα τελειώσει αυτό το χάος με τις εξετάσεις στο γιατρό», συμπλήρωσε.

Σε ερώτημα για το αν θα δηλώνεται η μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης, όπως το διαζύγιο, απάντησε πως, «το κράτος θα ενημερώνεται μία φορά για κάθε πράξη. Αν δηλωθεί, για παράδειγμα το διαζύγιο στο taxisnet, δεν θα χρειαστεί να δηλώνεται σε κάθε υπηρεσία».

Για τον ρόλο της ψηφιακής επιστήμης στις φωτιές, είπε ότι, «εμείς έχουμε εντολή όλα τα υπουργεία να καταθέσουμε ιδέες και προτάσεις, ώστε να είμαστε πιο έτοιμη στην επόμενη αντιπυρική περίοδο».

Ερωτηθείς, τέλος, για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι, «είναι πολύ μακριά από την κοινωνία».


Ειδήσεις σήμερα:

Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 182 σημεία

Μακελειό σε Εκκλησία στο Κονγκό

Καιρός: βροχές, μπόρες και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήριΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της βυζαντινής μονής ως ισλαμικού τεμένους.

Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 14 μηνών.

Ράφα: Νεκροί από βομβαρδισμούς - Αναφορές για εκκένωση ενόψει χερσαίας επιχείρησηςΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Ενώ εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις, η Ράφα, που αποτελεί τo "αγκάθι" για Ισραήλ και Χαμάς για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας, αποτελεί θέατρο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων. 

Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς ΜενότιΣήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Έφυγε από την ζωή ένας θρύλος των ποδοσφαιρικών "πάγκων".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ράφα: Νεκροί από βομβαρδισμούς - Αναφορές για εκκένωση ενόψει χερσαίας επιχείρησης08:18Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι08:05 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)07:51Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι07:38Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα07:25Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας07:11ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο