LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2024 15:56

Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα

Είναι η πρώτη «Χρυσή Μπάλα» που βγαίνει σε δημοπρασία και ο οίκος αναμένει ότι θα «φέρει» εκατομμύρια...

Μαραντόνα

To βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» που κατέκτησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα ως ο καλύτερος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, θα δημοπρατηθεί στη Γαλλία τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/5) ο οίκος δημοπρασιών Aguttes.

Αυτή είναι η πρώτη «Χρυσή Μπάλα» που βγαίνει σε δημοπρασία και, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η αξία της, ο οίκος αναμένει ότι θα «φέρει» εκατομμύρια στις 6 Ιουνίου.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε το 2020, απέσπασε το βραβείο αφού οδήγησε την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, σημειώνοντας πέντε γκολ στην τελική φάση της διοργάνωσης, όπου ήταν αρχηγός της «αλμπισελέστε» και έπαιξε κάθε λεπτό στο τουρνουά. Το Μουντιάλ του 1986 έχει πιθανότατα «χαραχθεί» στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων περισσότερο για τα δύο γκολ που σημείωσε ο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο ίδιος χαρακτήρισε το πρώτο ως το «Χέρι του Θεού», καθώς χρησιμοποίησε τη γροθιά του για να «νικήσει» στον αέρα τον Πίτερ Σίλτον και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το δεύτερο, το απίστευτο σλάλομ με το οποίο πέρασε τη... μισή εθνική Αγγλίας, έχει ψηφιστεί ως το «Γκολ του Αιώνα».

Η φανέλα που φόρεσε εκείνη την ημέρα το «χρυσό παιδί», μαζί με την μπάλα του αγώνα, έχουν πουληθεί στο παρελθόν σε δημοπρασία. Μετά την εμφάνισή του κόντρα στα «τρία λιοντάρια», ο Μαραντόνα σημείωσε τα δύο γκολ, με τα οποία η Αργεντινή νίκησε το Βέλγιο στον ημιτελικό, πριν η «αλμπισελέστε» επιβληθεί 3-2 της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό.

Τα... ίχνη του βραβείου του Μαραντόνα είχαν χαθεί, πριν έρθει ξανά στην επιφάνεια ανάμεσα σε πολλά τρόπαια σε μια αίθουσα δημοπρασιών. Πρόσφατα το εμπιστεύθηκαν στον οίκο Aguttes, οι άνθρωποι του οποίου διεξήγαγαν έρευνα για την προέλευσή του και κατάφεραν να πιστοποιήσουν την αυθεντικότητά του ως το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» του Μαραντόνα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κίνα: Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες σε νοσοκομείο

Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία Ζελένσκι


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρατούμενος δραπέτευσε από το νοσοκομείο Καστοριάς18:44Ευρωμπάσκετ 2025: "Έκοψε" τον Καραγιαννίδη ο Σπανούλης, με 16 διεθνείς συνεχίζεται η προετοιμασία18:30Φωτιά στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας18:16Αρκαδία: Φωτιά σε δασική έκταση στη Βεδουρίτσα - Πιθανώς ξεκίνησε από κεραυνό18:02Ξάνθη: Εικόνες από το σημείο του μοιραίου δυστυχήματος – Ποιοι επέβαιναν στα οχήματα17:48Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη τιμή που υποδεχόμαστε τόσους Ευρωπαίους ηγέτες17:34Ξάνθη: Έληξε η προσωρινή εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης17:20Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 25χρονη στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκαν πιστόλι, σπαθί και ξιφίδια17:06Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρες16:52Σικελία: Γέφυρα καταρρέει ενώ τη διασχίζουν οχήματα (βίντεο)16:38Πάτρα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 21χρονος μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου, για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο16:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:10Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούς15:56Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη15:43Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του15:29Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό15:15Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καλό Πηγάδι Φωκίδας15:00Θεσσαλονίκη: 5χρονος υπέστη έγκαυμα σε παιχνίδι αναψυκτηρίου14:46Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι: Επίδειξη ισχύος στο Οβάλ Γραφείο14:32Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο14:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο