LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Φεβρουαρίου 2023 17:01

ΕΕ: Ιταλίδα ευρωβουλευτής ερευνάται για απάτη - Κατασχέθηκαν περιουσιακά της στοιχεία

Μαζί με τη Στεφανία Ζαμπέλι ερευνώνται και τέσσερις βοηθοί της.

AP - Ευρωβουλή - Ευρωκοινοβούλιο - Ολομέλεια - ΣτρασβούργοΗ ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ανακοίνωσε την κατάσχεση άνω των 170.000 ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην ευρωβουλευτή της ιταλικής Λέγκα Στεφανία Ζαμπέλι και τέσσερις από τους βοηθούς της, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη.

Οι τέσσερις βοηθοί «δεν πραγματοποίησαν τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη λειτουργία για την οποία προσλήφθηκαν, ή μόνο εν μέρει, και τεκμηρίωσαν παραπλανητικά τις δραστηριότητές τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως (BPGE).

Οι βοηθοί της ιταλίδας ευρωβουλευτού εξαπάτησαν επίσης ως προς τα προσόντα τους «δηλώνοντας διπλώματα και επαγγελματικές δεξιότητες που δεν διαθέτουν», αναφέρει η BPGE.

Σε ό,τι αφορά την ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς, η οποία είναι στενής συγγενής τουλάχιστον ενός εκ των κατηγορούμενων βοηθών, θεωρείται ύποπτη ότι ωφελήθηκε προσωπικά από τα έσοδα των βοηθών της.

Η κατάσχεση 170.000 ευρώ (τραπεζικοί λογαριασμοί, πολυτελή αυτοκίνητα) που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου από την ιταλική οικονομική αστυνομία αντιστοιχεί στη ζημία όπως αυτή εκτιμήθηκε από την έρευνα.

Η Στεφανία Ζαμπέλι δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει την υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Η “ασθενής Ο” στην Ελλάδα περιγράφει στον ΑΝΤ1 πώς της άλλαξε τη ζωή (βίντεο)

Φραγκίσκος Κωστελένος: Ο Έλληνας πρέσβης μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για την επιχείρηση εκκένωσης της Μαριούπολης (βίντεο)

Σεισμός - Τουρκία: Τα “κουκλάκια της οργής” στα γήπεδα και οι αντιδράσεις (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίαςΧθες 14:44 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδώνΣήμερα 06:19 | Ειδήσεις

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σε σταθμό του μετρό, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο.

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρόΣήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Δυο άτομα ακινητοποίησαν τον φύλακα, σπάσανε τα παράθυρα σε σκαπικά μηχανήματα και πέταξαν από μία μολότοφ στο καθένα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Βανουάτου: Ισχυρός σεισμός στον “δακτύλιο της φωτιάς”Σήμερα 06:53 | Ειδήσεις

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 83 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ Βίλα και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 25 χιλιόμετρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πέθανε η Kabosu - Είχε γίνει meme, κρυπτονόμισμα και logo του Χ07:30Εορτολόγιο - 26 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα 07:17Βανουάτου: Ισχυρός σεισμός στον “δακτύλιο της φωτιάς”07:03Τουρισμός: Το ελληνικό νησί που επιλέγουν οι Γερμανοί06:50Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό06:36Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών06:23Καιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας06:09Τουρκία – Λαοδικεία: Σπουδαία ανακάλυψη στην αρχαία πόλη (εικόνες)23:59ΕΑΠ – Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά: Μνημόνιο για ψηφιακές επιστήμες και τεχνολογία23:46Βόλος: Ήρθαν αντιμέτωποι με διαρρήκτες που έφτασαν με πατίνια και σκαρφάλωσαν από σκαλωσιά23:33Κύπελλο - Άρης: Διαμαρτυρία για τη διαιτησία με τους παίκτες να απέχουν από την απονομή23:19Ερντογάν – Γάζα: Θα πιέζουμε το Ισραήλ μέχρι να σταματήσει η γενοκτονία23:05Φεστιβάλ Καννών: Ο “Χρυσός Φοίνικας” και οι νικητές της μεγάλης κινηματογραφικής βραδιάς22:52Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε 8χρονη22:38Κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός22:25Έμφυλη βία – Μετρό Αθήνας: Καμπάνια ενημέρωσης για τους επιβάτες22:07Βαλκανικό Πρωτάθλημα: Πέντε χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα21:53Ιράκ: Επέστρεψαν αρχαιολογικοί “θησαυροί” από την Ελβετία21:40Ιωάννινα: Αεροδιακομιδή παιδιού που τραυματίστηκε κάνοντας ποδήλατο21:26Ινδία: Πολύνεκρο δυστύχημα σε παιχνιδότοπο (εικόνες)21:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο