LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Νοεμβρίου 2022 14:50

Μητσοτάκης – Σμιθ: Συνάντηση για τα επενδυτικά σχέδια της Microsoft στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Microsoft, στο περιθώριο των εργασιών του forum «The Trilateral Commission».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Μπραντ Σμιθ

Με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ (Brad Smith), συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών του forum «The Trilateral Commission».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν η ευρύτερη παρουσία και τα επενδυτικά σχέδια της Microsoft στην Ελλάδα, η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της εταιρείας για την ανάπτυξη data centers στην Αττική και η εξέλιξη του προγράμματος για την πιστοποιημένη κατάρτιση 100.000 εργαζόμενων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στο πεδίο των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Μπραντ Σμιθ

Στην αρχή του Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μπραντ Σμιθ και ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα ανακοίνωσαν την υλοποίηση επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα, ύψους 400 εκατ. ευρώ, για κόμβο Data Center στην Αττική, με την προστιθέμενη αξία να φθάνει το 1 δισ. Στο πλαίσιο της επένδυσης η Microsoft θα δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing). Θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

«Είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα», είχε δηλώσει ο κ. Σμιθ τονίζοντας ότ πρόκειται για «τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Μάνδρα - Αδελφοκτονία: Δίωξη στον 14χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Πολεμική Αεροπορία: Εντυπωσιακή επίδειξη από μαχητικά στον Φλοίσβο (εικόνες)

Κακοκαιρία “EVA”: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα φαινόμενα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαAstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωσηΣήμερα 08:00 | Ειδήσεις

Τι είπε για την απόσυρση του εμβολίου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Κολωνός: Επεισόδιο με πυροβολισμούςΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τι εντόπισαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο.

Γάζα - Φοιτητές: Δεκάδες συλλήψεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (εικόνες)Σήμερα 07:25 | Ειδήσεις

Κατά την αστυνομία, ορισμένοι διαδηλωτές δεν ήταν φοιτητές, αλλά πρόσωπα “που δεν έχουν καμιά σχέση με το πανεπιστήμιο και επιδίωκαν εσκεμμένα σύγκρουση”.

ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο ΚασσελάκηΣήμερα 07:16 | Ειδήσεις

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε γνωστή την διάρρηξη στα γραφεία του κόμματος στην Καλλιθέα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τρία αυτοκίνητα και ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Λαγκαδά08:25AstraZeneca – Μεταξάκης: Το εμβόλιο μου προκάλεσε θρόμβωση08:11Γάζα - Φοιτητές: Δεκάδες συλλήψεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (εικόνες)07:58Ευγένιος Σπαθάρης: Ο “πατέρας” του Καραγκιόζη07:44ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία στην Καλλιθέα - Το απειλητικό μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη 07:31Το Πάσχα των πολιτών και των πολιτικών…07:17Εορτολόγιο – 9 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:03Κολωνός: Επεισόδιο με πυροβολισμούς06:50Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 168 σημεία06:36Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου: Επική ανατροπή και τελικός για τη “βασίλισσα”06:23Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Euroleague: Ο Ολυμπιακός στο Final 4 μετά το θρίλερ με την Μπαρτσελόνα23:59Βόρεια Μακεδονία – διπλές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της δεξιάς παράταξης (εικόνες)23:44Τελικό Κυπέλλου με φιλάθλους ζητεί ο Άρης23:30Γκρέτα Τούνμπεργκ: “έφαγε” πρόστιμο γιατί απέκλεισε την είσοδο κοινοβουλίου23:19Euroleague: Η Φενερμπαχτσέ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 423:05Βουλή: Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)22:52Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κάνει πρεμιέρα στις λαϊκές αγορές22:38Τροχαία – Μήνυμα ασφάλειας: Ωραίο το makeup, πιο ωραίο το κεφάλι σου. Φόρα κράνος!22:25Τσίπρας: Σημείο καμπής οι ευρωεκλογές22:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο