LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2023 18:17

Κακοκαιρία: Τα χαλάζι έντυσε… στα λευκά Φθιώτιδα και Βοιωτία (βίντεο)

Μεγάλη ανησυχία των αγροτών για τις καλλιέργειες.

Χαλάζι - Βοιωτία

Με σφοδρότητα χτύπησε το κύμα κακοκαιρίας από το μεσημέρι του Σαββάτου (22/4) τη Δυτική Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Ο καιρός επιδεινώθηκε ραγδαία από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά δημιουργώντας εικόνες που θυμίζουν περισσότερο χειμωνιάτικο τοπίο παρά Απρίλιο. Η χαλαζόπτωση σε Λιβαδειά και Αλίαρτο ήταν τόσο έντονη που χρειάστηκε να επέμβει ακόμα και εκχιονιστικό μηχάνημα σε σημείο του οδικού δικτύου για να συνεχιστεί ομαλά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα στο επαρχιακό οδικό του νομού και κυρίως στο ύψος του χωριού Υψηλάντη ενώ χαλάζι έπεσε στον κάμπο των Βαγίων στη Θήβα ενώ το έστρωσε σε ορισμένα σημαία της επαρχιακής οδού Θήβας Λιβαδειάς.

Χαλάζι - Βοιωτία

Το ακραίο καιρικό φαινόμενα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει προκαλέσει ζημιές σε 10.000 στρέμματα σε καλλιέργειες δημητριακών.

Στην Αλίαρτο η έντονη χαλαζόπτωση που ακολούθησε την σφοδρή καταιγίδα σήμερα το μεσημέρι προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία στον δρόμο προς Μαυρομάτι αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να στείλουν εκχιονιστικό μηχάνημα να καθαρίσει το οδικό δίκτυο. Νωρίτερα οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν διακοπή ρεύματος στην περιοχή του Ελικώνα.

Χαλάζι - Βοιωτία

Το ίδιο σκηνικό και στη Φθιώτιδα.

Σε πολλές Κοινότητες του Δήμου Μακρακώμης, σημειώθηκαν καταρρακτώδεις βροχές, ενώ δεν έλειψαν και οι χαλαζοπτώσεις.

Από τη Σπερχειάδα και το Πλατύστομο, μέχρι και τη Μάκρη, η δυνατή βροχή συνοδεύτηκε από χαλάζι, καλύπτοντας ακόμη και τους δρόμους σαν να είχε χιονίσει.

Υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για τα σιτάρια, που έχουν βγει, αλλά και για τις φιστικιές και τα ακτινίδια που είναι στην εποχή που αποτυπώνουν την καρποφορία τους.

Πηγή: lamiareport.gr, tvstar.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αθήνα

Χαλκηδόνα: Ο μητροκτόνος ταξίδεψε 60 χιλιόμετρα με την σορό στο αυτοκίνητο

Βόλος: στη φυλακή άνδρας που βρέθηκε για 7η φορά να οδηγεί μεθυσμένος


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)Σήμερα 19:59 | Ειδήσεις

Σε ποιους οδικούς άξονες παρατηρούνται μεγαλύτερες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια του "δευτερου κύματος" επιστροφής των εκδρομέων.

Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)Σήμερα 18:06 | Ειδήσεις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κομμάτων για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη ΡάφαΣήμερα 19:34 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός διαχώρισε το ζήτημα της επέμβασης στη Ράφα από τις προσπάθειες διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη20:01Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα19:47Νετανιάχου – Διάγγελμα: Επιμένω στη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα19:33Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου: Συνάντηση και ενημέρωση στο Προεδρικο Μέγαρο19:19Μονή της Χώρας: οι αντιδράσεις για τη λειτουργία της ως τζαμί (βίντεο)19:05Γάμοι ομόφυλων - Πειραιάς: Φόβοι για ένταση στον πρώτο γάμο στο λιμάνι18:51Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 152 σημεία18:37ΗΠΑ: Η Στόρμι Ντάνιελς αναμένεται να καταθέσει στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ18:23Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ “κάθεται” στο τραπέζι διαπραγματεύσεων του Καΐρου18:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο