LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2023 16:18 | Ανανέωση: 06 Μαΐου 2023 16:36

Στέψη Καρόλου - Μπάκιγχαμ: Χαιρετισμός από το μπαλκόνι χωρίς τον Χάρι (εικόνες)

Με λαμπρότητα και με τον χαιρετισμό στα πλήθη απο το μπλακόνι του Μπάκιγχαμ, ολοκληρώθηκε η στέψη του βασιλά Καρόλου Γ' και της βασίλισσας Καμίλα.

AP - Μπάκιγχαμ - Κάρολος - μπαλκόνι

Μετά την ολοκλήρωση της στέψης του, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ', μαζί με την βασίλισσα Καμίλα, επέστρεψαν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. 

Ως είθισται, το βασιλικό ζεύγος, απηύθηνε χαιρετισμό στο πλήθος, από το μπαλκόνι των ανακτόρων, με την υπόλοιπη οικογένεια στο πλευρό τους, χωρίς όμως τον γιο του, πρίηκιπα Χάρι, ενώ στις απουσίες από την οικογενειακή φωτογραφία στο μπαλκόνι, προεμτράται και ο πρίγκιπας Άντριου, του οποίου το όνομα, συμπεριελήφθη σε σκάνδαλο.

Βασιλιάς Κάρολος - στέψη - Μπάκιγχαμ

Το βασιλικό ζεύγος έφτασε στο Μπάκιγχαμ μέσα στη Χρυσή Άμαξα, ενώ συνοδευόταν και από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι η στέψη του βασιλιά Καρόλου, ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική πομπή εδώ και 70 χρόνια καθώς σε αυτή συμμετείχαν 19 στρατιωτικές μπάντες, 250 άλογα, 4.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εκπροσωπήθηκαν 33 χώρες της Κοινοπολιτείας.

Βασιλιάς Κάρολος - στέψη - Μπάκιγχαμ

Βασιλιάς Κάρολος - στέψη - Μπάκιγχαμ

Μετά την ολοκλήρωση της πομπής, τα στρατεύματα συγκεντρώθηκαν στον κήπο των Ανακτόρων, όπου απηύθυναν χαιρετισμό στον βασιλιά.

Βασιλιάς Κάρολος - στέψη - Μπάκιγχαμ

Εντυπωσιακή ήταν και η στιγμή που οι Red Arrows προς τιμήν του νέου βασιλικού ζεύγους, πέταξε σε σχηματισμό με τα χρώματα της σημαίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Βασιλιάς Κάρολος - στέψη - Μπάκιγχαμ

Βασιλιάς Κάρολος - στέψη - Μπάκιγχαμ

Δεν έλειψαν όμως και οι αντιδράσεις πολιτών που τάσσονται κατά της μοναρχίας και κατά συνέπεια της στέψης του Καρόλου. Έτσι, διαδήλωση αντιβασιλικών Βρετανών έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της στέψης, που φώναζαν "not my King", μη αναγνωρίζοντας έτσι τον Κάρολο ως Βασιλιά.


Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό”: Γιώργος Λιάγκας και Νατάσσα Θεοδωρίδου για το βίντεο κλιπ τους και... όχι μόνο (βίντεο)

Τσαβούσογλου: Η Δύση θέλει τον Κιλιτσντάρογλου γιατί τον ελέγχει

Εύβοια: Κατέληξε μετά από 1 μήνα στη ΜΕΘ ο 23χρονος που γλίστρησε στο μπάνιο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο